okt

18

Zolder B - Zonhoven A: 36 - 98

Ingezonden door: Gerry Henraat

Strijden met ongelijke wapens. Dat was vandaag het lot van het erg jeugdig Zolders 12-tal, dat diende aan te treden tegen een wervelend Zonhovens A-team. Al snel bleek dat deze, wat gekunsteld samengestelde groep de duimen zou moeten leggen voor het geolied raderwerk, dat Basket Zonhoven inmiddels tussen de lijnen  weet te brengen. Met enige gêne noteerden we dan ook  de scores van The Blue Devils …

6 Minuten was de wedstrijd oud toen de Zolderse supporters, inmiddels  al muisstil, tegen 0-26 cijfers aankeken. Ruben had immers 4 bommen geworpen en Raf o.m. 4 strafworpen verzilverd, zijn specialiteit (vandaag 13/14). Jolijt op de banken toen de 19-jarige Nick Kilanowski eindelijk voor Team A een 2 op het scorebord bracht, en de net 18 geworden Giel  Indeherberge zijn strafworpen lukte : 4-31,  want Raf, Wout en Yuri hadden evenmin stilgezeten.

4 x 31 = … Een 100-punter lag vandaag dus wel in het verschiet, en het waren thans Anthony en Yuri die het eenrichtingsverkeer benutten :  een  erg ongewone 4-47 na amper 5 minuten oefening, zonder één enkele Zolderse score.  Tijd om Michael op te voeren, en te showen wat snelheid betekent in basketbaltermen ; niet dat we nog geen supersnelle jongens in het parcours hadden ! Met wat steun van Anthony en Yuri, stevenden we  op een rustpauze af met alleszeggende  13-57 cijfers.

Nog niet gesteld : vandaag verdedigden slechts 8 spelers onze ploegkleuren, en ook Wim kwam intussen al enkele malen tot scoren. Het derde quarter zouden Michael, Raf en Anthony op hun naam schrijven, doch onze fervente defense (“wat overdreven” volgens enkele misnoegde Zolderse supporters tijdens de pauze) leverde tal van strafworpen op, die resulteerden in tegenscores : na een evenwichtiger 14-21 spel noteerden we 27-78.

In het vierde quarter wist Wim zijn stempel op het gebeuren te drukken, haalde Michael het geregeld met snelle runs, terwijl het David was die, na heel wat defensief werk, de eindscore kon vastleggen op ruime 36-98 cijfers.

Vandaag liep het van een leien dakje, met een tegenstander die in deze constellatie niet klaar was voor deelname aan de Reeks 2° Provinciale. Nochtans huist er behoorlijk wat talent in dit zeer jonge team, dat gemiddeld meer dan 100 punten per wedstrijd te slikken krijgt, doch manhaftig én sportief verder strijdt tot de laatste wedstrijdminuut. Voor Blauwwit betekende het een verkapte oefenwedstrijd, waarin een en ander eens kon worden uitgetest. Na de aanvankelijke bommenregen, werd  al snel gekozen voor de penetratie en infiltratie. Ook de balrecuperatie onder het net, de offensieve rebounds,  leverde extra veel punten op, hetzij bij de herkansingen, hetzij bij de afgedwongen strafworpen. Dat we de 100 punten niet gehaald hebben, is enkel te wijten aan een ongeschreven wet : 100 scoren = trakteren !

 

Quarters :  4-31    9-26   14-21   9-20  

Scores :     Michael 18,   Anthony 17,   Ruben 16,   Wim  12, Wout 4,  Yuri 9,  Raf 20,   David 2.

 

Ludo Grouwels.