sep

5

Miniemen B - Cristal Alken:48-33

Ingezonden door: Erik Jacobs

3 jongens gestopt, 2 afzeggingen, een (oude) nieuwe jongen die wat last had van zenuwen, coach ziek in bed. Wat zou dat gaan geven tegen Alken, een ploeg die ons thans moest liggen en waar de voorbije jaren altijd nipte matchen tegen gespeeld werden. 

Wat het zou geven: vuurwerk, al zou je dat na 5 minuten niet gezegd hebben: 0-0! Maar onze woorden waren nog niet koud of de scores begonnen elkaar op te volgen.

De geleverde trainingen met veel geloop en gespurt bracht dus meteen op. Onze jongens liepen en bleven lopen. Na 12-4 in het eerste quart gingen we rusten met 28-13. Zege binnen volgens allen, al hield gelegenheidcoach Robin de voetjes stevig op de grond. Ook jeugdcoordinator Samer stuurde bij van aan de zijlijn.

En onze oude nieuwe Yannick deed altijd wat vader hem opdroeg: rebounds pakken, scoren en de ploeg zo steeds ruimte geven om te ademen en op te bouwen. Alleen had hij nog niet begrepen dat doorgooien niet letterlijk hard gooien betekent. Maar dat is maar een grappig detail. Iedereen hielp elkaar en geregeld waren er mooie scores omdat de ploeg de bal mooi liet rondgaan. op het einde stond er 48-33 op het scorebord.

Verdiende zege die 'iever' geeft om op training verder hard te werken!

Knappe zege die geïllustreerd werd door een leuke winfie. Dat er nog veel mogen volgen!