Basket Zonhoven wenst iedereen een fijne eindejaarsperiode!

Op naar een gezond en sportief 2022!

Op woensdag 22 december waren liefst 26 clubleden present op de opleiding tot Youth Ref. Vooral spelers van de U14, U16 en M19 ploegen, maar ook enkele gemotiveerde ouders en coaches!

De opleiding stond onder leiding van Ludo Sempels, tot vorig jaar ref in de Euro Millions League en nu opleider en begeleider van de scheidsrechters. Ook Yannick Meert, referee ambassador bij Basket Zonhoven en Tom Corstjens, speler bij de heren B en provinciaal scheidsrechter, hielpen mee.

Gedurende 2 uur werd iedereen ondergedompeld in het fluiten van een wedstrijd in de praktijk. Later volgt nog een theoretisch gedeelte.

Dank zij deze geweldige opkomst, kunnen we binnenkort putten uit een grote groep van enthousiastelingen om de wedstrijden van onze U10, U12 en soms ook oudere jeugd in goede banen te leiden!

Bedankt aan alle aanwezigen voor hun enthousiaste medewerking!

Normaal gezien vond op zaterdag 8 januari in Zonhoven het 'Girls Got Game' event plaats i.s.m. Basketbal Vlaanderen. De dag nadien zou Basket Zonhoven ook voor de jongens een 3x3 tornooi organiseren. Gezien de actuele onzekere situatie, verkiezen we om de beide events even uit te stellen.

En we hebben al meteen een nieuwe datum: in het vrijgekomen weekend van 21 en 22 mei (de Finales van de Beker van Limburg gaan niet door) vinden beide tornooien plaats in de Zonhovense evenementenhal.

Hou die data dus allemaal vrij, want het wordt een topweekend!

Ondanks het vervroegde einde kijken we met voldoening terug op de eerste seizoenshelft.

We hebben immers 2 herfstkampioenen: zowel de U14 A als de U14 B sloten de heenronde af als leider van hun poule. Dikke proficiat! De U14A gaan na Nieuwjaar van start in Niveau 1, terwijl we ook de U14 B van een niveau hoger laten proeven, zij zullen aantreden in Niveau 3!

Ook Basket Zonhoven gaat even met vakantie! Van zaterdag 25 december tot en met zondag 2 januari hebben we alle trainingen geannuleerd.

Vanaf maandag 3 januari vliegen we er met alle ploegen terug volop in met opgeladen batterijen!

Vanavond heeft Basketbal Vlaanderen beslist om alle competities in de seniores- en jeugdreeksen te annuleren vanaf dit weekend tot het weekend van 8/9 januari!

De trainingen kunnen wel blijven doorgaan!

 

Meer op de site van Basketbal Vlaanderen

 

Hou het veilig!!

't Is niet gelachen, dezer dagen! Daarom zijn we blij dat het basketbal dit weekend misschien een uitlaatklep kan vormen! Een aantal wedstrijden zijn uitgesteld omwille van corona (U14A en U10A) en uiteraard blijven de maatregelen van kracht (geen publiek behalve max 2 begeleidende ouders/volwassenen van minderjarigen in de tribunes - CST-controle bij het betreden van de tribune - mondmasker de hele tijd ophouden)!

We hopen dat er niet teveel uitvallers zijn en dat onze ploegen zich kunnen amuseren!

Laatste weekend met publiek in de zaal. En om dat te compenseren bij de ouders werden fantastische prestaties geleverd.
Zowel de Dames A als de Dames B wonnen hun match. De A-ploeg in Lummen (45-84) en de B-ploeg knap thuis tegen Diepenbeek. In Diepenbeek werd met 1 puntje verloren, thuis werden de Gemsen met 13 punten afgehouden.
Blije meiden.
De Heren verloren alletwee. De Heren B verloren tegen een sterker Peer (86-60). Opvallend, geen enkele time-out, geen enkele tussen 2!
De Heren A moeten na een thuisnederlaag tegen Bree hun rol aan de top van het klassement iets lossen (48-61)

Tot zover grotendeels de droefenis want bij de jeugd waren er op veel plaatsen happy faces.
De M19 waren veel te sterk voor de Mercurius Foxen en de J16A wonnen een thriller in Lummen (43-47)
Onze M16 en M14-ploegen beten wel alletwee in het zand: De M16A tegen Houthalen (26-83), de M14 tegen Lommel.
De G14-ploegen wonnen wel. De G14A tegen Aarschot (63-35) en worden zo kampioen in hun reeks. De G14B wonnen dik in Genk bij de Lions (28-70). Dat kunstje deden de G12C hen na door daar te winnen met 33-50.

En dan hebben we ook nog met eigen ogen gezien dat er veel talent zit bij de hele U8 en U10-bende.
Whaw, knap gespeeld allemaal!

UPDATE: DE NIEUWE MAATREGELEN GAAN IN VANAF MAANDAG 29 NOVEMBER. 

DIT WEEKEND KAN ER DUS NOG PUBLIEK IN DE ZAAL SUPPORTEREN!!!

Op het overlegcomité van vrijdag 26 november 2021 werden opnieuw een aantal strengere maatregelen genomen om de positieve covid-gevallen tegen te gaan.
Een aantal van die maatregelen hebben betrekking tot de zaalsporten en gelden voorlopig voor 3 weken.

Alle maatregelen betreffende sportwedstrijden gaan vanaf zaterdag 27/11 in.
De basketwedstrijden en -trainingen in binnenruimten zullen de komende drie weken zonder publiek plaatsvinden.
Ouders die kinderen van en naar trainingen en wedstrijden vervoeren, mogen wel nog binnen in de zaal. Maar ook hier richten we ons tot uw gezond verstand. Het is niet de bedoeling dat beide ouders mee de zaal betreden.
Aan de ingang van de sporthal zal uw Covid Safe Ticket gescand worden en kan u uw handen ontsmetten.

De cafetaria moet de regels van de horeca volgen. Daar hebben wij weinig over te zeggen. Al mag ook hier maar met maximaal zes personen aan tafel gezeten worden. De maatregel is ook vanaf morgen zaterdag 27/11 van kracht.
Vind jij dat je in de cafetaria te dicht op elkaar zit, terwijl er op de tribunes plaats genoeg blijkt te zijn? Dan is dat geen uitzondering om u toch toestemming te geven de zaal te betreden.
Nogmaals, gezond verstand en zo...
En weet ook, degene die uw CST scant is ook maar een vrijwilliger die het beste voorheeft met uzelf en uw medemens.

Ook mondmaskerplicht blijft belangrijk!
Van zodra je een sportinfrastructuur betreedt, moet je verplicht een mondmasker dragen vanaf de leeftijd van 10 jaar. Het mondmasker is verplicht voor iedereen in de gangen, tribunes en kleedkamers...
Over het algemeen geldt de mondmaskerplicht van het moment je de sportinfrastructuur betreedt, behalve als dit door de aard van de activiteit niet mogelijk is (bv. tijdens het sporten, als actieve scheidsrechter, onder de douche) of om iets te eten of te drinken.

Toch een fijn basketweekend gewenst aan iedereen en... stay safe!

 

Attack ook natuurlijk. 

Het is eigenlijk week na week bang afwachten of er nog gebasket kan worden.
En of dat met supporters kan of niet?
Genieten maar zolang het kan. Wij hebben het in onze titel eigenlijk meer op het verdedigen van de eerste plaats.
Dat is zo voor de Dames A: zij weten pas zondagavond laat of ze in die missie slagen want pas om 18.00 uur aan de slag in Lummen.
Ook de G14A verdedigen een eerste plaats. Op zondag tegen Aarschot hopen ze een even geweldige prestatie dan vorige week te laten zien. Meer nog, bij winst zijn ze herfstkampioen!

Onze andere seniorenploegen spelen zaterdagavond: De Dames B spelen de voormatch thuis tegen Diepenbeek, waarna de Heren A Bree bekampen. Dat is een match om helemaal door te stoten naar de top,
of om even terug te zakken naar de middenmoot. Want plaats 1 tot 6 staat werkelijk op een zakdoek bijeen.
De Heren B spelen uit in Peer.

Buiten de U8 en U10-ploegen die allen hun matchkes spelen, komen er nog tal van jeugdploegen in actie in competitieverband.
De G12 A en B spelen thuis tegen respectievelijk Bree en Zolder, terwijl de U12C bij Lions Genk mag spelen. Ook de G14B spelen bij datzelfde Lions.
De M14A bekampen thuis Lommel.
Ook de iets oudere jeugd speelt nog met veel plezier en inzet. De 16-jarige jongens en meisjes spelen zondagnamiddag. De M16 thuis tegen Houthalen en de J16A in Lummen.

Van onze Hadesploegen speelt enkel de M16 thuis tegen Landen.
En hoe de M19 het gedaan hebben tegen Berchem vernemen jullie net als alle andere resultaten zondagavond.

Sponsors
Verjaardagen
05/07
Alya Russo
07/07
Els Schepers