nov

3

Vakantie? Niks van: basketten!

Ingezonden door: Gerry Henraat
Dit is eigenlijk een bekerweekend, maar omdat er ook al wat gesleuteld is aan de kalender, is het plots ook een héél druk weekend geworden voor quasi iedereen. Het weer wordt slechter, dus biedt de sporthal de oplossing!

De dames A moeten naar de ongeslagen leiders van Dessel-Retie. Maar de meisjes van coach Samer zijn in de winning mood, dus alles is mogelijk! De dames B krijgen in de 1/8ste finales van de Beker van Limburg de buren van Cuva Houthalen voorgeschoteld. De kwarffinale wenkt! Dat geldt ook voor de dames C, denken we. Zij gaan de andere kant uit, op bezoek bij Kiewit.

De heren A hebben het groot lot getrokken. Na de heren B in de vorige ronde, moeten zij nu immers aantreden tegen de toekomstige kampioen van eerste provinciale (zoniet, op hun bloot gat!), nl. Bree A. We kunnen alleen maar hopen op wat afwezigen bij de Noord-Limburgers. De heren B spelen een uitgestelde competitiewedstrijd tegen Black Sheep B, een ploeg van gelijke waarde. Dat kan dus spannend worden.

De miniemen dames krijgen in hun 2de wedstrijd van de 2de ronde de Wildcats uit Gavere op bezoek. Het zijn alleen maar sterke tegenstanders in deze 2de ronde. De jongens kadetten trekken naar Genk voor hun bekerpartij. De miniemen Jongens A nemen het in de beker op tegen Stevoort. In beide gevallen wordt het moeilijk, vrezen we. 

De pupillen nemen het in hun eerste bekerronde op tegen Orly, terwijl de benjamins ook naar Hasselt moeten, maar slechts tot in Kiewit. Tegen Hades lijkt het bekeravontuur maar één ronde te zullen duren.

Alle microbenploegen moeten aan de bak: de Apen treken naar Hades, de Beren ontvangen As en de Cobras's gaan naar Optima Tessenderlo. De supermicroben hopen hun match tegen Bree te kunnen spelen.

Veel basketbedrijvigheid dus en dus zijn er ook véél supporters gevraagd!