okt

24

Dames B - DBC Houthalen D: 66 - 62

Ingezonden door: Gerry Henraat

“ The moment you give up, is the moment you let someone else win! “

Dit was de quote die voor de wedstrijd de wereld instuurde. Tijdens de bespreking was het al duidelijk: wij zijn Zonhoven, “one team” en we gaan dat vandaag laten zien!!

Het werd een topper van jewelste. Misschien niet altijd het mooiste basket, maar spannend bleef het tot in de laatste seconde. 

Houthalen nam de beste start. Al snel (5 min) keken we tegen een 2-9 tussenstand en 11-1 foutenlast aan. Kreemers en Zivkovic waren erg aanwezig en wij kwamen overal een stapje te laat. Anaïs en Sarah DC verdwijnen al snel met 3 lampjes achter hun naam.

Het geluk hadden we niet aan onze zijde. Enkele mooi uitgespeelde acties gingen teniet door uitdraaiende ballen. Tijd voor een time-out om orde op zaken te stellen. Ondanks ons minder goede spel sluiten we het eerste kwart met 8-13. 

In het tweede kwart vallen we terug in onze oude patronen. Ring aanvallen met snelle drives en fouten uitlokken. Rani, Elodie en Tine knabbelden geduldig aan de achterstand. Bij Houthalen kan enkel Kreemers (24) wat weerwerk bieden.

We rusten met 30-31.  

Alles te herdoen! Houthalen kruipt in een zone en loopt 8 punten uit. Tijd voor Anaïs om haar vleugels te ontplooien. Met enkele mooie drives en rebounds neemt ze haar ploeg op sleeptouw. Jolien werkt keihard om Kreemers uit de wedstrijd te houden. 

Beide ploegen spelen haasje-over. We verdedigen met alles wat hebben. Gieze en Sarah DC verdwijnen met 5 fouten naar de bank. 46-47 na quarter 3. 

Het laatste schuifje is voor Jolien en Tine. Zowel aanvallend (met respectievelijk 9 en 7 punten) als verdedigend nemen ze hun ploeg op sleeptouw. Sarah L. zorgt ervoor dat Houthalen hun aanval moeilijk krijgt opgezet. Onze goede helpdefense zorgt ervoor dat onze bucket gesloten blijft. In een spannend slot spelen we erg volwassen en trekken we het laken verdiend naar ons toe. 66-62. 

We hebben Houthalen met een sterk collectieve prestatie verslagen. Iedereen was top! 

En de quote hadden ze heel goed begrepen. We hebben gestreden tot het laatste eindsignaal! 

8-13    22-18    16-16    20-15 

Elodie 11, Gieze 4, Sarah L 4, Lore 0, Tine 15, Anouk 0, Sarah DC 2, Anaïs 8, Rani 6, Jolien 16, Elene 0. 

26 fouten, 23/28 vw 

Chris