mrt

9

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
09/03
Heren A

KONINKLIJK BEZOEK vandaag  in de Zonhovense Evenementenhal : onze Zolderse collega’s hebben immers een aantal jaren geleden, wellicht toen ze 50 kaarsjes mochten uitblazen, aan Zijne Majesteit gevraagd of ze dit triomfantelijk predicaat  mochten toevoegen aan de benaming van hun geliefde Vereniging, en zo geschiedde. Of ook het spel van hun C-ploeg  echt “royaal” zou zijn, viel nog af te wachten, zeker tegen een stilaan volledige Zonhovense A-kern : 8 blauwwitjes, met thuisvoordeel, tegen 9 zwartgroene strijders.

mrt

2

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
02/03
Heren A

ZATERDAGAVOND, en na een pittig ritje met ons vliegend tapijt , carpoolen we met Voorzitter Gerry naar het Hoge Noorden, in casu fusiegemeente Pelt, voor  “een nachtmis” met aanvang  21 u tegen het groenblauwe plaatselijke B-team. Coach Samer had de dagen voordien alle moeite van de wereld om een 8-tal spelers op het parket te brengen : het Corona-virus, de eerste sneeuw in de Oostkantons, “werkbelet” en een  overvolle ziekenboeg  : voetbeentjes, ribbetjes, ellenboogjes …, er zijn sterrenrestaurants met heel wat minder vleesgerechten op hun spijskaart.  Dan maar beroep gedaan op wat sterkhouders uit de B- en Z-ploeg, onder het motto : de jeugd moet kansen krijgen !

feb

24

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
24/02
Heren A
ZATERDAGAVOND, en na de eerste helft van onze Heren Z –ploeg tegen “hun ouders” uit Sint-Truiden, haasten we ons uitzonderlijk met de o-zo-robuuste Trafic naar het nabijgelegen Heusden, voor een te beslechten burenruzie tussen onze Blauwtjes en de “tegen het zwart aan schurkende” tegenstanders. Pruisisch blauw, noemden we het al eens eerder, doch in het moderne kleurenjargon klinkt het 50 jaar later “nachtblauw”. Zo nachtelijk, dat de scheidsrechters-van-dienst onze 8 jongens niet eens in hun reservepakje dwongen.  2 broertjes Colson, 2 broertjes Cuyvers, en je hebt al de halve bezetting. Voeg er Kapitein Jonas, de onmis(ken)bare Raf en het duo Marnik & Marnic aan toe, en je kent de volledige uitdaging voor de 8 ING-boys, speler-coach Pieter Vaes incluis …
jan

20

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
20/01
Heren A
Bij de thuisploeg liep er eentje uit de jaren '60 en liefst 5 uit de jaren '70. Daar moesten onze 'jonge veulens' het toch wel van kunnen halen, dachten we vooraf. De heenmatch was toch ook vlot verlopen...
jan

14

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
14/01
Heren A

ZATERDAGAVOND, en daarmee het einde  - voor uw dienaar tenminste – van een lang basketweekend : de guys van Brian Lynch op vrijdagavond onverstandig weten verliezen van de Oostendenaars onder Kroaat Dario Gjergja, zowat alle jeugdploegen op het thuisfront even aan de slag gezien, onze Dames A – eveneens onverstandig - de mist zien ingaan tegen hun tegenstreefsters uit Diepenbeek, en thans een van de weinige getuigen van de veldslag van ons Heren A-team tegen een 10-koppige Tongerse selectie C. Weinig spirit in de tribunes, maar wél in de arena ?

jan

7

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
07/01
Heren A

ZONDAGNAMIDDAG, en via het Sportlaan-doolhof bereiken we de Helchterense basketbalhal, in de schaduw van het beter bijgewoonde voetbalgebeuren (met Bentley voor de deur !). 7 ervaren Orange-boys zullen er de “ontvangst “ verzekeren van het negenkoppig Zonhovens team;  geen Captain Jonas en geen broertjes Benjamin en Lars vandaag, wel Thomas weer in de rangen en het debuut voor Yannick Meert. Eens benieuwd of onze vrij jeugdige ploeg deze “uitbollers” op de knieën kan krijgen …

dec

20

Ingezonden door: Erik Jacobs
Dames A
20/12
Dames A

Slechts twee activiteiten dit weekend.
Het zwaartepunt ligt vanavond op het kerkplein in Zonhoven. Dan zal daar de jaarlijkse kerstmarkt plaatsvinden alwaar onze club weer een standje zal uitbaten.
Iedereen welkom om een jeneverke, biertje en/of hotdog te komen nuttigen. Gezellig zal het alleszins worden!!!

Op zondagvoormiddag spelen de U18 nog een bekermatch in Hades. Waarna iedereen kan genieten van de 'winterstop'
Fijne feesten allemaal!!!

dec

16

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
16/12
Heren A

ZATERDAGAVOND, en we haasten ons door de winterse duisternis naar de Sporthal in Munsterbilzen.

Bij aankomst “rateren” we enkel de opgooi én de allereerste score van Tom Vanstraelen : Zonhoven leidt …

Vanaf de groene supportersbankjes (netjes 18 zitjes voor elke achterban) valt ons oog meteen op het nummer 16 in groenzwart pakje : Stijn Verjans. Niet meer van de jongsten (1980), maar wel torenhoog en “al menig balletje door de ring geworpen” in zijn carrière, tot in 2° Nationale toe bij Tongeren. En de wat jongere Joren Mercken (nr 10), eveneens al een tijdje de vouwmeter ontgroeid … 

nov

25

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
25/11
Heren A

Zaterdagavond, en sluitstuk van een lange basketbaldag. Nadat de Dames A het in hun reeks opnamen tegen de Hasseltse buren en pas in de verlengingen de overwinning wisten op te eisen na eerdere “cadeautjes”, was het de beurt aan ons Heren A-team om zich te meten met een Koninklijke delegatie van maar liefst 12 spelers uit gewezen mijnstad Beringen. 50 Jaar basketbal, dan moet dat balletje wel met groter gemak door het net ! Benieuwd of onze 9 sterkhouders het vandaag konden waarmaken tegen deze gitzwart uitgedoste tegenstanders.

nov

11

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
11/11
Heren A

ZONDAGNAMIDDAG, en op het vroegere Heilig-Lof-uur moeten onze blauwtjes het opnemen tegen een grasgroene selectie uit fusiegemeente Pelt. Een wat ouder team, leert ons een eerste blik, en met een wedstrijdscore van één winstmatch op 8, niet dadelijk een onneembare hindernis.   Niet dat ONZE spelers er vandaag allen “stonden” : er hing, volgens een betrouwbare en zéér nabije bron, duidelijk een bierlucht rond de bank, want dit weekend zou o-zo-lang worden : vrijdag, zaterdag, Hololool, én uitslapen op maandag … 

nov

4

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
04/11
Heren A
Het was nogal stil in de sporthal van Zolder zaterdagavond. De match van onze heren A tegen de lokale C-ploeg was de enige van het weekend; Dus ook geen hoogdag voor de uitbaters van de Zolderse sporthal, nl. de Zolderse basketclub!!
okt

29

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
29/10
Heren A
ZONDAGAVOND, en net voor we weer kiezen voor het winteruur, moeten onze Heren A aan de slag tegen het B-team van onze buren uit Heusden. In het Pruisisch blauw treden zij aan, zó donker dat onze midden-blauwe outfit geen probleem vormt : met zijn negen nemen ze het op tegen onze 10-koppige selectie, die vandaag voor de gelegenheid “gestuurd” wordt door Samer Assecour. De “nearly black boys” zien er alleszins ervaren uit, dus wordt er op de nodig inzet en intelligentie van onze guys gerekend
okt

14

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
14/10
Heren A

ZONDAGNAMIDDAG, en terwijl onze Heren Bde laatste – en dus zwaarste – loodjes leggen in hun verliespartij tegen Bilzen, komt de Breese delegatie de sportzaal binnen. Aan lengte geen gebrek, aan ervaring evenmin, en zo mogelijk nog minder aan manschappen : zoveel stuks, dat ze even later niet eens met zijn allen op de spelersbanken kunnen neerstrijken voor “the initial coaching”. 12 players op de elektronische feuille van “the guests”, en dat kan tellen.

Blauwwit recupereert zowaar de helft van de spelers uit deze B-wedstrijd, en vult dit aan met Raf, Marnik, Thomas en Marnic. Eens benieuwd of ze met hun jeugdige frisheid de voorgeworpen ervaring kunnen meesteren …
sep

30

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
30/09
Heren A

3° Provinciale, daarin tref je veelal 2 soorten van ploegen : “afzakkertjes” en “opkomertjes”. Ofwel handelt het om spelersgroepjes met toenemend haarverlies die de fun en strijdlust wonderwel hebben weten te bewaren, ofwel ontmoet je er “la jeunesse” die straks mogelijks op volwaardige wijze gaat kampen in de hogere seniorenreeksen. 

En zo moet ons Blauwwit, hierin verzeild na een stuurloos seizoen 2018-2019, geregeld de degens kruisen met het D-elftal van hoger genoteerde clubs. Vandaag is dit het geval met Stevoort, dat haar jeugd heeft uitgezonden om het op te nemen tegen onze mix.

IJverig zit ik in de tribune een halfuurtje voor aanvang, want de opwarming is vaak al richtinggevend …

sep

24

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
24/09
Heren A

Zaterdagavond, en de laatste competitiewedstrijd van onze Startdag. Daarnet hebben onze Dames A een rumoerige wedstrijd tegen Hades kunnen afronden met het kleinste verschil, en dat op 1,6 seconden voor de eindgong, en thans is het de beurt aan ons (inmiddels) erg jeugdig Heren A-team. Niet dat ze hun vader konden zijn, maar de spelers van Hades D moeten gemiddeld wel 10 jaar ouder geweest zijn dan de tieners en twintigers die wij in de arena stuurden. Vandaag geen Emre of Marnik Indestege, maar wel Marnic Broux, en euh… die stond er !

Jeugd versus ervaring ?
sep

10

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
10/09
Heren A

Zaterdagavond, en de eerste competitiewedstrijd van onze Heren A tegen het oranjerode Helchteren.

Een verbouwde ploeg, dat is het minste wat je kan zeggen van deze lichting die het dit seizoen, onder een nieuwe coach overigens, moet trachten waar te maken in 3° Provinciale.  

De familie Colson had voor de gelegenheid de 18-jarige zoon Joren uit ons Z-Team gedelegeerd, en daarnaast beschikten we over een groepje “oude getrouwe” zoals ene Benjamin en Lars, Raf en Marnik, de Jonassen Peeters en Iven, Emre … Een eerste blik op de ploeg bracht ons al enige wijsheid : duidelijk veel meer dynamiek !

apr

15

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
15/04
Heren A
Eindigen in schoonheid : dat was het minste wat we konden verwachten van onze Blauwwit-jongens bij hun afscheid uit 2°Provinciale, doch toen hun kostuumpjes nog in de waskuip bleken te zitten, zochten ze hun toevlucht tot de witte reserve-uitrusting. Voorbode van een eveneens bleke prestatie ? Ook onvolprezen Wim, die vandaag (net als Kenny) zijn afscheid uit het wedstrijdgebeuren vierde, liet van pure stress zijn “sloefkes”, maatje 50, onder de houtkachel staan, en deed de Stevoort-rit dan maar snel over.  Uiteindelijk geraakten 8 spelers tijdig in vol ornaat en op de feuille.
apr

9

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
09/04
Heren A
Raar competitie-einde in 2de provinciale Heren dit seizoen. Blijkt dat er, buiten kampioen Nieuwerkerken, eigenlijk niemand wil promoveren naar 1ste provinciale. Het regent forfaits en Sint-Truiden speelde, laat ons het eufemistisch uitdrukken, defensief 'niet echt op niveau'! En dus kon Zonhoven winnen! Maar, nee, liever niet meer dergelijke matchen!
apr

4

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
04/04
Heren A

Een zaterdagavond einde maart. Nauwelijks thuis van de succesrijke Basketquiz, en alweer op de vooravond van “een dagje” Pastadag. “Not very interested at all” zou wat onbeleefd uitgedrukt zijn, maar een Penningmeester heeft nu eenmaal andere prioriteiten, en dan geraakt de focus soms wat zoek. Zouden “onze jongens”, zoals wij ze (al te) liefdevol noemen, vandaag breken met hun traditie, namelijk “Nooit winnen op verplaatsing !”, of zouden ze ons eens verrassen en uit een ander vaatje tappen?

mrt

18

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
18/03
Heren A
Alvorens ook maar één letter toe te vertrouwen aan het papier, heb ik nog even het verslag van de uitwedstrijd gelezen : een Genk dat uiteindelijk geen hoogvlieger was, en mits voldoende inzet en precisie bij de afwerking met gemak te grazen kon worden genomen. Laat nu vandáág zulke dag gekomen zijn : meer inzet dan ooit om dit Genk het vuur aan de schenen te leggen, duidelijk meer succes bij het afstandsschot, een Beau die op zijn beste niveau presteert , en nog meerdere RAF@Co-tjes  die de oranje hoepel weten te omhelzen.
mrt

11

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
11/03
Heren A

Een uitwedstrijd, deze zaterdagavond, en via het rechttoe-rechtaan-traject dat onze onvolprezen website ons wekelijks voorstelt, trekken we via Linde naar Peer BBC, 10-de in de competitie, om er in het College onze kansen op een winstpartij te toetsen. Hun team “slikt” gemiddeld 10 punten minder per wedstrijd, dus op het offensieve vlak zal het bijstellen worden. Verder word je niet veel wijzer van hun website : de “come-and-see”-politiek, neem ik aan.

Hopelijk hebben ze wél nieuwe leders gekocht, zoals  de “Spalding Precision” of de “Wilson Evolution”, want enige beterschap kunnen we alleszins gebruiken na de vele verliespartijen : 15 van de 21 om juist te zijn ...

Time for the game, en we spoeden ons met z’n vieren (?!) naar de supportersbanken.

mrt

4

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
04/03
Heren A

Zondagnamiddag, en na een tijdelijk huisarrest voor de doortocht van de Zonhovense Zonneridders & Co, halen we nog net de tweede helft van het exploot van onze “Landelijke” dames A : een lekkere overwinning. Geen tijd om te vieren, want de plicht roept alweer : de meegereisde Nieuwerkerkse bezoekers een inkomkaartje aanpraten, alvorens in de tribunes te verdwijnen voor een gedegen verslaggeving. Gedegen ? Voor ik de kassa kan wegbergen, heb ik, met een half oog,  al een regen aan scores  zien vallen. Dat belooft dus ...

feb

25

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
25/02
Heren A

Zaterdagavond, en na een fijn studienamiddagje over onze Limburgse geschiedenis als “Land van Loon” in Alden Biesen, spoeden we ons naar het Diepenbeekse Demerstrand, voor een confrontatie van de primus uit de Reeks met de hekkensluiter. Nu mag je nog optimisme in je wapenschild voeren, wiskundig kom je natuurlijk nergens wanneer je de winstkansen gaat afwegen. Méér iets voor fervente gokkers die, met een monsterinzet op de underdog, bérgen geld zoeken te verdienen … 

Never say “Never !”, luidt een gezegde,  maar werd dit  Demergeval écht  geen tranendal ?

En dan nog te bedenken, dat de roots van uw verslaggever in … Diepenbeek liggen : we schrijven 17° eeuw.
feb

18

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
18/02
Heren A

Zondagnamiddag, en een echte “zon-dag”, want de Weergoden zijn ons uitermate gunstig gezind. Nu nog Ares, de God van de krijgslust aan onze zijde zien te krijgen, want er wacht ons een spannend duel met andermaal een burenploeg, al de derde op rij (Limburg is ook zo klein !) : Hades, dat het in deze provinciale competitie een tikkeltje beter heeft gedaan. Hun balans van gescoorde punten en geïncasseerde tegenscores brengt ons niet aan het blozen, en het thuisvoordeel in acht genomen, zou dit wel eens gesneden koek kunnen worden voor de Blauwtjes. 

Oef : was er niet die volkswijsheid over die geschoten Beer en zijn te verkopen pels ?
feb

12

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
12/02
Heren A

20u30. Dat is het tijdstip waarop bejaarden veelal naar bed moeten in hun home, maar vandaag mocht uw dienaar uitzonderlijk “wat later opblijven” en zich nog naar sportzaal OLYMPIA in Heusden begeven, voor een burentwist tussen onze Zonhovense blauwtjes en de plaatselijke schonen. Weliswaar géén Youssoupha  Fall van 2m21 in hun rangen, die 3 meter hoog zonder springen (!) éénhandig een Molten nr 7 uit de lucht weet te plukken, maar wel een schare degelijke spelers, die zich naar positie 4 in het klassement hadden gewurmd na 10 winstpartijen.

Spek voor onze bek, of te hoog  gegrepen ? Mission impossible ? A challenge, dat alleszins.

feb

5

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
05/02
Heren A
Zondagnamiddag, en na een spannend WK veldrijden, met andermaal het gevreesde oranjehemd in een glansrol, haastten we ons naar onze thuisbasis, de onvolprezen Evenementenhal, voor een partijtje “trefbal” tussen ons A-team en de te duchten buren Hasselt BT. “Trefbal”, schreven we, want wanneer je de hoepel niet met de regelmaat van een Zwitserse Koekoeksklok weet te treffen, valt er in deze Divisie niet veel te rapen. Dat zelfs een 12-punten-voorsprong in deze bombardementensport maar een lachertje is, hadden we vrijdagavond nog  bevestigd gezien bij die ándere Hasseltse ploeg, met een doe-het-(maar-)zelf-zaak als hoofdsponsor.
jan

21

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
21/01
Heren A

Zondagnamiddag. Even een dilemma, want wanneer ik de thuiswedstrijd van Hubo Limburg United wens te combineren met deze van ons onvolprezen Heren-A-team, moet ik alleszins één quarter inleveren : het laatste van Limburg United of het eerste van onze eigen krijgers? Eenmaal in de erg enthousiaste en lawaaierige Alverberghal, dient de keuze zelfs niet meer gemaakt : you even can’t  leave your seat in money time!

Een felbevochten overwinning werd dus de voorbode voor het erop volgend duel : Optima “in optima forma” ?

jan

17

Ingezonden door: Gerry Henraat
Dames A
17/01
Dames A
... want in het weekend gaat u daar geen tijd voor hebben! Liefst 17 wedtrijden van Basket Zonhoven op het programma, waarvan 12 thuismatchen in de evenementenhal Zeven daarvan op zaterdag. U hebt dus geen tijd om thuis te gaan eten en daarom voorziet de cel activiteiten een hotdogverkoop op zaterdag! Profiteer ervan! Bij voorbaat dank!
jan

14

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
14/01
Heren A

Sportcomplex De Helix. Géén 3 meter sneeuw vandaag zoals in het Oostenrijks hooggebergte, maar in de miezerige donkerte op pad voor dit nieuwe treffen. Erg benieuwd met welk team we vandáág onze tegenstander zouden gaan bekampen, want hadden we vorige week (g)een nieuwe succesformule ontdekt ? Maar het beschikbaar legertje soldaten wijzigt van week tot week, “En daar zal je het moeten mee doen !”, zou de Nederlandse Reizende Rechter dan verklaren. Poor Johnny-boy !

jan

7

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
07/01
Heren A

Zondagnamiddag. Eerst maar even de wedstrijd van onze Dameskadetten meegeraapt, om via de erg verdienstelijke 68-56 cijfers “in the mood” te komen voor wat komen zou : de confrontatie van een uitgedunde Heren A-ploeg, opgevuld met B- en jeugdspelers, tegen het ervaren Maaseik, met  o.m. 2 torens die zowat de volledige Belgische competitie hebben afgestruind en thans hun beste beentje voor zetten in 2° Provinciale ... 

Een slachtvloer vanavond, dit Zonhovens basketbalparket ?

dec

17

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
17/12
Heren A
Een van de weinige thuiswedstrijden van dit weekend, dus : allen daarheen ! Eens kijken of de 10 blauwhemden van deze zondagavond een vuist konden maken tegen de 11-koppige Stevoort-machine. Wat studiewerk op hun website toonde ons een erg “evenwichtige “ ploeg, die vlot scoort en zich daarmee aan de kop van het klassement had gewerkt : zeker van Play-off 1, zou men in voetbaltermen stellen …
dec

4

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
04/12
Heren A

Zondagavond, en na een weekend vol beslommeringen nog snel in de miezer naar de Evenementenhal gefietst voor de confrontatie van ons Heren A-team met “Het Rode Geweld” uit Diepenbeek. Het eerste quarter moest schrijver dezes missen wegens belet, maar “missen” was een te groot woord, werd mij verteld : een stormachtig begin kennelijk, dat resulteerde in magere 10-29cijfers, en waarmee de wedstrijd eigenlijk al kon worden opgeborgen. Ook vandaag geen echte kentering dus …

nov

26

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
26/11
Heren A

Zondagnamiddagen zijn soms moeilijk. Niet voor Mathieu van der Poel, want die glijdt dan om 15 u op zijn fiets om rond  16 u op een schavotje te kruipen en naar “Het Wilhelmus” te luisteren. Zo eenvoudig kan het leven zijn! Niet voor Penningmeesters, die een hartverscheurende keuze moeten maken tussen het nationale Limburg United, het provinciale Heren A-team of de Landelijke Dames A. Hasselt ? Genk ? Zonhoven ?

Missen is menselijk, en hij koos voor de Rode Lantaarn uit 2° Provinciale.
nov

19

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
19/11
Heren A
Een volle bank bij de onzen (Beau was wel verhinderd) en bij de rust 39-41 op het scorebord. Alles zat erin om op deze croquedag de zege thuis te houden. Een desastreus derde kwart besliste er anders over en de bezoekers stoofden ons een peer ...!
nov

19

Ingezonden door: Erik Jacobs
Dames A
19/11
Dames A

Na de mooie teamoverwinning van de Dames A in Lummen bedacht de redactie van Het Belang van Limburg Heaven met een ster. Knap!

nov

12

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
12/11
Heren A
Geel-en-Rood tegen Blauw : het leken wel de Zonhovense Gemeenteraadsverkiezingen. Maar zoals de Schotten het zo mooi verwoorden : "Not every shot means a hare !”. Vandaag moesten “Les Bleus” de leider uit hun competitie partij geven, en zoals dat daags voordien ook Limburg United niet was gelukt tegen landskampioen Oostende, zouden onze jongens “alle hoeken van de plein” zien, en voornamelijk in het vierde wedstrijdschuifje de duimen moeten leggen.
okt

29

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
29/10
Heren A
Bekeren. Het heeft iets, maar soms ook helemaal niets. Vooral wanneer men de competities door elkaar schudt, en tegenstrevers op het veld brengt die elkaar “in het gewone leven” niet zouden ontmoeten. Waar het klasse-verschil in de vroege namiddag nog megagroot  was, met onze Pupillen A als gedwee slachtoffer van een topper, rechtten onze Heren A wat later de rug en boden Lummen  A, uit 1° Provinciale, 33 minuten lang  een weerstand om U tegen te zeggen.
okt

24

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
24/10
Heren A
6° Celsius onder thermometerhut. Dat was de “starttemperatuur” toen we deze zaterdagochtend de partytafels ontvouwden voor de organisatie van de jaarlijkse wafelverkoop. Doch het enthousiasme van de stratenverkopers  was al snel “hartverwarmend”: in de late namiddag konden we het bordje 'uitverkocht' zetten. Even op de sofa , en dan maar weer naar Hasselt voor het balspelletje zélf.
okt

15

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
15/10
Heren A
Met Heusden A kregen we enkele bekenden over de vloer. Sander Vaes en Dieter Lenaerts coachten hier immers niet zo lang geleden nog. Maar dat moest even wijken om 16u30 op zondagmiddag. Want er moest gewonnen worden!
okt

8

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
08/10
Heren A
Er zat een beetje druk op aan beide zijden. Het feit dat Beau en Martijn met de meeste van de Hasseltse spelers jarenlang hadden samengespeeld, zat er natuurllijk voor iets tussen...
okt

1

Ingezonden door: Erik Jacobs
Heren A
01/10
Heren A

Na de schitterende “voorwedstrijd” van de Belgian Cats tegen de USA-women (hallóóó !), was het vanavond de eer aan ons Heren A-team om de “roodhemden” van Gems Diepenbeek een lesje te leren in het ongenaakbaar balspel, dat basketball heet.

Voorlopig stond dit laatste team nog wat hoger geklasseerd, doch we beloofden al eerder dat daar “dra” verandering in zou komen. Coach Johnny, die vandaag zijn dagje niet kende, bracht 9 blauwtjes in stelling, en daarmee viel deze 11 tegenstrevers wel te bezweren. Benjamin opende de debatten, Kenny doorboorde de hoepel vanop ruim 7m, Beau nette zorgvuldig zijn vrije worpen en Wim benutte vlot de toegespeelde pass, en we schreven 6-9 na 5 minuten spel. Jonas P. dikte aan, Kenny en Beau scoorden met gemak, en even later liet Benjamin 8-19 optekenen. Diepenbeek in de vernieling ? De 20 meegereisde supporters mochten nog blij zijn dat meerdere vrije worpen geen doel troffen, want 3 minuten later gingen we in korte pauze met 21-19 cijfers, na een haast niet te stuiten beleg door 4 kornuiten. Ja, ook enkele zeer goede spelers in het thuisteam !

sep

24

Ingezonden door: Erik Jacobs
Heren B
24/09
Heren B

Wie A zegt, moet ook B zeggen, dus trok schrijver dezes door wind en regen naar de Evenementenhal voor het duel
tussen de Heren B en de derde selectie van BC Lummen, een affiche uit 4° Provinciale. Waar Zonhoven daarbij
opteerde voor “de aankomende jeugd”, zond Lummen zowat hun vaders uit : gemiddeld ruim 10 jaar ouder, met
grenswaarden van 33 en 41 lentes. Duidelijk de “rijpere jeugd”, in een spanne van 1m60 m tot 1m95, en ervaring zat.

sep

24

Ingezonden door: Erik Jacobs
Heren A
24/09
Heren A

A close game ! Dat is de beste beschrijving van de wedstrijd die we op deze druilerige zaterdagavond in Tessenderlo
voor de kiezen kregen. Blauw-wit Zonhoven was haast voltallig uitgerukt, doch Optima bracht een uitgelezen
negental in stelling, dat eveneens voor het voetlicht kon. Onduidelijk wie aan het kortste of langste eind zou trekken,
en zo zijn wedstrijden natuurlijk op hun paasbest.

sep

17

Ingezonden door: Gerry Henraat
Dames A
17/09
Dames A
We kregen een fotootje van een ingevuld wedstrijdblad doorgestuurd. Zo moet een journalist zich vaak voelen: je ziet dat er iets moois is gebeurd, maar je was er zelf niet bij. Maak er toch maar een mooi stukje over...!
sep

17

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
17/09
Heren A
Eerste thuismatch van de heren A en zo goed als compleet. Maasmechelen B, vorig jaar kampioen in 3de en dus mee gepromoveerd, had het seizoen mooi met winst geopend. De coach was in Maaseik al eens komen kijken en had gezien dat Zonhoven te pakken was ...
sep

11

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
11/09
Heren A
Season has started ! En dat betekent weer even wennen voor iedereen en aaniedereen. Gewapend met een wedstrijdblad zonder spelersnamen trok schrijver dezes op deze late vrijdagavond - zeg maar : na sluitingstijd - nog snel naar het verre Maaseik. Onvoorbereid ditmaal, grif toegegeven, en toen achteraf ook nog de website bacma.be bleek gehackt, kwam een gedegen rapportering al helemaal in het gedrang. Zelfs geen “feuille” versierd …
apr

9

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
09/04
Heren A
In een rechtstreeks duel om de 4de plaats hebben onze Heren A in het zand gebeten tegen de mannen van As A. En dit na een match waarin de defense niet echt op punt stond. De offense trouwens ook niet ...
mrt

26

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
26/03
Heren A
De start was een beetje chaotisch, de klok raakte niet in startpositie, Hasselt had met personeelsproblemen aan de tafel te kampen, maar uiteindelijk ging de match, met ruime steun vanuit de U12 A van start.
mrt

12

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
12/03
Heren A
Cedric voelde zich slapjes en verkoos zijn bed boven de evenementenhal. Hij wilde zijn business trip naar de States niet in het gedrang brengen. De lies van Ruben blijft ook nog steeds opspelen. Dat scheelt een hoop in onze luchtmacht. En als je dan de dubbele meters van Kris Wuytens en Jurgen Schroyen ziet binnenkomen, dan weet je dat het moeilijk gaat worden...
feb

12

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
12/02
Heren A
Ruben had last van de lies, maar Marnic, Jules enYannick kwamen uithelpen. Bij Genk miste men nog enkele skiërs. Of de thuisploeg vooraf ook nog op een carnavalwagen had gestaan, hebben we niet gevraagd.
jan

22

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
22/01
Heren A
Twee matchen op één weekend, het was een beetje teveel gevraagd van onze heren A. De zaterdagavond tegen Kajoba was het nog OK, maar de zondag ontbrak de frisheid in moneytime tegen Maasmechelen.
jan

15

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
15/01
Heren A
In de heenronde ging de match tegen Nieuwerkerken verloren met 7 puntjes verschil. Johnny wilde zich geen twee keer laten pakken en trok op zondag 7/1 naar de match NWK-Maasmechelen. Met Lennert en Noa nam hij twee leergierige kadetten mee die elk één ploeg in de gaten hielden. Alvast één van die twee heeft zijn werk goed gedaan, want het tactisch plannetje dat Johnny op basis daarvan had uitgewerkt voor de match tegen NWK klopte als een bus!
dec

18

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
18/12
Heren A

Bommen boven Zonhoven!

Dat zou de titel kunnen zijn van dit artikel, want de artillerie van onze heren A stond op scherp. Liefst 10 driepunters vielen er te noteren. En daarmee werd de zoneverdediging van de bezoekers netjes omzeild.

dec

4

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
04/12
Heren A
"Ik weet niet hoe het komt, maar iedere keer als wij op zaterdagavond moeten spelen, bakken we er niks van", zei de man van As aan de tafel. En dat was nog vroeg in de match. Maar hij kreeg wel een beetje gelijk...!
nov

6

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
06/11
Heren A
Dezelfde Zonhovense spelers als een dag eerder tegen Kajoba. De aan de knie geblesseerde Jonas bleef voorzichtigheidshalve wel in burgerplunje. De bezoekers waren wel talrijker, groter, struiser en konden beter basketten dan Kajoba. Bilzen A heeft dan ook nog niets verloren in de competitie in 1ste provinciale... De 1/8ste finales halen was niet meteen een haalbare kaart voor de mannen van coach Johnny!
nov

6

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
06/11
Heren A
Met Kajoba kwam de rode lantaarn op bezoek. 'Makkie', is dan nogal vaak de eerste reactie en dat durft dan nogals eens tegenvallen! Noël Ilsen (oud genoeg - maar allesbehalve versleten! - om de pa te kunnen zijn van héél de Zonhovense ploeg!) en co begonnen alleszins zonder schroom aan de partij. En meer zelfs ...
okt

26

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
26/10
Heren A
Basketbal is jammer genoeg niet alle dagen het belangrijkste in het leven. Daarom heeft het even geduurd voordat we aan het verslagje van de wedstrijd van de heren A konden beginnen. Het was nochtans een schitterende wedstrijd!
okt

9

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
09/10
Heren A
Een quasi volle bank bij de bezoekers tegenover 8 spelers bij onze heren A waar Cedric (States), Robin (gekwetst) en Sander M (nog niet operationeel) ontbraken. Michiel van de heren B kwam depanneren.
okt

2

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren B
02/10
Heren B
De bezoekers uit Sint-Truiden wierpen heel wat gewicht in de schaal. Met Bormans (3 jaar geleden nog bij Basket Zonhoven in 1ste prov), Fredrix en Verstraeten stonden er alvast enkele 'landelijke' spelers op het veld!, Bij Zonhoven was Sander (bouwjaar 1994) de oudste! Broere Jonas (gekwetst aan de 24") en Marnik ontbraken.
okt

2

Ingezonden door: Erik Jacobs
Dames A
02/10
Dames A

5 winstmatchen op rij voor de Dames A en nog steeds mooi op kop van het klassement. Reden genoeg voor coach Luc om zijn Dames te trakteren.

Maar wie staat er vandaag in de krant. Ons Sien Vandenbruaene toch niet zeker. Het Belang van Limburg bedacht haar in zijn rubriek 'sterren van het weekend' met 1 ster. Ze scoorde 31 punten en lukte 90% van haar shots in de 98-70 overwinning tegen Kortrijk.

En wat moet je dan doen als je met naam en foto in de krant komt? Trakteren :)

Proficiat Sien!

sep

18

Ingezonden door: Erik Jacobs
Dames B
18/09
Dames B

Onze mentale weerbaarheid was top!

 

2e uitmatch op rij ,nog steeds een onvolledige kern en 3 miniemen die ons komen versterken.

Tongeren komt het beste uit de startblokken en loopt een puntje of 8 uit. Tijd voor een vroege time-out om orde op zaken te stellen.

We proberen met enkele mooie acties en ploegspel terug te krabbelen, als is dat niet gemakkelijk met de 2 heren in het grijs die besloten hadden

om hun fluitje niet te gebruiken. 17-12 na kwart 1. Hetzelfde spelbeeld in kwart 2 al komt onze trein stilaan op gang en toveren we enkele mooie fastbreaks op 

het parket ( lees: betonnen vloer), waarvan we er nog steeds te veel missen. We gaan rusten met een 27-23 tussenstand.

In de tweede helft leggen we de focus terug meer op onszelf en ons spel. Door mooi samenspel, afgewisseld met fastbreaks en goede teamdefense buigen we onze 

achterstand om naar een kleine voorsprong 33-36. Zelfde verhaal in het laatste schuifje... zelfs de late press van Tongeren kan ons niet uit ons lood slaan. 41-51

 

coach Chris
sep

13

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
13/09
Heren A
We ontvingen van coach Johnny een kort verslagje van de 2de winstmatch van onze heren A.
sep

11

Ingezonden door: Erik Jacobs
Dames B
11/09
Dames B
Eerste wedstrijd van het seizoen... geen cadeautje om naar Houthalen te trekken. Het leek wel David tegen Goliath tijdens de opwarming. Zowel in aantal als in lengte. Houthalen komt met 12 dames aan de opworp, waaronder enkele ouderdomsdekens met ervaring tot in eerste klasse. Wij daarentegen missen 3 speelsters... blijft een kern van 6 over. Ideale moment om onze miniemen ervaring laten op te doen. Gelukkig laat onze 'over-mijn-lijk' mentaliteit ons nooit in de steek, al dient zij nog wat aangewakkerd te worden.
sep

4

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
04/09
Heren A
Een aantal spelers waren de zaterdag natuurlijk nog steeds op weekend en normaal zou Cedric ook nog naar een trouwfeest gaan. Marnik kon wel gerecupereerd worden en Tom (van de B-ploeg) kwam ook depanneren. In de vooravond bleek dat Cedric er toch kon zijn: een geluk bij een (fors) ongeluk - hij had niks overgehouden aan een auto-ongeluk en kon spelen. Lieselot herstelt van een hersenschudding, de auto valt jammer genoeg niet meer te herstellen.
sep

4

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
04/09
Heren A
Deze bekerwedstrijd stond eerst gepland op zaterdag 26/8, maar op die zaterdag hadden een aantal van onze heren A zich al geëngageerd om mee te doen aan het 2de Streetbasketbaltornooi ter ere van Davio Lombardi. Dat tornooi werd trouwens voor de 2de keer op rij gewonnen! Bilzen was zo collegiaal om de bekermatch te verplaatsen naar vrijdag 1/9. En plots gingen nogal wat van onze heren A op weekend! Dan maar enkele kadetten opgetrommeld! En maar goed ook!
apr

24

Ingezonden door: Gerry Henraat
Dames B
24/04
Dames B

De laatste wedstrijd van een prachtig seizoen. Ja, dat mogen we toch wel stellen. Toen ik aan het begin van het seizoen onze ambitie van top 3 bekendmaakte, verschenen er toch heel wat lachjes op de gezichten van de speelsters van “yeah right’.  Maar dat werd het toch maar… Een heel seizoen hebben we in de top 3 gestaan en daar mogen we best fier op zijn. PROFICIAT MEIDEN ! Er werd een heel seizoen hard gewerkt op training en gaven we ons meer dan 100% op de wedstrijden. Om onze talrijke supporters zeker niet te vergeten voor al jullie aanmoedigingen en steun. Een welverdiende MERCI !!   En in het bijzonder bedank ik namens de hele ploeg Roosje en Krista (en alle andere helpers) voor hun rol als ploegverantwoordelijken, want zonder hen konden we niet spelen.  DANK JE WEL !!

apr

24

Ingezonden door: Gerry Henraat
Dames B
24/04
Dames B

Dat Lommel geen gemakkelijk katje was om te geselen, wisten we maar al te goed vanuit de heenwedstrijd.

Gelijkopgaande partij waarbij Lommel al snel een kloofje bijeensprokkelt via de zusjes Timmermans. 

We sluiten het eerste kwart af met een 14-14 stand. Op onze verdediging is niets aan te merken, maar aanvallend krijgen we de bal maar niet door de ring. We laten enkele open kansen liggen en lukken er maar niet in om mooie acties op het veld te toveren. We rusten met 29-33

De tweede helft krijgen we hetzelfde beeld te zien. Hoe hard we ook proberen, het is altijd net niet. 

Merkbaar is dat het seizoen op haar einde loopt…

 

Elodie 10, Gieze 4, Sarah L 9, Lore 3, Claudia 2, Anouk 3, Sarah DC 8, Anaïs 2, Rani 2, Elene 7

14-14   15-19   10-10   11-13

21 fouten  10/13vw

Coach Chris

apr

17

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
17/04
Heren A

Geen vreugdedans vandaag na de klinkende overwinning tegen het jeugdelftal van buurgemeente Zolder, dat “per ongeluk” in 2° Provinciale is verzeild door het verbod meerdere ploegen van eenzelfde Club in 3° Provinciale in te schrijven. Hun haasje-over betaalden ze dit seizoen met een regen aan nederlagen én de rode-lantaarn-positie op het einde van de rit. Maar toch een feestelijke avond vandaag, met 10 speelklare Blue Devils in wedstrijdtenue, waardoor hun nieuwe coach Johnny het zich kon permitteren zijn 5-tal geregeld “en bloc” van het veld te halen en te vervangen door een evenwaardige set. De “century” hadden we na 32 spelminuten al op het bord …

apr

17

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren B
17/04
Heren B
De vijfde plaats in het eindklassement stond op het spel. Bij Black Sheep wilden ze daar nog wel eens een extra inspanning voor leveren: iedereen op het appèl, coach Bellings stond mee op het wedstrijdblad en zelfs Peter Hayen (een heel seizoen niet gespeel), was 's morgens nog zijn medische fiche in orde gaan brengen. Jammer genoeg stond hij niet op de spelerslijst! Voor hem bleef het dus bij supporteren!
apr

10

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
10/04
Heren A
Geen “full house” vanavond voor de voorlaatste partij van onze Blue Devils tegen de rivalen uit Genk, met als inzet één stapje hogerop in het eindklassement van 2° Provinciale. Bij Genk twee oudgedienden van Herenbasket Zonhoven, Ben Janssen en Daniel Verrijssen, goalgetters die vandaag op non-actief dienden gesteld door een stevige defense. Onze Blauwtjes waren met 8 stuks op post, met Captain Anthony in een schaduwrol op de bank. Een Paasverlofwedstrijd, zeg maar, doch met voldoende inzet, vuur en suspense .
apr

2

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
02/04
Heren A
1 April. In de krant lazen we dat de 1-april-grappen zowat uit de tijd zijn, en tussen de lijnen verwachtten we vandaag dan ook een welgemeende prestatie van onze Blue Devils. Uit de circulerende commentaren konden we immers afleiden dat tegenstander Beringen C zijn beste beentje niet zou kunnen voorzetten, maar dat het een 100-punter zou worden, dat was wel degelijk een verrassing.
mrt

27

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren B
27/03
Heren B
Zeker geen volledige ploeg aan Zonhovense kant, maar de Cristalboys kwamen slechts met 6 man aanzetten. En erg veel enthousiame legden ze ook niet aan de dag. Een zondagmiddagwandeling ...?
mrt

27

Ingezonden door: Gerry Henraat
Dames B
27/03
Dames B
Na onze 2 nipte nederlagen tegen onze directe tegenstanders mogen we onze titelambities stilaan opbergen … tot volgend jaar 
mrt

27

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
27/03
Heren A

Vannacht zou de klok een uurtje “doorgedraaid” worden, doch dat hadden The Blue Devils verkeerd begrepen: zij draaiden de klok duidelijk een hele tijd terug, en brachten een partij op het veld die we liefst van al zo snel mogelijk willen vergeten. Weinig grinta, weinig vindingrijkheid, weinig doeltreffendheid en dus  : weinig punten. Troffen ze vandaag ook nog een Optima “in optima forma”, en dan kan je het wel schudden. 

mrt

27

Ingezonden door: Gerry Henraat
Dames A
27/03
Dames A
In Laarne gingen onze meisjes nog verliezen met 73-58, maar ondertussen hebben beide ploegen wel weer vooruitgang gemaakt. De overwinning in de bekerwedstrijd heeft onze meisjes zeker goede vibes gegeven, maar ze kunnen dat nog niet elke week laten zien. Vorige week in Roeselare nog vlot onderuitgegaan met 6 man (Lara, Marthe en Marin gekwetst), waarna Chelsea nog langs spoed gepasseerd is en enkele weken uit is … Deze week kregen onze 6 miniemen (Cleo, Alya, Kato, Luna, Marin en Kaat) versterking van Elyse van de pupillen, dus ze waren terug met 7. De tegenploeg liet 8 meisjes opdraven.
mrt

22

Ingezonden door: Gerry Henraat
Dames B
22/03
Dames B

Dat we een heel seizoen bovenaan de rangschikking hebben kunnen meedraaien is al een prestatie op zich. Wie durfde bij het begin van het seizoen hiervan dromen… Laat staan dat we het woord kampioen zouden uitspreken. Met 3 ploegen waren we dit seizoen erg aan elkaar gewaagd. En voor iedereen werd het stilaan duidelijk. Wie kampioen wordt, zal van enkele details en een portie geluk afhangen. Na ons jammerlijk verlies 2 weken geleden tegen Hasselt, wilden we tegen Lummen iets rechtzetten. Verliezen zijn we dit seizoen nog niet zo gewoon, laat staan 2x achter elkaar.

mrt

20

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
20/03
Heren A

Zaterdagavond, en te gast in de ons vertrouwde speelhal voor de ontmoeting met de in grijs-zwart uitgedoste Heusdenaars. Net voordien hadden onze Dames B nog gedemonstreerd hoe je een partij uit handen kon geven, en dus hoopten we op beterschap voor ons negenkoppig Herenteam : Ruben nog deeltijds in de ziekenboeg, een hervattende Anthony die vandaag opnieuw gekwetst zou geraken, Romario die in Duitsland aantrad bij een internationale selectie enz. Doch evengoed een lijstje sterkhouders tussen de lijnen, en dat hield belofte in.

mrt

20

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren B
20/03
Heren B
We trokken met een halve ploeg naar Genk. Werk, gekwetst, vakantie, in Florida zogezegd aan het werken ... De redenen voor afwezigheid waren erg divers. Gelukkig waren Jules en Tom van de kadetten bereid om te depanneren. En ze deden dat met verve!!
mrt

8

Ingezonden door: Gerry Henraat
Dames B
08/03
Dames B

This is why we play !!

De eindstand laat alles uitschijnen wat deze wedstrijd was. Een ware thriller… Mag dan het feit zijn dat de enige andere wedstrijd door onze ploeg in Lummen werd verloren met … jawel 42-41 !! Aan de inzet heeft het zeker niet gelegen, 2x halen we een 8 punten achterstand op. 

De spanning heeft ons de das omgedaan. Er waren kansen genoeg, spijtig genoeg is het net niet gelukt. Dat is het leergeld dat deze jonge ploeg betaalt. Iets minder voor het moreel van de ploeg, des te harder zullen we terugvechten tegen Lummen.

mrt

6

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
06/03
Heren A
Het is niet te begrijpen, maar Ludo verkoos de wedstrijd Limburg United - Oostende vorige vrijdag boven de onvervalste topper in 2de provinciale tussen Hasselt C en onze Heren A. Het weze hem vergeven (hij had al de heren A verkozen boven de bekerfinale in Vorst), maar dit keer had hij toch verkeerd gegokt!
mrt

4

Ingezonden door: Erik Jacobs
Dames C
04/03
Dames C

Dieter zijn laatste thuismatch, hij stopt na 7 jaar als trainer in Zonhoven, wegens professionele activiteiten met zijn zelfstandig beroep!
Het werd een zéér spannende wedstrijd die de speelsters zeker wilden winnen voor Dieter zijn laatste thuiscoaching.
Uiteindelijk na een moeilijke wedstrijd voor Zonhoven heeft Liene Sourbron op 3 sec van het einde met 1 vrijworp de punten in Zonhoven gehouden!
Uitslag 46-45, Gems moest na een zeer verdienstelijke wedstrijd andermaal in het zand bijten!
Voor Dieter en zijn C ploeg was het de 41e overwinning op rij in de competitie!! Proficiat C-team!!

Verslag: Freddy Salmon

feb

27

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
27/02
Heren A
Ook vandaag geen schalmeigeschal of beiaardspel na de thuiswedstrijd tegen de Senioren A van BBC Pelt. We plaatsten in ons vorig “cursiefje” al weifelende gedachtenpuntjes in het vooruitzicht van de me(e)ting  met de tweede hoogvlieger uit de ranking, en onze angsten bleken niet ongegrond : dit Pelt is een solied team ! Wel schoten we flink uit de startblokken, doch eerste gewin bleek andermaal kattengespin
feb

27

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren B
27/02
Heren B
Terwijl de carnavalsstoet volop door de straten van Zonhoven trok, namen de Heren B en As A het tegen mekaar op. En het moet gezegd, ook in de sporthal was er veel animo. Ook al was dat niet altijd zoals verhoopt voor de Zonhovense supporters.
feb

22

Ingezonden door: Gerry Henraat
Dames B
22/02
Dames B
In Stevoort werden we nog getrakteerd op een wedstrijd op een “klein” pleintje. Het was aan ons om de puntjes op de “i” te zetten. En of we een statement maakten.  Al van bij de start duwden we ons gaspedaal in. Zowel in aanval als verdediging speelden we één van onze beste quarters van het seizoen. Stevoort kwam amper aan basketten toe.
feb

21

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
21/02
Heren A

Show is over ! Na 5 overwinningen op rij moesten onze Blue Devils het vandaag opnemen tegen de “Groentjes” uit Stevoort. Doch wie dacht dat een C-ploeg uit een Hasseltse deelgemeente zou moeten buigen voor onze A-selectie, werd in de eerste minuten van de wedstrijd al een flink stuk wijzer.  Ene Sander Moesen liet ons toen al verweesd achter bij 0-10 cijfers, en dat hypothekeerde meteen het hele wedstrijdverloop. 

feb

20

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren B
20/02
Heren B
Niemand keek echt uit naar de verplaatsing naar de Eburonenhal. Sommigen verkozen zelfs hun fragiele knoken te sparen voor de rest van het seizoen. Na de volle bank van vorige week, stonden er nu dus maar 8 man op de feuille. Maar in de heenronde was er winst met 17 punten, dus ...
feb

18

Ingezonden door: Erik Jacobs
Dames B
18/02
Dames B

Vorige week gingen de meiden onze tegenstanders van de komende weken al een keertje scouten tijdens de bekermatch Hasselt - Houthalen. Ze wisten bij deze dus heel goed wat hen te wachten stond. Aan de opworp stond een gehandicapt Houthalen, waarbij toch enkele sterkhouders afwezig bleken te zijn door ziekte, kwetsuren, vakantie,... Maar toch, Houthalen blijft Houthalen en niet te onderschatten.

feb

13

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
13/02
Heren A
Vrijdagavond al even de basketbal-lucht opgesnoven bij Limburg United, en vandaag koers gezet naar het nabije Alken. Eens kijken of de plaatselijke Cristal-drinkers het vanavond verder gingen schoppen dan de 93-61 pandoering tijdens hun uitwedstrijd tegen coach Geert en zijn blauwe stoottroepen. Doch elke wedstrijd dient gespeeld, en in het klassement leggen ze nog steeds een beetje voor op ons …
feb

13

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren B
13/02
Heren B
Johnny liet zich voor één keer vervangen dit jaar. Hij verkoos een weekendje Parijs boven een topmatch in 3de provinciale tegen Hasselt D! Onbegrijpelijk ;-)! Prompt waren er zelfs 13 man die wilden spelen! Raf die later in de middag sowieso moest vertrekken, stond zijn plaats af. Samer nam de caching waar.
jan

31

Ingezonden door: Erik Jacobs
Dames B
31/01
Dames B

Onze dames staan voor enkele belangrijke wedstrijden van de waarheid. Gems was daar de eerste van. Pelt kwam dan wel gelegen om onze automatismen terug aan te scherpen.
Gems was er eentje om te bewijzen wat we waard zijn. Zonder Gieze, die haar rug blesseerde bij de kadetten, maar ons vocaal kwam aanmoedigen, waren we voor de rest volledig.
Stevig gesprek in de kleedkamer, goede opwarming, supporters op post… en onze trein kan vertrekken.

jan

30

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
30/01
Heren A

Een volle feuille, dat maakt altijd indruk, en zeker als er ook nog een coach tekent met een bekend klinkende naam : Djordjevic. Broer van ? Doch onze 9 Blauwblauwtjes, vandaag obligaat verkleed tot Geelblauw, mochten ook gezien worden, en met “2 colored Americans  in the starting five”, was het plaatselijk Blauwwit alvast onder de indruk.  Eens benieuwd of de grotere kwantiteit aan Breeënaars ook betere kwaliteit tussen de lijnen kon brengen.

jan

30

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren B
30/01
Heren B
Op bezoek bij de veteranen van Bolderberg. Met 10 man op de feuille. Nog steeds niet volledig, maar we zouden vandaag toch opnieuw moeten kunnen aanknopen met de overwinning...
jan

30

Ingezonden door: Erik Jacobs
Dames A
30/01
Dames A

Gisteren versloegen de Dames A op een mooie manier Zuiderkempen. Na enkele nederlagen namen de Dames, onder leiding van een fel coachende Samer de bovenhand.

Dat was ook de geschreven pers niet uit het oog verloren. Hun verslag zie je op bijgaande foto! Hoe was de regel weer: met foto in de gazet trakteert op vlaai (of bier)?

jan

23

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
23/01
Heren A
Minus 2 graden gaf het digitale bord aan bij een apotheker-sponsor toen we ons, na een (te) gevulde dag , alsnog naar de vertrouwde Evenementenhal begaven voor een treffen tussen ons gedreven A-team en de rood-zwarte bezoekers uit Diepenbeek. Onze Dames B hadden net voordien diezelfde buren een lesje geleerd, en de verwachting was groot dat we deze stunt zouden kunnen overdoen. Met steeds meer Amerikanen in de rangen  - it’s only the beginning (joke) -, en enkele blanke spelers in optima forma, zouden we de klus wel klaren
jan

23

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren B
23/01
Heren B
Voor de 'risico'match van Helchteren A tegen Bree A waren enkele toprefs aangeduid. En die floten uiteraard ook nog een 2de matchke. En zo kwam het dat Ludo Sempels (ref in 1ste nat) en Thomas Deferme (landelijke ref) de wedstrijd van onze Heren B in goede banen leidden. En dat hebben we geweten!
jan

16

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
16/01
Heren A

Een weekend met sneeuw en ijs, waarbij er indoor-basketbalwedstrijden werden afgelast, doch de voetballertjes wél aan de slag moesten op de bevroren velden.  Voor onze Senioren A was het wachten op de VBL-mededeling van zaterdag 14/01 om 17u15 ; geen nieuws, goed nieuws, dus de Truienaars kwamen met mondjesmaat naar onze Evenementenhal afgezakt : 7 spelers en 6 supporters. Blauwblauw dus duidelijk in de meerderheid, zowel op als naast het parket.

jan

16

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren B
16/01
Heren B
Met de komst van Maasmechelen B kregen de mannen van coach Johnny voor de 3de match op rij één van de top 4 ploegen voorgeschoteld. NWK was voor de bijl gegaan, over de match in Houthalen spreken we niet meer. Zou Maasmechelen ook kunnen bedwongen worden?
jan

16

Ingezonden door: Erik Jacobs
Dames B
16/01
Dames B

Na onze uitschuiver van vorige week stonden we weer met onze voeten op de grond. Er werd hard getraind afgelopen week waardoor ook de neuzen in dezelfde richting wezen.

Na een stevige opwarming in de koude sporthal, kwamen we maar moeizaam op gang. Onze defense zat nog niet helemaal strak, waardoor Pelt toch wat gemakkelijke puntjes konden scoren. Na een aantal nodige bijsturingen tijdens de time - out kwam onze locomotief op gang. 12-29 na het eerste kwart ondanks dat we met 7 tegen 5 speelden. Ik zeg het niet zo vlug, maar ditmaal lag het er vingerdik op. Pelt scoorde de eerste helft 17 vrijworpen van de 31 punten. Veel te veel, tijd om defense wat aan te passen. We rustten met een mooie kloof op het scorebord. 31-48
Pelt probeerde in de tweede helft nog even tegen te sputteren, maar met enkele mooie acties, fastbreaks en mooi samenspel diepten we onze kloof verder uit. 41-71
In het laatste schuifje liet ook de rest van de ploeg zien dat ze kunnen basketten en dat iedereen zijn plaats verdient in de ploeg. Het kaarsje bij Pelt was helemaal uit. 47-90 de einduitslag van deze partij.

Het was een goede voorbereiding naar de topper (Gems is nr 3) van volgende week! Als we op dit elan verder spelen, wordt dit zeker een mooie partij, dus SUPPORTERS OP POST !!!

12-29 19-19 10-23 6-19
19/33 vw 24F (waarvan 18 in de eeste helft)

Elodie 12, Sarah L 4, Lore 9, Tine 12, Anouk 7, Sarah DC 5, Anaïs 12, Rani 10, Marie E, Elene 6, Marie S 13

Verslag coach Chris

jan

9

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren B
09/01
Heren B
Het is volop examentijd en dat was eraan te zien bij het jeugdige Houthalen. Coach Jef Patteet had slechts 6 man van achter de studieboeken kunnen halen. De heenmatch was erg close geëindigd (57-64), de leiders waren er dus niet gerust in.
dec

19

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
19/12
Heren A
Vandaag te gast in de ontmantelde basketbaltempel van Hubo Limburg United. Net omgekeerd, natuurlijk, maar wel erg groot, dit sportveld zonder de uitgeschoven telescopische tribunes, en meteen goed voor 3 volwaardige speelvelden. Blauwwit, al een tijdje gemuteerd tot Blauwblauw, liep hiermee dan ook een blauwtje bij de Hasseltse Blueboys. Het was race-piloot Geert die in extremis nog in de thuishaven om gele shirts ging, zodat er uiteindelijk 10 Kanaries (STVV) uit de catacomben doken.
dec

12

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
12/12
Heren A
Van de Oktoberhallen in Wieze naar de Evenementenhal in Zonhoven : 7.000 siervogels ingeruild voor een handvol ”local birds”. Werden het hier vanavond opnieuw Edelzangers en Hoogvliegers, of eerder (grijze) Muisparkieten ? De Dames B slaagden er alleszins in een verloren gewaande situatie te keren, maar zouden de Heren A deze stunt kunnen herhalen tegen buurman Hasselt BT ?
dec

11

Ingezonden door: Erik Jacobs
Dames B
11/12
Dames B

De spanning was te snijden voor de match. Er stond dan ook veel op het spel. De eerste plaats bij het afsluiten van de heenronde!
Een goed kleedkamergesprek: one team... one dream...focus...go!

dec

5

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
05/12
Heren A
Acht Zonhovenaren (zonder David, Anthony en Thomas) mogen het op zaterdagavond opnemen in Beringen tegen 7 Miners. De Miners starten het sterkst, openen de score met een 3-punter en lopen zelfs verder uit tot 10-6.
dec

5

Ingezonden door: Gerry Henraat
Dames B
05/12
Dames B

We play for the name on the front of our jersey, not the name on the back !! 

Met deze teamingesteldheid starten we de wedstrijd. Met onze strakke defense grijpen we Lommel onmiddellijk bij de keel. Slechts 6 puntjes kan de thuisploeg scoren. Zelf morsen we te veel met onze gecreëerde kansen: 6-13.

nov

21

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
21/11
Heren A

Het kan niet anders of uw erg tevreden dienaar moet nog naar chocoladewafels hebben geroken, toen hij aan de kassa neerzeeg om alsnog wat Inkom te sprokkelen voor The Blue Devils + de vele andere clubgenoten. Hopelijk waren onze A-sporters even enthousiast, en konden de “Optimisten” maar beter uitkijken naar een spannend partijtje basketbal, waarbij geen cadeautjes (wafels ?) zouden worden weggegeven.  Of toch ?

nov

21

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren B
21/11
Heren B
De heren B zitten in de winning mood. De sfeer zit goed, een afwezige wordt vlotjes opgevangen. Vandaag waren Geert (ziek), Jeremiah (nog niet helemaal hersteld), Ruben (gekwetst) en kleine Sander (werk) er niet bij. De rest stak een tandje bij tegen het 12-tal van Alken B.
nov

21

Ingezonden door: Erik Jacobs
Dames B
21/11
Dames B

Een match die nooit een match was…

Leopoldsburg met slechts 7 speelsters aan de opworp werd onmiddellijk bij de keel gegrepen. 10-2 na 3min. Onze strakke verdediging zorgt ervoor dat Leo de balverliezen opstapelen en wij kunnen overgaan tot goed uitgespeelde fastbreaks. 25-12 na het eerste kwart met Anaïs aan het kanon . Een goed ingevallen Marie zorgt met enkele mooie acties dat we ons spel in het tweede kwart verder zetten. Tine zorgt voor de organisatie en Sarah L en Rani zijn een gesel voor de meiden van Leo. We kunnen gaan rusten met een geruststellende voorsprong : 42-21
Leo probeert nog wat bij te benen maar stilaan raakt de tank bij hun leeg. We daarentegen wisselen er volop op los, waardoor we het tempo hoog kunnen houden. 59-28
Het laatste schuifje is een maat voor niets. Leo krijgt amper nog een goede actie op terrein gezet, waar wij nog enkele mooie play’s opzetten en Anaïs met enkele fastbreaks het laken naar zich toetrekt.

Puike ploegprestatie, waarbij iedereen wist wat haar te doen stond na onze mindere match van vorige week!

Elodie 6, Gieze 6, Sarah L 16, Lore, Tine 4, Anouk 9, Sarah DC 2, Anaïs 18, Rani 2, Marie 12
25-12 17-9 17-7 16-13
11 fouten, 6/12 vw

Coach Chris

nov

15

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
15/11
Heren A

“Deelnemen is belangrijker dan winnen !” Aan deze Olympische gedachte moesten we ons zaterdagavond andermaal  optrekken toen ons 7-koppig twaalftal van leer diende te trekken tegen een 10-koppig ING-team. Kwetsurenleed, nachtpost, zelfs Navo-verplichtingen, alles kon dienen om “gerechtvaardigd” afwezig te blijven, en de weinigen die nog present tekenden, moesten dan maar volle 40 minuten lang de klus zien te klaren. Niet dus.

nov

15

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren B
15/11
Heren B
Het beloofde een spannende partij te worden met twee ploegen die broederlijk naast mekaar stonden in het klassement. Jeremiah was nog steeds ziek en Ruben wilde zijn pijnlijk scheenbeen laten rusten.
nov

15

Ingezonden door: Gerry Henraat
Dames B
15/11
Dames B
Voor deze moeilijke verplaatsing naar het grotere en meer ervaren Lummen konden we nog steeds geen beroep doen op Saskia. Dit zal nog wel even duren, maar haar mentale steun voor de ploeg is steeds aanwezig.
nov

8

Ingezonden door: Erik Jacobs
Dames A
08/11
Dames A

Helemaal ondergesneeuwd door de diverse knappe resultaten van de voorbije weken. Zo waren er ondermeer de bommenregen van Ruben bij de Heren A, de onoverwinnelijke Dames A, B en C.

Hoewel ze allemaal drie sterren verdienen, winnen en verliezen doe je immers als team, werd Marieloor Vanhoof vorige week in Het Belang van Limburg door de sportredactie bedacht met een ster. Dit voor haar 27 punten in de overwinning van de Dames A tegen Aartselaar.

Daarom, met enige vertraging: "Proficiat!"

nov

7

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren B
07/11
Heren B
Jeremiah (keel), Senne (examens), Cedric (euh ..) waren er niet, Robin wilde zijn achillespezen laten rusten, Geert had een pijnlijke rib, Jonas zijn knie deed nog pijn en Marnik voelde de avond tevoren nog ... Kortom, coach Johnny zag het helemaal zitten!
nov

6

Ingezonden door: Erik Jacobs
Dames A
06/11
Dames A

Yes, wij zijn top of the table!!!

Na de knallende overwinning in Dessel gisterenavond staan we helemaal bovenaan bij de Landelijke Divisie 2. Wel met een matchke meer gespeeld, but who cares!

We kregen een lang verslag binnen van Abi. Lezen maar want het loont de moeite!

okt

31

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
31/10
Heren A

“Rien ne va plus !”. Dat zinnetje hoor je met regelmaat in een of ander Monegaskisch casinozaaltje, doch vandaag was het eveneens van toepassing op het 10-tal dat Blauwwit tussen de lijnen bracht tegen het C- 12-tal van Stevoort. Wég dat zwierige, wég die bommen, wég die precisie, wég dat overtuigende vlotte samenspel … En laat nu Stevoort zelf niet eens in hun beste dag geweest zijn :  met 8 treffers op 27 strafworpen speel je evenmin de pannen van het dak, en hun 3 bommen in 40 minuten spel richtten nauwelijks blikschade aan. 

okt

31

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren B
31/10
Heren B
Coach Johnny had grote luxe. Na hun match met de heren A kon slechts één van de twee nog op het wedstrijdblad: Raf in wedstrijdtenue en Thomas terug in burgerkleij! Een volle bank dus voor onze heren B! Johnny kon volop roteren tegen een Tongeren dat niet te onderschatten was.
okt

31

Ingezonden door: Erik Jacobs
Dames B
31/10
Dames B

De eerste tegen de laatste…
Onze heren A mochten nog het grote terrein trotseren in Mariaburcht, waar onze meiden de klus moesten klaren op een klein veld. En dat is echt geen cadeau voor onze ploeg.

okt

24

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
24/10
Heren A

Spelen tegen de leider van de Reeks : als dat geen challenge is, verstaan we er niets meer van, en als er dan ook nog enkele Alkense reuzen voorzichtig door het deurgat schuiven, wordt het onzekerheid troef. “Wim zal er vandaag niet bij zijn, Michael en David evenmin” was ons bovendien al eerder toegefluisterd.  Maar verkeerde ons A-team niet in bloedvorm ? Telden we geen handjevol bommenwerpers en evenveel supersnelle racers ? Spraken we al niet eerder van “een geoliede machine” en van “wervelend basketbal” ? De Cristal-jongens stonden vandaag – ongeweten - voor een mission impossible, en zij zullen het zich nog lang heugen, “die ene keer in Zonhoven” !

okt

24

Ingezonden door: Gerry Henraat
Dames B
24/10
Dames B

“ The moment you give up, is the moment you let someone else win! “

Dit was de quote die voor de wedstrijd de wereld instuurde. Tijdens de bespreking was het al duidelijk: wij zijn Zonhoven, “one team” en we gaan dat vandaag laten zien!!

Het werd een topper van jewelste. Misschien niet altijd het mooiste basket, maar spannend bleef het tot in de laatste seconde.okt

24

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren B
24/10
Heren B
Zonder Cedric, Kenny, Jonas en kleine Sander en met enkelen op het veld die niet meteen veel haden getraind de voorbije week, zag het er niet te best uit vooraf. Maar misschien waren die van Hasselt ook niet echt top ...
okt

19

Ingezonden door: Erik Jacobs
Dames B
19/10
Dames B

Het werd een match met 2 gezichten:

Straffe eerste helft van onze dames B. In aanval razen ze als een wervelwind over het terrein. Ook nadat Kiewit overgaat in een 3-2 zone, puzzelen onze dames mooie aanvallen in elkaar.
In defense laten we hen slechts 5 veldkorven scoren. Ruststand: 43-17.
De 2e helft lijkt een maat voor niets. Doch laat Kiewit niet begaan. Ze veranderen hun zone naar een 2-3. Onze motor sputtert tegen. We voeren de opdrachten niet goed meer uit en onze defense verslapt.
De tweede helft verliezen we met 26-30.

We trekken ons op aan onze eerste helft en met 4 op 4 staan we mooi mee op kop in de reeks.
Komende zaterdag 22/10 spelen we in onze E-hal om 18u30 voor de EERSTE plaats tegen Houthalen.
Dus allen op post! We kunnen jullie steun immers goed gebruiken !!

Elodie 2, Gieze 4, Sarah L 12, Lore 3, Tine 7, Anouk 2, Sarah DC 13, Anaïs 17 (3x3) , Rani 1, Jolien 6, Elene 2
14/18 vw
17-8 26-9 14-15 12-15

Verslag: Coach Chris

okt

18

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
18/10
Heren A

Strijden met ongelijke wapens. Dat was vandaag het lot van het erg jeugdig Zolders 12-tal, dat diende aan te treden tegen een wervelend Zonhovens A-team. Al snel bleek dat deze, wat gekunsteld samengestelde groep de duimen zou moeten leggen voor het geolied raderwerk, dat Basket Zonhoven inmiddels tussen de lijnen  weet te brengen. Met enige gêne noteerden we dan ook  de scores van The Blue Devils …

okt

10

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
10/10
Heren A
FEEST vanavond in onze onvolprezen Evenementenhal, want nadat onze Senioren B  de kerels van Kajoba Zolder een basketlesje hadden gegeven, was ons A-team aan zet om de Breeënaars de maat te nemen. Weinig volk op de tribunes, doch de afwezigen hadden  zoals gewoonlijk ongelijk. Vandaag stond er een ploeg in bloedvorm tussen de lijnen,  en dat resulteerde snel genoeg in eenduidige cijfers : na 2 quarters kon de tent eigenlijk al dicht.
okt

10

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren B
10/10
Heren B
Bij aanvang bleken de bezoekers uit Bolderberg enkele spelers te missen. En dan viel de 53-jarige ouderdomsdeken en steunpliaar Noël Ilsen nog geblesseerd uit bij de opwarming. Een thuiszege kon de mannen van coach Johnny niet meer ontglippen ...
okt

3

Ingezonden door: Erik Jacobs
Dames A
03/10
Dames A

Zonhoven tegen Lummen beloofde een spannende derby te worden.

Beide ploegen begonnen rommelig aan de wedstrijd. In het 2de quarter wist Lummen uit te lopen maar Zonhoven maakte dit in de 2de helft collectief goed, waardoor het tot op het einde van de wedstrijd spannend bleef.

Zonhoven wist toch de 3 punten thuis te houden en maakt nu de borst(en) nat voor Zuiderkempen zodat op de volgende winfie iedereen 'e dabke' kan doen!

Verslag: Liesa

okt

3

Ingezonden door: Erik Jacobs
Heren A
03/10
Heren A

“Ook deze klus zullen onze jongens wel klaren”, besloten we ons vorig wedstrijdverslag na een welverdiende zege, doch bij een blik op het klassement zat Diepenbeek wel een schijfje hoger in de ranking. Met  11 Blue-boys op de feuille ging een mens toch weer geloven in eigen kunnen, en zou Rood-Zwart vandaag  evengoed voor de bijl kunnen gaan. Dat ze scherp en geconcentreerd te velde trokken, sprak zondermeer uit hun lichaamstaal : “Yes, we can !” 

okt

3

Ingezonden door: Erik Jacobs
Dames B
03/10
Dames B

Dat het deze week niet van een leien dakje zou verlopen, wisten we van tevoren.  Er werd deze week dan ook hard en gefocust getraind! Voor de eerste keer dit seizoen met onze volledige kern werd ook voor de coach een zware opdracht.

Hoe gaat dat gezegde ook alweer? Loon naar werken krijgen ... Onze dames B hebben gekregen wat ze verdiend hebben.

sep

27

Ingezonden door: Erik Jacobs
Heren A
27/09
Heren A

Niet dat de Koninklijke C-Ploeg uit de Trudostad  zoveel beter uit de startblokken was geschoten ! Hun 3 partijen leverden hen evenzeer slechts 1 maal winst op, doch het doelsaldo, 236 versus 195, stak wel wat af tegen dat erg evenwichtige van  onze Blue-boys, 190-190. Een snelle rekenaar had al begrepen dat ze per wedstrijd gemiddeld 15 punten meer op de scoresheet laten optekenen.  5  Bombs more weekly  ?

sep

27

Ingezonden door: Erik Jacobs
Dames B
27/09
Dames B

Tweede thuiswedstrijd op rij tegen het promoverende Pelt. Een haalbare kaart… dat viel nog af te wachten. De ploeg was immers heel onbekend.
Een goed kleedkamergesprek en opwarming zorgt ervoor dat iedereen geconcentreerd aan de opworp verschijnt.
Er volgde een wedstrijd waar niet veel over te zeggen valt als je de uitslag ziet: 104 -29.

sep

19

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
19/09
Heren A
Campus De Wingerd was “the place to be” voor onze  Heren A, en voor menige bezoeker voldoende verscholen in een zijstraatje om naar de ingang te moeten zoeken. Weinig volk in de cafetaria, doch ook bij de opwarming : slechts  7 Zonhovenaars kunnen op de feuille, terwijl de Peltse Ploegafgevaardigde er 11 in kaart brengt  op … een tweede wedstrijdblad. Misverstandje.  Speler Niels (Van Elsacker) ruilt bovendien zijn truitje en de rol van scorekeeper in voor de 24-secondenklok, waarna  het Molten-leder de lucht in kan …
sep

19

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren B
19/09
Heren B
Onder leiding van coach Jef Patteet zakte een zeer jonge garde Houthalenaars af naar Zonhoven. Allemaal landelijke juniores en kadetten (net niet goed genoeg om bij de landelijke en nationale seniores mee te doen!). Dat beloofde!
sep

13

Ingezonden door: Gerry Henraat
Dames B
13/09
Dames B
Wat gaat het nieuwe seizoen ons brengen? Die vraag stelden velen onder ons zich. De B-ploeg wordt aanzien als de opleidingsploeg dit jaar. Onze vaste waarden van vorig jaar werden aangevuld met 4 talentvolle kadetten. Zij maken onze ploeg niet alleen groter, maar onze kern ook zeker sterker in de breedte.Er wordt dan dit jaar ook heel wat van deze ploeg verwacht, al durf ik mijn ambitie niet te hard uitspreken.
sep

12

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
12/09
Heren A
Beweging op de bovenverdieping van de Evenementenhal, want de Cel Activiteiten organiseert er een drink voor alle medewerkers, betrokken bij de evenementen van het voorbije seizoen. Doch de plicht roept alweer  en Jo, Stijn en uw dienaar spoeden zich naar de Sporthal om de wedstrijd van onze Heren A tegen rivaal Orly mee gestalte  te geven.  Slechts 2 x 7 spelers op de feuille, dus spelminuten zat voor wie zijn stempel wou drukken op deze clash.
sep

12

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren B
12/09
Heren B
Voorzitter Bert van Nieuwerkerken (ook hij is uitbater van de cafetaria ginder) strooide ons voor de match nog zand in de ogen. 'We hebben 6 gekwetsten en er gaan 3 kadetten meedoen'. Dat zou dus een makkie worden ... !
sep

7

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
07/09
Heren A
Zaterdagavond , en te gast in de ultramoderne basketbaltempel  van de voormalige mijnstad Genk. Een voorbespreking heeft ons geleerd dat sterkhouder van vorige week,  Michael, om “administratieve redenen” niet mag aantreden van de VBL : er ontbreekt in zijn dossier nog een woonstbewijs …  Hallo !
sep

5

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren B
05/09
Heren B
Een volle bank voor deze eerste competitiewedstrijd. Thomas, Raf en Toon kwamen meedoen. Op die bank ook de nog niet herstelde Marnik en dan mankeerden nog Kenny (nog in het verre Oosten ergens), Sander M (tennissen) en Koen (belet). Bij de buren van Hades toch enkele spelers die vorig jaar nog bij hun A-ploeg speelden. Geen makkelijke tegenstander!
aug

29

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren A
29/08
Heren A
Gelegenheidscoach Johnny vond in 4de provincialer As B een ideale tegenstander om wat press uit te proberen. Op een zondagmorgen eens goed doorlopen, dat kan goed doen ...
aug

29

Ingezonden door: Gerry Henraat
Heren B
29/08
Heren B
Thomas kwam speciaal meedoen voor een duel met Bryan Lynch, maar die gaf niet thuis, dus moest hij het doen met Jochen Ceyssens, die hij dan ook prompt een paar keer zou afdrogen! Andersom gebeurde dat echter nog iets meer. En dan waren er ook nog die andere 'grote namen' ...