okt

23

Dàt deed deugd!!

Ingezonden door: Gerry Henraat
Het is moeilijk om er na dit weekend dé prestatie uit te pikken. De dames A en B, de heren A en de pupillen, allemaal zorgden ze voor een topprestatie! Zoals gezegd, dat doet deugd!

De dames A kwamen eerst op achterstand in Hasselt, maar vochten zich terug in de match en lieten de buren meteen ter plaatse. Winst met 73-81.Héél knappe prestatie voor de dames van Samer die meteen in de subtop plaatsnemen. Ook de dames B kenden een 'dieselstart'. Hilde Kreemers bracht Houthalen aan de leiding, maar ook in deze match vocht Basket Zonhoven terug en telde de bezoekers langzaam uit. De zege bleef met 66-62 in Zonhoven. De dames B staan nu alleen aan de leiding! Ook de dames C blijven zonder nederlaag. Tegen Cuva Houthalen werd vooral de defense uitgetest, denken we. Winst met 30-42!

De heren A hadden er, zonder Wim, Mike en David, niet zo'n goed oog in tegen Alken A, de ongeslagen leider in 2de provinciale. Maar met een ongeziene precisie werd de bezoekende ring geteisterd.Na 19 diepunters, een Ruben in een begenadigde dag en een érg knappe ploegprestatie moest Alken afdruipen met 93-61. Alles is te herdoen in 2de provinciale en Basket Zonhoven doet nog volop mee! De heren B misten ook behoorlijk wat volk, maar desondanks stonden ze na 30' nog nipt voor. In het laatste kwart was de pijp echter uit en liep Hasselt D weg (80-67).

De meisjes kadetten kwamen, zoals gevreesd, iets tekort tegen Dessel-Retie (53-43). Ook de jongens kadetten konden geen vuist maken tegen Zolder (89-46). De jongens miniemen A wonnen overtuigend in Genk met 22-80, terwijl de jongens miniemen B niks in te brengen hadden tegen Sint-Truiden (67-27). De pupillen demonstreerden op een erg gedreven manier de aangeleerde press tegen DBC Houthalen en wonnen overtuigend met 58-17. 

En verder waren er natuurlijk nog de enthousiast gespeelde wedstrijden van de microben Apen (tegen Nieuwerkerken), de Beren (in Tongeren) en de Cobra's (tegen Cuva Houthalen) en van de supermicroben (in Tongeren).