sep

13

Dames B - Tongeren A: 76 - 43

Ingezonden door: Gerry Henraat
Wat gaat het nieuwe seizoen ons brengen? Die vraag stelden velen onder ons zich. De B-ploeg wordt aanzien als de opleidingsploeg dit jaar. Onze vaste waarden van vorig jaar werden aangevuld met 4 talentvolle kadetten. Zij maken onze ploeg niet alleen groter, maar onze kern ook zeker sterker in de breedte.Er wordt dan dit jaar ook heel wat van deze ploeg verwacht, al durf ik mijn ambitie niet te hard uitspreken.

We starten onze competitie tegen een stug Tongeren. Vanaf het begin van de wedstrijd is het al duidelijk dat we fysiek een stuk verder staan dan de Tongerse meiden. Al snel kunnen we een eerste kloofje op het bord zetten.

Onze strakke defense zorgde ervoor dat de buzzer van de shotklok verschillende keren afliep en er regelmatig ballen in de coulissen vlogen. Quarter 1 eindigt op 17-7.

In quart 2 gaan we op hetzelfde elan verder. Iedereen komt vlot aan spelen toe. We lijken elkaar steeds beter te vinden en kunnen verschillende mooie acties op het terrein toveren. We rusten met 38-17.

Na de pauze vermindert de concentratie. We laten Tongeren wat meer meespelen, doch sluiten het kwart winnend af (17-15). Na quart 3 is de score 55-35. Tijd om het gaspedaal terug in te duwen. We schroeven onze defense bij en Tongeren wordt van het veld gelopen. (21-8)

Collectief een sterke partij. Iedereen kwam tot scoren toe. Onze youngsters hebben duidelijk laten zien dat ze een meerwaarde kunnen betekenen voor deze ploeg, al moeten ze hier zelf nog in geloven.

Elodie 18, Gieze 2, Sarah L 6, Lore 2, Tine 13, Sarah DC 3, Anaïs 5, Jolien 9, Elene 9, Saskia 9.

17-7  21-10  17-15  21-8

Vw: 9/12, 5 driepunters

22 fouten

Verslag van een tevreden coach, Chris