sep

2

Miniemen Meisjes - Houthalen: 50 - 82

Ingezonden door: Gerry Henraat
Onze eerste wedstrijd direct tegen buurgemeente Houthalen, die de vorige jaren al toonden dat ze een goed ploegje hebben. We hoopten dus dat ze wat weerwerk konden bieden en konden laten zien dat ze er staan na hun voorbereiding.

In het eerste quart stond het na 5 minuten 8-10, en lieten ze wel zien dat ze ervoor wilden gaan. Het bleef spannend, maar toch konden de meisjes van Houthalen een lichte kloof maken.

Met 15-25 gingen ze het tweede quart in. In dit quart konden we enkele mooie passen zien en er werd mooi gescoord aan de twee kanten. De stand in het tweede quart werd 12-16.

Na de rust konden onze meisjes in het derde quart nog goed weerwerk geven (11-13). Dat was een mooi spel.

Het vierde quart was er precies teveel aan. De pijp was uit zoals ze dat zeggen. Het gevolg: veel balverlies, goede fastbreaks van Houthalen, en een grotere puntenkloof. (12-28)

Deze zaterdag spelen onze meisjes direct de terugwedstrijd van deze match. We mogen naar Houthalen dus. Wij hopen allemaal dat onze meisjes kunnen laten zien dat ze ook dat vierde quart kunnen standhouden tegen deze goede ploeg. En zoals ze zo mooi zeggen: hoop doet leven!