okt

28

Alles blijven geven! En oh ja, denk aan de winnende lotjes!

Ingezonden door: Erik Jacobs
Een deugddoende vakantie komt er aan voor de jeugd, maar eerst gaan we nog een weekendje basketten. 13 matchen staan er op het programma, bijna evenredig verdeeld over de zaterdag en de zondag.

Zaterdag voormiddag treden de Supermicroben aan tegen Hades. Weer een spannende gebeurtenis staat hen te wachten, want voor sommigen hun eerste matchke ooit. Iets meer ervaring bij de Miniemen B die bijna gelijktijdig Hasselt ontvangen. Niet met 100 punten verliezen zal al een hele prestatie zijn.
De laatste thuismatch op zaterdag is er een van de Microben Beren tegen Bree. Voor de rest is het zaterdag allemaal op verplaatsing te doen; de Landelijke Kadetten Meisjes gaan op bedevaart naar Scherpenheuvel, zowel de benjamins als pupillen kijken Maasmechelen in de ogen. Terwijl de Miniemen A de korte verplaatsing naar Heusden doen, trekken de Landelijke Miniemen meisjes naar Kortrijk voor hun eerste match in de tweede ronde.

Op zondag rest er nog 1 jeugdmatch. De Microben apen mogen alweer spelen tegen Limburg United.

Voor de rest enkel seniorenmatchen. Om 11.30 uur spelen de Heren A in Stevoort gevolgd door de Dames B tegen hetzelfde Stevoort. Bij de mannen staat Stevoort tweede met gelijk aantal punten als Alken, dat vorige week er 30 rond de oren kreeg van onze jongens. Hopelijk staat het vizier van Ruben en co even goed gericht in deze regelrechte topper. De Dames B van coach Chris gaan normaal gezien een gemakkelijke middag tegemoet want Stevoort is nog steeds zonder zege, daar waar de Dames B nog geen nederlaag te slikken kregen.

De heren B spelen thuis de voormatch tegen Tongeren. Beide ploegen hebben 3 keer gewonnen en 4 keer verloren. Dat wordt spannend denken we dan.
Afsluiten doen we met de Dames A. Rode lantaarn Aartselaar mag normaal geen probleem vormen.

TOT SLOT: Het is natuurlijk niet 169.000.000 miljoen euro, maar sommige winnaars van de tombola bij de Croquedag hebben zich nog niet gemeld. Dat kan nog steeds. Winnaars kunnen zich melden bij het secretariaat van Basket Zonhoven, Kolverenheidestraat 10 liefst na telefoontje op 011817952!