apr

15

Stevoort C - Heren A: 63-57

Ingezonden door: Gerry Henraat
Eindigen in schoonheid : dat was het minste wat we konden verwachten van onze Blauwwit-jongens bij hun afscheid uit 2°Provinciale, doch toen hun kostuumpjes nog in de waskuip bleken te zitten, zochten ze hun toevlucht tot de witte reserve-uitrusting. Voorbode van een eveneens bleke prestatie ? Ook onvolprezen Wim, die vandaag (net als Kenny) zijn afscheid uit het wedstrijdgebeuren vierde, liet van pure stress zijn “sloefkes”, maatje 50, onder de houtkachel staan, en deed de Stevoort-rit dan maar snel over.  Uiteindelijk geraakten 8 spelers tijdig in vol ornaat en op de feuille.

Voor de opgooi koos Stevoort voor hun kleinste speler (?!), met het gevolg dat Marnic (Broux) al 10 seconden later  wist te scoren. Ook Raf vond ongezien de bucket bij de erop volgende aanval, en we schreven 0-4. Ja, die eerste 5 minuten konden we wel wat sprokkelen, maar de 4-9 stand werd door de green boys al snel omgezet in 14-9, na onder meer twee bommen in de tweede quarterhelft : een 10-0 sprint, heet dat.

Het tweede spelschuifje kondigde zich beter aan : Kenny en Raf scoorden voornamelijk met vrijworpen (6/6) en tot slot demonstreerde Jonas (Peeters) nog maar eens zijn puik lange-afstandsschot: 22-21 na 5 minuten levende bal. Maar dan sloeg de onzorgvuldigheid weer toe : tegen een 2/8 bij de strafworpen van de Witjes – normaal zijn dat vlinders -, volstond een dubbele driepunter van het groene legioen om het evenwicht te bewaren : 28-29.

Tijd voor een koffie-uit-het-vuistje, want de Stevoortse cafetaria “zit” met 3 staantafeltjes snel vol. Ook tijd om de nieuwe elektronische feuille eens te evalueren : het wedstrijdblad bijhouden op een Ipad of PC in plaats van te mogen kleuren met de vertrouwde pen, het is eens wat anders. Hoe noteren, hoe corrigeren, hoe completeren, hoe barreren, hoe signeren … Ja, de vooruitgang staat niet stil, anders is het er geen ! “Met de aankoop van 5 PC’s komt een club ruim toe …”, werd er al richtinggevend gefluisterd. Een hele verbetering dus, die “paperless”-toestanden. Je hoeft niet eens een Tom Tom of 5G: Wifi (of Willy ?) ergens in de sportzaal zou volstaan voor een vlekkeloos verloop. 

Kénners, je hoort dat dadelijk.

Back to war : bombs make the difference ! Waar onze jongens vandaag slechts 1 driepunter wisten te korven op de 40 lange spelminuten, incasseerden ze er 11 ! Ook 3 in het derde quarter, en na de schamele 8 puntjes aan de bezoekerszijde, leidde het C-team van Stevoort met 45-37. Tijd voor de thuisploeg om nog wat meer spelers van de bank te halen : nieuwe borstels keren goed, en ze scoren dan ook met herhaling. Ook al verzamelt Raf dit quarter alleen al 12 punten en vindt ook Marnik nog 3 x de hoepel, ze raken daarmee niet verder dan 63–57.

En daarmee treedt deze ploeg met wel 17 wisselspelers uit de arena. Ook vandaag hebben ze weer 2 van de 4 quarters op hun rekening geschreven, doch de onstandvastigheid was doorheen het hele seizoen de grote boos- en dooddoener. Afwezig op de trainingen, beperkt beschikbaar voor de wedstrijden, onvoldoende op elkaar afgestemd en met vaak een duidelijk gebrek aan strijdlust : lichaamstaal, c’est quoi, monsieur ?! Dan neem je je lot niet echt in eigen handen : met zulke ingesteldheid kan géén coach aan de slag ! De weinige uitzonderingen bevestigen de regel : neem Raf maar als stichtend voorbeeld, met vandaag niet minder dan 28 punten op zijn conto. Spelen tot je er bij valt …

Volgend seizoen dan maar de verhuis naar 3° Provinciale, met als nieuwe coach Nico Hermans. De lat wat minder hoog, want er is werk aan de winkel om deze ploeg te herkneden tot een vervaarlijke opponent.

Quarters : 14-9   14-20  17-8   18-20

Scores :  Wim 4, Jonas  7,  Ruben Kenny 8,  Raf  28 , Emre, Marnik 4,  Marnic  6

Ludo Grouwels