Soms is het duidelijk in welke richting het zal gaan in het weekend, maar dit keer moeten we veel vraagtekens zetten. Dat zou kunnen betekenen dat we veel spannende matchen tegemoet gaan de volgende dagen! Laat ons hopen!

Een volle kalender met daarbij liefst 12 thuiswedstrijden dit weekend. En dus slaan een aantal ouders de handen in mekaar en zetten het hele weekend de worstenkraam op! Braadworst, kipburger of hotdog, je kan kiezen!

Kom zeker eens langs, ook als je een uitmatch hebt of zelfs helemaal geen wedstrijd op het programma hebt!

Een gevarieerd beeld na het voorbije weekend. Veel winstmatchen, zeker bij de jeugd, maar toch ook een paar onverwachte nederlagen, zeker bij de senioren!

Vijftien matchen dit weekend en eentje hebben we al gewonnen! De tegenstander van de U12 B heeft nl niet genoeg spelers en moet jammer genoeg forfait geven. Maar de andere 14 ploegen moeten wel nog vol aan de bak!

Met zo’n 300 man van Zonhoven zaten de tribunes van de Alverberg vrijdagavond inderdaad behoorlijk vol. Jammer dat Limburg United het in de verlenging uiteindelijk niet kon afmaken! In de Galerij op onze website vind je een aantal foto’s van de vrijdag.

Dat konden een aantal van onze ploegen dit weekend wel, een aantal andere dan ook weer niet.

Het weekend start vanavond natuurlijk met de match Hubo Limburg United tegen Kangoeroes Boom. Zo’n 270 Zonhovense supporters zullen proberen om de thuisploeg naar de winst te schreeuwen. Basket Zonhoven is immers Club in de Kijker vanavond, daar zullen ze niet langs kunnen kijken!

Maar vanaf morgenvroeg zien we ook veel winstkansen voor de Zonhovense ploegen!

De dames B wonnen mooi in Lummen D (33-49) en de heren B konden de zege thuishouden na een spannend duel tegen Helchteren B (58-53).

Bij de jeugd was er bekerwinst voor de U16 in Sijsele (37-80) en de U12 in Genk met 16-101). Verlies was er voor de U18 tegen As (31-73) en de U14 tegen Leopoldsburg (92-55). De U10 A speelden een gelijkopgaande match tegen Nieuwerkerken A.

De herfstvakantie staat voor de deur, maar eerst zijn er nog enkele bekermatchen. Maar we kijken ook nog even terug naar het voorbije weekend.

Het was me wat, zaterdagavond in de evenementenhal! Het begon met onze U18 die een wel heel spannende match speelden tegen de Lions uit Genk. Eindstand 60-60! En bij de jeugd betekent dat: gelijkspel!

Daarna begonnen de heren B aan hun match tegen Cosmo Genk C. Ook die match verliep gelijk op. Zo gelijk dat na 40’ ook een gelijke stand op het bord stond. En bij de seniores komt er dan een verlenging. En daarin haalden de onzen het met één puntje verschil (61-60)!

De heren A moesten daardoor langer wachten om aan hun match tegen Lummen B te kunnen beginnen. Ook die match was heel erg close. Ongeveer één minuut voor tijd stond er ook hier een gelijke stand op het bord. Maar in money time bleven de bezoekers het koelbloedigst en ze konden het afmaken met 69-73!

Een druk weekend opnieuw met 17 matchen op de kalender. Daarbij ook veel thuismatchen, dus veel kansen om ook eens te supporteren voor één van de andere ploegen van Basket Zonhoven!

Sponsors
Verjaardagen
22/09
Marie Heyde
22/09
Fien Snyers
22/09
Fatih Yilmaz
22/09
Yoni Elsen
23/09
Lowie Polmans
23/09
Jan-Pieter Martens
23/09
Ellen Verhoeven
24/09
Stijn Penders
24/09
Klaas Kortleven
25/09
Els Luyckfasseel