Heel succesvol zelfs. Zowel de Dames A als de Dames B wonnen thuis tegen respectievelijk Gems Diepenbeek (80-60) en Peer (58-46) en plaatsen zich zo voor de kwartfinale.
In die kwartfinale wacht de Dames A Femina Habac. Daar wonnen we vorige week met 1 punt verschil.

De J16 en de G14B beten in het zand. Tegen Hasselt BT (53-79) en Leopoldsburg (30-83) kon nooit aanspraak gemaakt worden op de volgende ronde.
Dat geldt wel voor de G12A die Bilzen makelijk opzij hebben gezet. (52-19)
Ook de G14A zijn zo goed als zeker van de volgende ronde in de Beker van Vlaanderen na winst in Lommel (48-80)

Verder speelden ook de U8B een goede match tegen Tongeren. De J18 (Hades) verloren een spannende match in Stevoort.
Maar de spannendste match vond plaats in Sint-Truiden. De M14 haalden daar nipt de overwinning binnen (41-43)
Trotse coach Raf!

Surprise van onze club:

Op zaterdag 8 januari is er Girls Got Game, georganiseerd in samenwerking met Basket Vlaanderen. Maar op zondag 9 januari 2022 organiseert onze club een Boys Got Game Basketball 3x3! Dit voor U10 - U12 - U14 en U16

Meer info volgt....

Kort basketweekend zo voor het Allerheiligenverlof. Twee competitiematchen maar vooral 6 bekerwedstrijden om naar uit te kijken.
Dit seizoen hoopt onze club eindelijk het finaleweekend te kunnen organiseren. Dat weekend werd al aan ons toegekend, en hopelijk komt het er dit jaar ook van.
Met hopelijk ook wat Zonhovense clubs.

De beide Damesploegen treden reeds aan in de 8ste finales.
Onze Dames A ontvangen zaterdagavond om 16.15 uur Gems Diepenbeek. Laat dat nu net de enige ander foutloze ploeg in 1ste Provinciale zijn. Spannend dus...
De Dames B spelen daarna tegen Peer. Op 2 oktober werd met 1 puntje verloren. Ultraspannend dus...

Bij de jeugd spelen de J12A thuis tegen Bilzen, de G14B tegen Leopoldsburg en de J16A tegen de buren van Hasselt BT. De J18 (Hades) spelen in Stevoort voor een plaats in de volgende ronde.
Voor de G14A wacht een verplaatsing naar Lommel voor de Beker van Vlaanderen.

De U8B en de M14A spelen een competitiematch, respectievelijk thuis tegen Tongeren en uit bij Femina Habac.

Veel succes allemaal!

Een kort weekend dus maar dat geeft ons ook tijd om jullie aandacht te vestigen op verschillende evenementen:
Op zondag 21 november is er onze croquedag. Inschrijven kan hier
Op zaterdag 8 januari is er Girls Got Game 3x3 in Zonhoven. Vind dat evenement op Facebook zeker leuk en kom kijken die dag.
Geïnteresseerde clubs kunnen zich inschrijven door hier te klikken.
En aansluitend op zondag is er een surprise: dan vindt de eerste editie plaats van Boys got Basketball 3x3. Voor U10-U12-U14 en U16. Dit evenement is hier al te bekijken en te delen: Boys Got Game Basketball 3x3
Later volgt meer info.
En voor de kwissers: op 25 maart is er onze jaarlijkse Basketkwis.
Al deze data best in het rood aanduiden in de agenda's!!!

Vanaf vandaag gelden nieuwe maatregelen in de evenementenhal. We kregen volgende richtlijnen door vanuit de gemeentelijke sportdienst:

1.     Vanaf vrijdag 29 oktober is het dragen van een mondmasker opnieuw verplicht in alle publiek toegankelijke binnenruimtes zoals de sportaccommodatie. (Ook op de tribunes!)

2.     Dragen van een mondmasker tijdens het sporten is niet verplicht. Coaches en wisselspelers op de bank houden het mondmasket wel aan.

3.     Gebruik van kleedkamers is toegestaan voor max. 15 minuten na training of wedstrijd.  

4.     Voor gebruik cafetaria: vanaf maandag 1 november is het ook in Vlaanderen verplicht om op café, restaurant een geldig Covid Safe Ticket te tonen.

Zie ook de richtlijnen van Basketbal Vlaanderen!

Bedankt om hiermee rekening te houden!!

'Verrassing', stond er vanmorgen in Het Belang van Limburg. Het was maar een klein artikeltje, in de marge van het sportnieuws. De stuntzege van onze Dames A in en tegen Femina Habac had best wat meer aandacht mogen krijgen! De hele match achter staan, tot 20 punten zelfs, maar in een knappe tweede helft de achtervolging ingezet. Bij de thuisploeg spartelde Luna Bogaerts (35 ptn) nog even tegen, maar het collectief van onze dames (iedereen kwam tot scoren!), knabbelde aan de achterstand. 18" voor het eind bleef Heaven cool op de vrijworplijn en stonden de bordjes gelijk. Een interceptie van Anouk, Heaven die de eer, en de verantwoordelijkheid, overliet aan kapitein Kim en met een buzzer beater ging de zege (74-76) onverhoopt mee naar Zonhoven. Wel eerst een ommetje langs Wilderen :-)!

Oh ja, er waren ook nog andere knappe matchen!

Dé titelfavoriet in eerste provinciale dames is de ploeg van Femina Habac Sint-Truiden. De ploeg wordt geleid door Pascal Angillis (ex-coach van Limburg United) en de kern is dermate getalenteerd dat de stap naar Landelijke niet lang zal uitblijven. Maar Mike en zijn dames gaan zich natuurlijk niet zomaar gewonnen geven! Ga dat zien!! Zaterdagavond om 20u in de Trudosporthal!!

Maar er is natuurlijk nog veel meer dit weekend!

O La La La! Wat was dat allemaal dit weekend.
En dan bedoelen we niet het liedje van TC Matic.
Maar we hebben het over de vele zeer nipte uitslagen: De Heren B tegen Maasmechelen (61-62 verlies), de Dames B in Diepenbeek (36-34 verlies), de G12C tegen Lions Genk (30-34 verlies ondanks knap spel), de J16A thuis tegen Lummen (57-55 winst, yes!) en de M19 in Mercurius Berchem (59-53 verlies)

 

Het hoogtepunt van het weekend ligt ditmaal niet op het veld, maar er buiten, want de spelers gaan massaal de straat op om koekjes te verkopen.
Buiten het feit dat de pakketten er heel goed uit zien, gaan ze ook zeer enthousiast aan de man gebracht worden door onze spelertjes!
Op basketgebied hopen we dat onze Dames A hun ongeslagen status bevestigen in de thuismatch op zondag tegen Maasmechelen. Ook voor onze Heren A hopen we op een zege bij de buren van Zolder, die nog op zoek zijn naar een overwinning.
De Heren B spelen de voormatch tegen Maasmechelen en hopen de zege thuis te houden. Onze Dames B trekken zaterdag naar het gelijk geklasseerde Diepenbeek.

De jeugd dan: buiten de koekjesverkoop wacht hen een zeer druk programma:
De M14A heeft het meeste pech: vroeg opstaan om om 9 uur aan de opworp te staan in Lommel. Maar hey, elk nadeel heb zijn voordeel, want zij hebben daarna uren de tijd om het meeste koekjes van allemaal te verkopen.
Ook onze diverse U8 en U10-ploegen gaan weer alles geven op het basketterein om daarna de straten in te trekken.
Bij de iets oudere jeugd zitten enkele derby's tussen de matchen: De M16 trekken naar Houthalen, de G14 ontvangen Lions Genk, net zoals de G12C en de G12B bekampt Zolder in een uitmatch.
Iets verdere verplaatsingen zijn er voor de G14A; zij moeten naar Aarschot. De M19 moeten naar de Foxes uit Berchem.

Verder zijn er nog matchen tussen de J16 en Lummen en Bree ontvangt thuis onze G12A.

16 wedstrijden opnieuw dit weekend. En we kijken het weekend zeker optimistisch tegemoet! We denken dat veel van onze ploegen aangenaam gaan verrassen! We zijn benieuwd!

Tal van matchen met als resultaten 2 overwinningen, 1 gelijkspel, veel verliesmatchen en nog een bijkomend forfait.
Wat niet wil zeggen dat het allemaal slecht was. Er was veel inzet al moet gezegd dat het nog beter kan, zeker wat motivatie betreft bij de oudere (heren)jeugd.
Te beginnen met volledige aanwezigheid tijdens traingen én matchen. Laat ons zeggen dat het dieptepunt bereikt is; the only way is up!

Sponsors
Verjaardagen
09/08
Mike Hendrikx
10/08
Ylenia Sisti
11/08
Millen Gumbs
13/08
Robin Van Dessel
14/08
Bart Moonen
14/08
Steven Brichau
14/08
Hilde Leen
16/08
Sandy Huygen