mrt

1

Fijne terugblik!!

Ingezonden door: Gerry Henraat
Een zéér geslaagd weekend voor Basket Zonhoven! 7 op 9 is immers een héél mooie score. En dan lieten de ploegen die toch verloren ook nog véél inzet zien. Kortom: een fijne terugblik!

De dames A hadden, zoals verwacht, niet teveel problemen tegen Tongeren en sloegen de kloof al voor de rust. Eindstand 56-83. De heren A kenden véél personeelsproblemen en traden met een wel héél jonge ploeg aan tegen een ervarener Pelt B. Een 15-punten kloof werd gedicht, maar dan uiteindelijk zijn enkele balverliezen fataal. Eindstand 63-58. De heren B sloten het weekend af met een thriller tegen Zolder G die pas in de laatste minuut werd beslecht. 43-45 voor de mannen van coach Robin.

De U19 Meisjes knoopten terug aan met de overwinning en hielden Antwerp Giants C knap af met 56-51. De U18 Jongens kenden niet teveel moeite met Miners Beringen (39-78) en de U14 A hielden knap Dessel-Retie af met 67-53 tewijl ze ginds nog de boot waren ingegaan. Achteraf smaakten de donuts prima!

De U12 A vochten voor wat ze waard waren, maar moesten hun meerdere erkennen in leider Bree (65-50). De U12 B boekten een mooie, onverwachte zege in Genk (44-57). Maar de mooiste zege kwam er van de U12 C. Met een mooie collectieve prestatie werd Bilzen afgehouden met 66-30! Hun winfie illustreert terecht deze terugblik!