Voor een aantal ploegen zit de competitie er al een tijdje op, maar toch moeten 15 ploegen van onze club dit weekend nog vol aan de bak. Een laatste keer knallen dus!

Terwijl in de evenementenhal het hele weekend dansmoves worden geshowd, gaat het basketbal uiteraard gewoon door!

De M19 gaan in Lommel (tegen de ploeg van Zonhovenaar Bram Claes!) op zoek naar een plaats in de finale van de Beker van Limburg! Supporters zijn op post zondag vanaf 13u in de Soeverein in Lommel!

Thuismatchen gaan dit weekend door in sporthal Ter Donk!

De dames A mogen dit weekend even nagenieten. Zij hebben een vrij weekend. Maar al de rest (19 ploegen) moeten vol aan de bak. Een volle kalender dus!

Vorige week waren er nog de zenuwen, maar het voorbije weekend bleven ze kalm en maakten het 2 keer beheerst af. Eerst zaterdag in de halve finale van de beker tegen Hasselt. Na een sterk 3de kwart was de buit (= finaleplaats in Zonhoven op zaterdag 20 mei) binnen. Eindstand 58-48.

En zondag gingen ze vanaf de eerste minuut op dat elan door in en tegen Lummen. 14-35 aan de rust. Rustig controleren na de rust en winst met 36-58. En dan alle remmen los! Dik verdiend feestje! Dikke proficiat aan coach Evelien en alle dames die op en naast het terrein (want er waren en zijn nogal wat blessures) dit verwezenlijkt hebben. Dikke pluim ook aan de enhousiaste vaste kern van supporters die hen het hele seizoen hebben vooruit gestuwd! En nu maken we ons op voor een spetterende finale!

Nadat de evenementenhal eerst door 800 Gouden Zonhovenaars werd ingepalmd, gaat Turnkring Olympia nu zaterdag op de magische toer met “The Most Magical Show on Earth”! Voor basketbal moet je dus elders zijn dit weekend!

Na een zeer succesvol paaskamp van woensdag tot vrijdag, volgde een succesvol 3x3 weekend, met zowel op zaterdag (Girls got Game) als op zondag (3X3 Club Tour) een vlekkeloze organisatie! Dikke merci dan ook aan alle medewerkers (refs, tafelfunctionarissen, catering, technische support, …)! En dan volgde de topmatch van onze dames A …

Dat het hele weekend bol staat van het basketbal in Zonhoven, wist je al! Maar we willen het graag nog eens herhalen. J

Naast het Girls Got Game tornooi op zaterdag en de finale van de 3X3 Club Tour op zondag, zijn er nog 5 matchen die onze bijzondere aandacht krijgen!

De dames B trekken zondagmiddag naar Stevoort, de heren A nemen het zaterdagavond inde Helix op tegen Maasmechelen A.

De U16 spelen zaterdag na GGG tegen Lommel A en hopen op veel vrouwelijke fans ;-)! De U12 D openen de zondagmorgen tegen Bilzen.

Maar dé topper van het weekend staat zondag om 17u op het programma! Na de 3X3 Club Tour spelen onze dames A voor een volle tribune (ja toch?) tegen Femina Habac. Winst betekent een nieuwe titel! Be there!

Het paasweekend was geen succes voor onze ploegen. 4 thuismachen, 4 keer verlies voor Basket Zonhoven!
De dames B lieten zich zeker niet wegspelen, maar Femina Habac was net iets sterker (58-66). Ook de M16 speelden goed mee tegen Scherpenheuvel, maar konden net niet winnen (50-55).
De U16 misten hun start volledig. Aan de rust stonden ze 19 punten achter tegen Tongeren. Na de rust deden ze er nog alles aan, maar de winst was voor de bezoekers (62-72). De U14 B moesten hun meerdere erkennen in de meisjes van Femina Habac (36-84).

Alle focus op de paaseitjes dit weekend! En op Parijs-Roubaix! En op Standard-KRC Genk! 
Maar natuurlijk ook op de 4 competitiewedstrijden van dit weekend !

De mooiste sport die er bestaat, zorgt regelmatig voor een feestje. En binnenkort kunnen we ons opmaken voor zo’n feest! Want na een onverwacht verlies van Stevoort kunnen onze dames A bij de volgende thuiswedstrijd op zondag 16 april om 17u, na afloop van de 3x3 Club Tour, zowaar al kampioen worden. Tegenstander is dan Femina Habac en die gaan dat niet zomaar laten gebeuren, natuurlijk. En dus hebben onze dames alle steun nodig! Daarom, zet het nu al in jullie agenda! We gaan er een feestje van maken. Je hoort er nog van!
O ja, onze dames A wonnen zaterdag redelijk vlotjes van Gems Diepenbeek (47-62).

Sponsors
Verjaardagen
19/07
Amelie Houbrechts
19/07
Arthur Vandeput
19/07
Elize Tytgat
20/07
Tom Vanhove
20/07
Simon Vandevoort
20/07
Ghune Heyligen
21/07
Otis Van Hout
21/07
Gerrit Broekmans
21/07
Dayen Pastor Ortiz
22/07
Peter Claes