sep

22

Geslaagde startdag!

Ingezonden door: Erik Jacobs

Op zaterdag stonden er 14 matchen op het programma, waarvan er 9 thuis gespeeld werden.
Goed geregeld van ons secretariaat want er werd nameliijk een startdag gehouden.
Met hotdagverkoop, stockverkoop van uitrustingen en de befaamde eendjesrace.
Dat het lekker was en er veel bloezen verkocht werden staat buiten kijf.
Het eendje van Femke Reynders van de Microben kwam als eerste over de meet. Proficiat Femke, een jaar gratis basketten is dik verdiend!

De U8 en U10-ploegen speelden allen hun matchkes met veel inzet.
Om de knikkers ging het pas vanaf de U12. En die wonnen allemaal! De U12A dik tegen Hasselt BT, de U12B wonnen met 3 puntjes verschil tegen Leopoldsburg en ook de U12C sloten het weekend zegevierend af op zondag in Orly.
Bij de U14-ploegen was het nagelbijtend spannend. De U14A haalden het met 1 puntje in Bilzen, terwijl de M14 met 2 puntjes het onderspit delfden in Habac.
Ook de M16-meisjes zegevierden dit weekend in Peer. Maar minder geluk was er voor de oudste jeugdploegen. De M19-meiden speelden knap mee tegen Lummen, maar winnen zat er finaal niet in. Hades was veel te sterk voor onze gehavende U18-Ploeg.

Bij een startdag wordt er ook met argusogen uitgekeken naar de seniorenploegen. Waar de Heren A knap wonnen tegen Hades, werd de eerste, mooie overwinning van de Dames A tegen de buren van Hades (met Saartje Leten en Claudia Kottas) helemaal in de schaduw geplaatst van de gebeurtenissen aan de tafel.
De Heren B gingen de boot in bij Zolder en ook onze Z-ploeg speelde een thriller, in Beringen. Doch helaas werd er met 2 puntjes verloren.