mrt

9

Heren A - KBBC Zolder C: 51 - 54

Ingezonden door: Gerry Henraat

KONINKLIJK BEZOEK vandaag  in de Zonhovense Evenementenhal : onze Zolderse collega’s hebben immers een aantal jaren geleden, wellicht toen ze 50 kaarsjes mochten uitblazen, aan Zijne Majesteit gevraagd of ze dit triomfantelijk predicaat  mochten toevoegen aan de benaming van hun geliefde Vereniging, en zo geschiedde. Of ook het spel van hun C-ploeg  echt “royaal” zou zijn, viel nog af te wachten, zeker tegen een stilaan volledige Zonhovense A-kern : 8 blauwwitjes, met thuisvoordeel, tegen 9 zwartgroene strijders.

Ja, beste lezer, de intro is wat misleidend. Na 5 minuten spel waanden we ons opnieuw in een nachtmerrie : 2-2 na 5 minuten spel, en dat zou na 10 minuten levende bal nauwelijks een fraaier beeld opleveren : 8-11. De statistieken spraken voor zich : een 0/11 bij de driepuntpogingen, een 0/3 bij de strafworpen. Ook van de overige doelpogingen kwamen er maar 4 (vier) op de feuille.

Even weinig spektakel in het tweede quarter : 4 minuten later keken we al tegen 8-19 cijfers aan, doch dan sloeg de Zonhovense motor even aan. Er werden zowaar 2 bommen gelost, en na nog wat scores van Senne, Marnik en Jonas, mochten we bij een 21-19 stand in pauze-modus. Cijfers voor één enkel quarter eigenlijk,  maar niet voor een halve seniorenwedstrijd ! En dat laat vermoeden dat ook het Zolders team, in staartpositie in 3°Provinciale, allesbehalve trefzeker was : zij scoorden niet eens in de tweede quarterhelft …

Het derde spelschuifje leverde een positiever beeld op : Raf dook succesvol op onder de ring, Jonas lukte 2 afstandsschoten, en ook Benjamin kwam tot scoren. De tegenstanders verzilverden dan weer aardig wat strafworpen  (8/8 !), wierpen eveneens twee bommen, en deden de balans steil overhellen in hun voordeel : na een 14-24 quarter bleven we steken op 35-43.

Vroege veldscores van Giel en Jonas halveerden de achterstand, maar daar viel alweer een bom door het dak. Maar Marnik lukte zijn vrijworpen, Jonas zijn strafworp na een vijandelijke “Technische”, en een dubbelscore van Benjamin bracht ons plots onverhoopt aan de leiding : 49-48 ! Toen Jonas er nog een schepje bovenop deed tot 51-48 verstomde het Zolders publiek zelfs : “Het zal toch niet waar zijn, hé !”. Want  Zolder strijdt/streed tegen degradatie. Neen, het wás niet waar : Zonhoven “vergat” simpelweg de vijandelijks (5-)ploegfoutenlast te benutten, ging zelf nog tweemaal in de fout , o.m. met “een aanvallende”,  i.p.v. verdedigende fouten uit te lokken met inside-runs, en liet zich dus met 4 vrijworpen  andermaal  ringeloren : 51-54 werd het nog in money time.

Niet dat we de overwinning mochten claimen : het was, toegegeven, een barslechte partij van onze fellows, met een 5/37 bij de driepuntpogingen, een 3/12 bij de strafworpen en ontelbare missers “in het dagelijks verkeer”. Een wedstrijd om snel te vergeten dus, met Kapitein Jonas als enig lichtpunt. Vervangend coach Johnny  had wellicht betere herinneringen aan de geslaagde quizavond van daags voordien : “Not every shot means a hare, dear John !”

Scores : Senne  6    Lars  0    Giel  2   Jonas   18    Benjamin  13   Raf  8   Emre  0   Marnik   4 .  

Quarters :   8-11      13-8      14-24      16-11

Ludo Grouwels