Van klein naar groot, veel van de Basket Zonhoven-ploegen behaalden knappe resultaten de voorbije dagen! Veel basketplezier ook!

Vanavond openen de M19 het weekend met een match in Peer (winst!?) en maandagavond sluiten de U12 A het weekend af met een moeilijke thuismatch tegen Gems. En tussenin zijn er nog 18 wedstrijden!

De 15de editie van de Basketquiz was een succesvolle editie. Iedereen heeft zich geamuseerd en Parijs ging met de eerste plaats lopen. Een tiental andere ploegen vielen ook in de prijzen.
Ook op het basketveld waren er winnaars … en verliezers!

Vol huis vanavond in de polyvalente zaal voor de 15de editie van de Basketquiz. Vanaf 20u is het volle focus (hoewel, er is ook drank te verkrijgen :-)!) voor de vragen.
Op hetzelfde moment spelen ook al drie ploegen op vrijdagavond hun match. De heren A trekken, zonder de onfortuinlijke Yoni, naar Peer, op zoek naar de eerste zege in de play-ups. De heren B zijn gelijktijdig in Beringen uit op revanche na de nipte nederlaag in de heenmatch. Ook de M14 treden aan, thuis tegen Aarschot.

Weinig echte verrassingen dit weekend. De dames A wonnen vlotjes van Leopoldsburg (45-87). Dat de dames B ook ruim gingen winnen in Stevoort B, was wel een fijne verrassing (41-60). En dat de heren A (weliswaar niet compleet) zo ruim zouden verliezen in As, was ook niet echt verwacht (80-54).

Elke competitieploeg van Basket Zonhoven moet aan de bak dit weekend! Dat zijn dus 20 ploegen! En 12 daarvan spelen een thuismatch! Daarom dat een aantal vrijwilligers zowel zaterdag als zondag tijdens de drukste momenten de worstenkraam gaan uitstallen en bemannen! Kom zeker eens langs!

De match van onze U14 A tegen Maasmechelen ging 3 quarters goed. Alleen in het derde kwart ging het licht even uit en maakten de bezoekers de kloof (48-73).
Ook bij de andere matchen dit weekend niet te vaak lachende gezichten aan het eind.

Het weekend begint meteen met een topwedstrijd: morgenvroeg ontvangen de U14 A (nog ongeslagen dit jaar) de ook nog ongeslagen medeleiders uit Maasmechelen. Dat wordt een mooie partij!

Maar er zijn nog 14 andere veelbelovende matchen dit weekend!

De dames A lieten zich niet verrassen door Femina Habac en plaatsten zich, na een 59-40 zege, vlot voor de halve finales van de Beker van Limburg. Zij zijn dus goed op weg om tijdens het finaleweekend in Zonhoven te kunnen aantreden.

De andere kwartfinalisten botsten op sterkere tegenstanders.

Dit weekend staat uiteraard in het teken van carnaval (met o.a. een moeilijke bereikbaarheid van de sporthal op zondagnamiddag!), maar ook van de Beker van Limburg. Liefst 5 ploegen van onze club spelen dit weekend hun kwartfinale en gaan op zoek naar een plaats in de halve finales. Al zal dat geen enkele keer gemakkelijk zijn!

Sponsors
Verjaardagen
02/03
Sander Roelandt
02/03
Melis Demir
02/03
Luka Teppers
03/03
Nadine Meus
03/03
Jana Vanderhoydonk
04/03
Dieter Meeus
05/03
Christophe Pauwels
05/03
Erwin Smeets
05/03
Katrijn Vaes
06/03
Lobke Vanduren