sep

12

Miniemen Meisjes - Hasselt BT: 81 - 54

Ingezonden door: Gerry Henraat

Een bewogen wedstrijd! Maar ook een mooie wedstrijd ondanks de grote foutenlast (door beide ploegen)!

 

In het eerste quart was het eerst wat aftasten aan beide zijdes, maar kon Zonhoven uiteindelijk wel een lichte kloof maken: 18-7. In het begin van het tweede quart kon Hasselt dit echt wegwerken (na 4 min stond het 20-19), waarna Zonhoven zich toch terug herpakte en terug liet zien dat ze samen sterk zijn. De rust werd ingezet met een 34-23 voorsprong.

Het derde quart stond Zonhoven collectief sterk op het plein. Met een hele strakke verdediging lieten ze Hasselt niet meer veel kansen tot scoren, iets wat zelf wel goed lukte. Ook hier veel fouten, veel frustraties, veel spanningen. 61-39

In het vierde quart konden onze meisjes door de zoneverdediging van de tegenpartij enkele mooie passen laten zien. “Geen dribbels, alleen passen” kregen ze mee van coach Sander, waarmee ze enkele mooie scores lieten optekenen. 

Toch hoedje af voor de meisjes van Hasselt, die na de uitsluiting van hun coach meer dan een quart alleen stonden en hun plan moesten trekken. Hun enthousiasme en teamspirit was mooi om te zien!

Eindscore een verdiende 81-54. Goed gedaan meisjes!

Verslag: Els