okt

29

Heren A - Heusden B: 80 - 61

Ingezonden door: Gerry Henraat
ZONDAGAVOND, en net voor we weer kiezen voor het winteruur, moeten onze Heren A aan de slag tegen het B-team van onze buren uit Heusden. In het Pruisisch blauw treden zij aan, zó donker dat onze midden-blauwe outfit geen probleem vormt : met zijn negen nemen ze het op tegen onze 10-koppige selectie, die vandaag voor de gelegenheid “gestuurd” wordt door Samer Assecour. De “nearly black boys” zien er alleszins ervaren uit, dus wordt er op de nodig inzet en intelligentie van onze guys gerekend

En dat gebeurt ook : de blauwtjes nemen de wedstrijd duidelijk in handen – neen, we gaan het niet hebben over percentages balbezit - , en ze scoren vlot. Maar dat is buiten Enrique Rubio (nr 5) gerekend : nog vóór hij is “ontdekt” door onze verdediging, heeft hij de bazooka al tweemaal gehanteerd, en houdt hij samen met ene Bjorn (nr 9, en alwéér een bom) Heusden in de wedstrijd, zij het in een achtervolgingsrol. Van hetzelfde laken een broek dan maar: Emre en Jonas tonen dat ze dit afstandsschot eveneens in hun mars hebben, en ze leggen, samen met Marnik, de kwartaalcijfers vast op 22-14. Een juist beeld van de verhoudingen, zal later blijken.

Iederéén draagt bij aan de oplopende score : Tom Vanstraelen is vandaag zeker in goede doen, Benjamin zal zich straks tot topscoorder gekroond zien, Raf kent heus wat tegenval bij de afwerking maar put geregeld zijn balletje, Thomas benut zijn lengte in menige rebound enz. Ook Heusden weet met regelmaat succesvol te penetreren , ons te verschalken met een 3-punter of uit te halen vanop de strafworplijn, en zo evolueren we naar mooie 38-26 cijfers.

Na de appelsientjes is dat niet anders : Raf benut een vrije worp, maar dan is het aan Benjamin die alleen al in de eerste 5 minuten van dit quarter via 4 strafworpen, een bom en een veldscore ons op 49 – 38 brengt. De kloof niet verruimd ? Dat is dan te danken/wijten aan het Heusdens nr 7, Lennert Elsen, die als tegengewicht alleen al 7 punten laat optekenen, terwijl Enrique (nr 4) zijn derde bom van de avond in het netje dropt : nog één te goed vandaag …  Het is Giel die in het tweede quarterhelft de aanzet geeft voor een nieuwe scorereeks, en Benjamin en Thomas zetten de belegering ongenadig verder. Na een boeiend quarter, met een 24-22 score, strepen we onder 62-48 .

We schreven het al eerder : “The blue have it ! The victory is ours !” Dat was het gevoel waarmee we in dit laatste  spelschuifje stapten, zeker na een tussensprint van Marnik, Thomas en Benjamin, die ons een comfortabele 71-50   opleverde. In de tweede quarterhelft moeiden ook Lars en Tom zich opnieuw in de debatten, terwijl  Raf de oranje hoepel nog tweemaal wist te vinden. Kapitein Jonas verzilverde tussenin nog snel een strafworp, zodat we ten lange laatste afklokten op verdienstelijke  80-61 cijfers.

Vergeten te vermelden : er was ook nog de vlijtige Anaïs, die vanop de tribune “the statistics” probeerde bij te houden, geen sinecure met een handvol “kakelkippen” om zich heen. Wij zullen ze een handje helpen :

Strafworpen :  Zonhoven  13/20    Heusden   13/33

3 -Punters :  Zonhoven  4 - Heusden 7 (vraag ons, voor beide ploegen, niet op hoeveel pogingen …).

Dat leert ons dat onze fellows nogal kwistig waren met missertjes, ook bij de gewone inlegballetjes, maar dat dit euvel nog een eind groter was bij het bezoekend team. Bij een meer performante tegenstrever zouden ze het vandaag niet makkelijk hebben gehad, maar we noteren toch vooral deze winstpartij, waarbij elke speler aan scoren toe kwam en het wat betere samenspel geregeld leidde tot mooie spelfases. De talrijke strafworpen van de tegenpartij duiden dan weer op (over)ijverige defense, een spelelement waarzonder je niet aan winnen toe komt. Onze ploeg circuleert nog steeds in de hogere regionen van hun 13-koppige competitie.

Quarters : 22-14    16-12    24-22    18-13 

Scores : Giel 2, Lars 2, Tom 8,  Jonas P. 6, Benjamin 27, Thomas  8,  Raf 12, Emre 6, Marnik 7, Marnic  2.

Ludo Grouwels