nov

6

Knalprestaties, en niet alleen van de dames A!

Ingezonden door: Gerry Henraat
Ik heb naar mijn voeten gekregen dit weekend. En volkomen terecht! Sommige van onze ploegen had ik vooraf geen winstkansen toegedicht. En dat kan natuurlijk niet. Elke wedstrijd moet gespeeld worden en telkens kan er iets onverwachts gebeuren. De winst van onze dames A in Dessel is daar een voorbeeld van. Mijn oprechte excuses dus (ook al klopten mijn voorspellingen meestal wel)!

De knalprestatie van onze dames A, op bezoek bij leider Dessel, wordt al uitvoering beschreven in het wedstrijdverslag van Abi. Hier houden we het dus bij een welgemeend proficiat van heel de club aan de dames van coach Samer na dde 58-61 winst. Het was trouwens de eerste thuisnederlaag voor Dessel na 3 jaar! De dames B plaatsten zich vlotjes vpoor de volgende ronde van de Beker van Limburg na winst tegen Cuva Houthalen (46-65). Van de dames C zien we 'bij het ter perse gaan', 21u zondagavond, nog geen uitslag op de VBL-site, maar we gaan ervan uit dat ze een ronde verder gaan tegen Kiewit. 

De heren A speelden een knappe partij tegen Bree A, maar moesten uiteindelijk hun meerdere erkennen in de eersteprovincialer die dank zij een sterke Jochen Ceyssens met 90-78 een ronde verder gaat in de beker. De heren B kwamen met tal van handicaps aan de opworp (tenminste dat zeiden ze vooraf), maar ze hielden het ervaren Black Sheep B netjes af met 74-55 in een uitgestelde competitiewedstrijd.

De meisjes miniemen ontvingen Wildcats Gavere en spelden knap mee, maar kwamen uiteindelijk toch tekort (42-63). Van de jongens kadetten (zondagmorgen op bezoek in Genk) vinden we ook nog geen spoor op de VBL-site, maar we weten dat zij (enfin, vnl de versterkende miniemen) hun bekerpartij verloren. De jongens miniemen A kwamen tekort in hun bekerpartij tegen Stevoort (64-41).

In Orly waren onze pupillen helemaal bij de les, maar ze kwamen net tekort om met de winst terug naar Zonhoven te komen (39-31) en een ronde verder te geraken in de Beker. De benjamins weerden zich zeer dapper tegen het sterke Hades, maar ook hier eindigt het bekeravontuur hier (72-29).

De esbattementen van microben en supermicroben (partijen tegen Bree, Optima, Hades en As) worden steeds uitgebreid en visueel verslagen op  onze Facebook-pagina. Neem zeker een kijkje!