De trainingen zijn al even bezig en sommige ploegen hebben al enkele oefenmatchen achter de rug. Dit weekend spelen zowel de dames A (tegen Houthalen) als de heren A (tegen Hades) hun eerste oefenmatch

Maar het is volgend weekend dat er écht gestart wordt met wedstrijden voor de meeste ploegen. Daarom maken we er meteen een hele STARTDAG van!

Coaches Kaat en Marin verwachten vanaf zondag 11 september wekelijks  de kinderen van 2017 en 2018 voor de Yippies training.

Die vindt elke zondag plaats van 9u30 tot 10u30. Bijdrage van 3€ ter plekke te betalen, telkens wanneer uw kind aanwezig is.

Het bouwverlof is achter de rug, de schoolvakantie is halfweg en die basketbal heeft lang genoeg aan de kant gelegen. Vanavond beginnen de eerste ploegen opnieuw aan de trainingen! In de komende dagen en weken beginnen stelselmatig alle ploegen aan hun voorbereiding van het nieuwe seizoen!

HAVE FUN!

Op 29 mei worden in het Mediahuis de Limburgse Basketbal Awards uitgereikt. In de categorie dames 1ste provinciaal is Mike Vanstiphout genomineerd. Proficiat, Mike! Meer dan verdiend!

In de categorie ‘Speelster van het jaar 1ste provinciaal’ is geen enkele speelster van Basket Zonhoven genomineerd. Een duidelijker teken dat de behaalde titel er eentje van het collectief was, kan je niet geven, denken we! Maar kapitein Kim mag wel mee op de foto!

Het is gebeurd ! De laatste matchen van het seizoen zitten erop!

De U16 wonnen mooi hun match van Tongeren met 54-43, de U14 B speelden een héél close game tegen Lummen die nipt met 43-45 verloren ging. De U12 A weerden zich dapper, maar de reekswinnaars van Dessel-Retie waren te sterk (73-50).

De competitie is gedaan. De bloktrainingen met de ploegen van volgend jaar beginnen vanaf maandag. En het volgend weekend kijken we uit naar een druk 3x3 weekend, met zaterdag ‘Girls Got Game’ en zondag ‘3x3 Club Tour’.

Heb je zin om hierbij nog enkele uurtjes te komen helpen? Tof!

Stuur een mailtje naar activiteiten@basketzonhoven.be. Tot dan!

Nu zaterdag staan de laatste matchen van dit seizoen geprogrammeerd. De U12 A trekken voor een uitgestelde wedstrijd naar Dessel-Retie.

Ook nog 2 thuismatchen. Thuis is in dit geval de sporthal van Ter Donk, omdat de turnkring de evenementenhal heeft ingepalmd!

De U14 B ontvangen Lummen en meteen daarna spelen de U16 tegen Tongeren!

Profiteer ervan en ga supporteren!!

Het voorbije weekend was de zon volop van de partij! Niet alleen aan de zee (waar wij zaten), maar ook in Zonhoven. Zowel buiten de sporthal als daarbinnen! Veel stralende gezichten alleszins, vooral op zondag!

Uiteraard was er de knallende afsluiter: de galamatch van de dames A tegen Stevoort (67-45 winst), waarna de dames én afscheidnemend coach Mike gehuldigd werden! Nog eens een dikke proficiat voor het behalen van de titel!

Zondagvoormiddag was er ook een zééér geslaagde family day met veel Yippies, U8 en U10 spelers en hun ouders die door mekaar werden uitgedaagd bij allerlei basket- en andere spelletjes! Schitterend initiatief o.l.v. coach Vincent! Bedankt aan alle enthousiaste deelnemers. We proberen eerstdaags foto’s en filmpjes online te zetten!!

Zondagmiddag om 15u15 ontvangen de dames A, sinds vorige week kampioen in eerste provinciale, Stevoort voor een galamatch in eigen huis. We hopen op een volle tribune om hen naar een laatste overwinning te schreeuwen. En nadien een leuk feestje! Be there!!

De berichten hebben je natuurlijk al wel bereikt. Zaterdagavond wonnen de dames A van Houthalen met 50-67 en door deze zege kan de kampioenstitel in 1ste provinciale onze dames niet meer ontglippen! Nog eens een dikke proficiat aan speelsters en coach! Volgende zondag volgt nog een galamatch in eigen huis tegen Stevoort!

Het seizoen zit er bijna op en dus raden we iedereen aan om nog zoveel mogelijk te genieten van de wedstrijden. Op het veld of op de tribune!

Sponsors
Verjaardagen
22/03
Anja Snoeks
23/03
Raf Lowet
24/03
Jesse Ventriglia
24/03
Yifre Roebben
24/03
Marc Masson
26/03
Jarne Geelen
26/03
Peter Sterkens
26/03
Kris Froidmont
27/03
Luc Coppejans
27/03
Gwenny Vriens