nov

18

Ingezonden door: Erik Jacobs
Benjamins
18/11
Benjamins

Als dromen werkelijkheid worden… 

Nadat we voor de beker met 2 punten gewonnen en de competitiematch thuis zwaar verloren hadden, was dit al de 3e ontmoeting met Tongeren dit seizoen.

Dus we wisten welk vlees we in de kuip hadden. Het ‘gameplan’ klopte en de spelers voerden dit uitstekend uit. Wat een inzet! Wat een teamprestatie!

 

 

mei

6

Ingezonden door: Erik Jacobs
Benjamins A
06/05
Benjamins A

Zaterdag trokken de U12A naar Femina Habac voor de laatste match van het seizoen. Een match waarmee ze boven aan de rangschikking konden eindigen.
Het werd dus een match met een dubbel gevoel en heel veel nervositeit.

Zo begonnen we aan de match. Want het was immers de allerlaatste keer dat we met deze ploeg samen nog tussen de lijnen zouden staan.
En de tegenstander was ook niet te onderschatten. Supporters waren er wel in overvloed. We vulde de 3 tribunes van de sporthal waardoor er voor de thuisploeg een andere moest bijgezet worden.

Al in de opwarming viel het op dat zowel de benjamins als de coach wel wat stress hadden. En al zeker toen er een officiële scheidsrechter binnen kwam. De eerste score was voor de tegenstander en het duurde eventjes voor wij in de match kwamen.
Het ging heel de eerste helft gelijk op met zelfs een achterstand voor ons. Tijdens de halve eventjes voeten op de grond en het 3de kwart begon goed. We liepen uit en de tegenstander kon niet meer bij komen .
We werden KAMPIOEN in onze reeks. Een mooiere afsluiter van het seizoen konden we ons niet voorstellen. Iedereen was aanwezig op de match, zelfs communiefeesten moesten eraan geloven. Allemaal evenveel gespeeld en gevochten als TEAM. De ontlading was groot nadien.

Verslag: Bianca

Proficiat Lien, Stien, Justine, Lobke, Gita, Owen, Briek, Stef en Thuur en zeker ook coach Raf!
Bedankt aan alle begeleiders en supporters

mei

2

Ingezonden door: Erik Jacobs
Benjamins A
02/05
Benjamins A

4 jeugdmatchen zijn er nog te spelen dit weekend.
Beide U14-ploegen treden achter elkaar aan.
De U14B ontvangen Peer. Na hun match mogen de U14A Lommel bekampen.
De derde en laatste thuismatch gaat tussen de U18A en Cosmo Genk. We gokken op een winstmatch!
De U12A mogen op bezoek bij Femina Habac. Zij mogen deze laatste match tegen hun rechtstreekse concurrent zelfs verliezen met 22 punten om toch nog als primus te eindigen van de D-reeks.
Spannend, maar wij zijn er redelijk gerust in. We zien de jongens en meisjes van coach Raf zelfs gaan winnen in Sint-Truiden om zo helemaal de kers op de taart te zetten.

apr

15

Ingezonden door: Erik Jacobs
Benjamins B
15/04
Benjamins B

Liene opende de score met een mooie drive. De eerste helft werd een close game waarbij Zonhoven na 3 min al een eerste kloofje van 4 punten maakte met enkele mooie drives van Niel. Een snelle time-out van Stevoort tot gevolg.
Ondanks onze outside shots niet wilden vallen, konden we het eerste kwart in ons voordeel afsluiten. 16-20

In het tweede kwart vlotte het scoren niet en hadden we het moeilijk om de Stevoortse tandem (snelle guard en center zo groot als de coach) te stoppen.
De schade bleef gelukkig beperkt tot 30-27.

De bijsturingen tijdens de pauze leken op het eerste zicht niet te helpen. Stevoort maakte een kloof van 10 punten in de 34e minuut. 37-27
Dringend tijd voor een time-out vol met peptalk. In defense werd er een tandje bij gestoken. Margot, Siebe en Matisse legden de tandem van Stevoort (40 van de 50 punten) het vuur aan de schenen.
Chrissi vond duidelijk de weg naar de ring en met een buzzerbeater van Stien hingen we de bordjes terug gelijk na kwart 3. 40-40

Dit gaf onze ploeg zoveel zelfvertrouwen dat we erop en erover gingen. Tenzing gaf met verschillende mooie acties (en scores

apr

15

Ingezonden door: Erik Jacobs
Benjamins
15/04
Benjamins

Zaterdag middag staan we in Zonhoven met 5 top gemotiveerde spelers.
Lotte, Bram, Liene, Basten, Vinz en de opdracht meer dan 24 punten maken en minder dan 70 laten maken.
Maar ook nog 40 minuten spelen.

Nu als coach heb ik ze allemaal zien vechten en samen spelen, het was één van de betere matchen.
Tot 5 min van het einde stond het 18-48, zeker goed gezien de uitslag in tongeren.

Q1:5-12
Q2:2-14
Q3:9-13 (top gespeeld als ploeg)
Q4:4-25 (vooral de laatste 5 min waren er teveel aan)

VW 2/6

Na de match waren er hot-dogs voor spelers en ouders, en dat was zeker verdiend!

Een dikke proficiat een de 5 stars van Zonhoven C.

jan

20

Ingezonden door: Erik Jacobs
Benjamins
20/01
Benjamins

11.15 iedereen in Maasmechelen maar de coach is de truitjes vergeten ☹. Er werd vlug over en weer gereden naar Zonhoven.
Dan maar op warmen in de eigen kleren en 5 min voor de match kunnen we ons omkleden.

Het is Maasmechelen dat het beste start 4-2 maar Liene zet de bordjes terug gelijk naar 4-4 en Zonhoven loopt terug uit naar 4-9.
Maasmechelen kan echter door zijn lengte terugkomen tot 8-9.

In Q2 komen de bordjes gelijk na een score van Basten 15-15.
Het blijft gelijk opgaan met mooie rebounds van Lotte 19-19.
Enkele drives van Kato draaien uit de ring en zo kunnen we rusten gaan met 23-22, de kleinste achterstand.

Na de rust starten beide ploegen met VEEL loopfouten, het spel ligt meer stil dan er gebasket wordt. Maar Lena houdt het hoofd kloe op een mooie drive en scoort 27-28.
Via 29-29 gaat het op het einde van Q3 naar 33-31.
Dan wordt de defence van Zonhoven beter en kunnen we Maasmechelen beperken tot 4 punten 37-37 op 5 min van het einde.
En dan plaatsen we als team een 0-10 eindstand 37-47.

Q1 9-13
Q2 14-9
Q3 10-9
Q4 4-16

VW 7/17

Verslag: Coach Fred

nov

26

Ingezonden door: Erik Jacobs
Benjamins B
26/11
Benjamins B

Het is Stien die met mooie drives de eerste minuten de scores voor haar neemt. Soms een beetje rommel basket (de gladde vloer was mede oorzaak) maar ook steeds mooie acties en drives van Chrissie en Niel. Er worden in Q2 toch wel wat lay-ups gemist maar ook mooie acties .
Ruststand 2-31

De rust brengt inspiratie, Liene en Tenzing werken enkele mooie acties af. Ploegspel ten top en super om naar te kijken. Q3 wordt afgesloten met een buzzer score van Margot. De laatste 10 minuten hebben we nog mooie scores van Siebe na drive en Lena die een goede rebound pakt en de score afwerkt.
3/7 VW en (iedereen heeft gescoord

nov

26

Ingezonden door: Erik Jacobs
Benjamins B
26/11
Benjamins B

Q1 start een beetje rommelig met scores van Niel en met een vrijworp die mooi binnen gegooid wordt door Bram. De eerste 10 min worden afgesloten met een mooie score van Lena! We gaan verder op de goede inzet van de ploeg en het is Basten die ook een score op het bord zet en we gaan rusten met de eerste score van Kato op een U12 wedstrijd.
Ruststand 28-20.

We starten goed en komen meer dan 10 punten voor maar dan stopt onze goed samen spel en defence. We krijgen de 14 en 8 van Beringen niet gestopt.
Beringen komt terug tot 42-41. Maar dan is het Bente die de 14 stopt en een paar goede drives naar de ring afwerkt. Ook Simon wordt wakker en maar enkele scores. We beginnen de laatste 10 minuten met 35-32, met enkele mooie drives van Lotte en een eerste score op een U12 match kunnen we de wedstrijd naar ons toe trekken.

Verdiende overwinning van de U12 C.
5/11 VW en (iedereen heeft gescoord

sep

24

Ingezonden door: Erik Jacobs
Benjamins B
24/09
Benjamins B

Dat Basket Zonhoven misschien niet de allerbeste ploeg van Limburg is, kan misschiel wel waar zijn; Feit is dat we zeker de familiaalste club van de hele wereld zijn.

Daar zowel de U12B als C in Tongeren aantraden afgelopen weekend, en de kinderen toch geen honger zouden moeten lijden, werd de camper van Frank omgebouwd tot een heus mobiel hotdogkot: Het HoDoKoBeBaZo!!!

Smaken deed het alvast! Maar daarover later meer...

mei

1

Ingezonden door: Erik Jacobs
Benjamins B
01/05
Benjamins B

Laatste match van het seizoen, iedereen gefocust op een goed prestatie want beste defence en beste offence staat op het spel!

En we zien het dadelijk de ploeg is gefocust en start zeer strek met Tenzing die de eerste scores voor zich neemt. En Liene die de spelverdeler steeds goed opvang.
Ook Margot werkt een aanval mooi af. Na enkele wissels is het Niel die met verschillende scores de voorsprong uitbouwt. In het 2de Q zijn het Chrissie en Stien die mooie aanvallen afwerken met een score.
Op het einde van het 2de Q vindt Siebe ook zijn scorend vermogen en Matisse zet de rust op het bord 44-9.

 

apr

23

Ingezonden door: Gerry Henraat
Benjamins B
23/04
Benjamins B

Zaterdagnamiddag in Tongeren, meer dan 25°C! Deze week was het Liene die op KSA-weekend was. Dus een moeilijke opdracht want alleen Hasselt was hier met één punt komen winnen, alle andere thuismatchen had Tongeren gewonnen.

apr

16

Ingezonden door: Erik Jacobs
Benjamins B
16/04
Benjamins B

Zaterdag voormiddag match tegen Lommel. Matisse nog op vakantie. Toch hadden de zeven overige er goesting in, zeker na het verlies met één punt in Lommel.
Er is toen veel gezegd, maar we hebben toen rugby-basket gespeeld.

 

mrt

26

Ingezonden door: Gerry Henraat
Benjamins B
26/03
Benjamins B
Zaterdagmiddagmatch in Bilzen met de U12B; Chrissie ziek ☹. Toch hadden de zeven overigen er goesting in.
jan

28

Ingezonden door: Erik Jacobs
Benjamins B
28/01
Benjamins B

De Benjamins B namen het zaterdag op tegen en in Lummen. Ze namen er vlot de bovenhand. Met een mooi samenspel zorgden ze voor hun eerste overwinning. En dit al dadelijk met een mooie eindscore! De coach is terecht tevreden!!!

Sandra Duwé