sep

24

Heren A - Hades D: 79 - 52

Ingezonden door: Gerry Henraat

Zaterdagavond, en de laatste competitiewedstrijd van onze Startdag. Daarnet hebben onze Dames A een rumoerige wedstrijd tegen Hades kunnen afronden met het kleinste verschil, en dat op 1,6 seconden voor de eindgong, en thans is het de beurt aan ons (inmiddels) erg jeugdig Heren A-team. Niet dat ze hun vader konden zijn, maar de spelers van Hades D moeten gemiddeld wel 10 jaar ouder geweest zijn dan de tieners en twintigers die wij in de arena stuurden. Vandaag geen Emre of Marnik Indestege, maar wel Marnic Broux, en euh… die stond er !

Jeugd versus ervaring ?

Complexloos stapten de jongelingen alleszins naar de middenstip, en daar stonden warempel 2 broertjes Colson in de starting five , Senne en Joren, die o.m. “vaart” in het spel zouden brengen. Marnic startte met een eenvoudig korfje, Giel vervolgde met een vroege bom, Tom dikte nog wat aan en we schreven 7-2. Hades trachtte wat tegen te scoren, maar Raf en Benjamin vuurden met succes hun pijlen af van achter de halve cirkel, terwijl Jonas zich (voorlopig) beperkte tot wat vrije worpen. Bij een 22-11 stand konden de Hades-kerels even op adem komen. 

Het tweede quarter kende zowat hetzelfde wedstrijdverloop. Opvallend was dat beide teams de eerste speelhelft wat morsten bij de strafworpen : 3/6 bij de blauwwitjes, een magere 1/6 bij de bezoekers, zodat we, na een bom van Giel, besloten op 30-21. De beurt aan Marnic voor wat verzilverde strafworpen, en aan Raf die na een steal op de eigen helft heldhaftig oprukte naar het vijandelijk doel, in een forse tuimelbui nog  wist te scoren en bovendien de toegewezen strafworp verzilverde: goed voor 35-23. Ook Joren kegelde nog een Molten Nr 7 door de oranje hoepel, en na wat tegenprikken konden we onze dorst lessen bij 38-29 cijfers. 

Benjamin heropende de debatten : na een veldscore volgde een welgemikte 3-punter, en zó groeit de kloof natuurlijk ! Door onze stevige defense miste Hades zowat alle doelpogingen, en moesten ze uiteindelijk vrede nemen met wat strafworpen. Toen de voorsprong wat ging slinken, lukten Jonas en Benjamin in dezelfde spelminuut  een afstandsschot, zodat het weer netjes 49-36 werd na 5 minuten “levende bal”. In de tweede quarterhelft ging Marnic nog eens op het gaspedaal staan (3x2=6) en dikte Benjamin eveneens aan. De “twintiger” werd een feit : 59-39.

De trend was gezet : dit jeugdige team won het van de ervaren rakkers. Na scores van Tom en Lars, werd de bazooka weer bovengehaald : Giel nog snel in de eerste quarterhelft, Jonas tweemaal in de erop volgende minuut.

Joren benutte niet minder dan 5 van zijn 6 vrije worpen, waarna Lars en Giel de eindcijfers vastlegden : 79-52

Ja, vandaag mocht er van overwicht gesproken worden. Laat Hades nog wat onzorgvuldig in de afwerking geweest zijn, op het snelle spel van ons team vonden ze geen passend antwoord. Niet minder dan 14 maal stonden onze spelers aan de strafworplijn, en ook de 10 bommen deden behoorlijk zeer. Met deze tweede overwinning op 3 wedstrijden schiet ons team meteen omhoog naar de 3° plaats in het klassement. 

“Doe zo voort !” schreef mijn vader-onderwijzer dan onder het rapport van Nico & Co. 

Quarters : 22-11    16-18    21-10    20-13 

Scores : Senne,  Giel 11, Lars 7, Tom 6,  Jonas P 12, Benjamin 13,  Raf 9, Joren 8, Marnik 13 

Ludo Grouwels