mrt

2

Pelt B - Heren A: 63 - 58

Ingezonden door: Gerry Henraat

ZATERDAGAVOND, en na een pittig ritje met ons vliegend tapijt , carpoolen we met Voorzitter Gerry naar het Hoge Noorden, in casu fusiegemeente Pelt, voor  “een nachtmis” met aanvang  21 u tegen het groenblauwe plaatselijke B-team. Coach Samer had de dagen voordien alle moeite van de wereld om een 8-tal spelers op het parket te brengen : het Corona-virus, de eerste sneeuw in de Oostkantons, “werkbelet” en een  overvolle ziekenboeg  : voetbeentjes, ribbetjes, ellenboogjes …, er zijn sterrenrestaurants met heel wat minder vleesgerechten op hun spijskaart.  Dan maar beroep gedaan op wat sterkhouders uit de B- en Z-ploeg, onder het motto : de jeugd moet kansen krijgen !

Quarter 1, en we noteren wisselende kansen. Dat  deze vandaan niet ten volle benut zullen worden, is een gedurfd eufemisme en al snel duidelijk. Het korfje wat te klein, de strepen en bogen wat te ver? We weten het niet, maar “missen” wordt vandaag zonder meer tot kunst verheven. Niet dat het struisere 12-tal van Pelt zoveel beter doet, want zowel na 5 als na 10 minuten speltijd staan de ploegen gelijk : van 9-9 naar 16-16.

Nieuwe borstels keren goed : Lennert Penders en Wolf Boodts treden met fierheid voor het eerst aan bij dit A-team, en vervullen mooi de opgedragen taken. Lennert pot loepzuiver enkele strafworpen, zal een 3-punter scoren in het derde quarter, verijdelt meerdere doelpogingen door goede defense en lukt geregeld een steal. Wolf houdt ons zelfs in de wedstrijd door in de tweede helft van het 2° quarter 3 maal na elkaar te scoren voor Blauwwit. Ook op het derde en vierde quarter zal hij zijn stempel drukken, door scores na snelle runs en via verzilverde strafworpen. Maar ook hij kan niet beletten, dat we tegen de pauze met een 34-28 zitten opgezadeld.

Want het wil niet lukken vandaag : we hebben geen “statistics” bijgehouden, maar neem maar aan dat er van de minstens 15 driepuntpogingen maar 2 door het net gingen, en dan nog van de hand van jeugdig bloed. Ook onder het net missen we Raf als afwerker of strafworpnemer, om maar van de weerhouden Benjamin te zwijgen. Doch we werden evenmin op “brillance” vergast door de thuistroepen, zodat we op het einde van het derde quarter nog steeds niet uitgeteld zijn : 51-45, na een 17-17 game. 

Maar ook in het vierde quarter kunnen we geen vuist maken : Lars en Wolf doen wel hun duitje in het zakje, maar er waren andere spelers die het vandaag ronduit lieten afweten : tegenslag voor de ene(n), jeugdige onstuimigheid en ondoordachtheid bij de andere, wat eindigde in contraproductiviteit . En zo bleef de kleine kloof van 5 à 6 punten  ook in het slotquarter een niet te nemen hindernis, en ging de 7° uit het klassement roemloos ten onder bij de 10°.

Excuses ? Geen Raf, Tom, Benjamin of Marnik vandaag, toch 4 basisspelers. Een onfortuinlijke kapitein Jonas, wiens afstandsschot maar niet wou lukken. 2 Bommen méér van om het even wie, en we traden als winnaar uit het strijdperk. Maar we mochten ons vandaag wél verheugen in de revelaties Lennert en Wolf, die dit A-team in de nabije toekomst zeker zullen komen versterken. 

Quarters : 16-16    18-12    17-17   12 -13

Scores : Wolf  13, Lars 9,  Jonas Ieven 2, Jonas Peeters 12, Lennert  5, Emre 3, Joren 4, Marnic  10.

 Ludo Grouwels