Bij veel van de matchen dit weekend was het héél close. Soms de hele match, soms omdat er knappe remontes werden ingezet of toegelaten …

De M16-clash ging uiteindelijk nipt naar de meiden van Hades met 61-65, na een mooi gelijkopgaand duel.

De topper van het weekend speelt zich af bij de M16. De twee ploegen met Zonhovense meisjes nemen het immers tegen mekaar op in de evenementenhal. De M16 (Hades) komen dus op bezoek. Spannend!

En verder ook nog enkele andere mooie affiches in dit "carnavalweekend"!

Is bij jullie de ‘quizdrang’ ook zo sterk aanwezig?

Bij ons alleszins wel. Daarom kondigen wij jullie graag, ruim 2 jaar na onze vorige afspraak, de 14e editie van de Basket Quiz, georganiseerd door Basket Zonhoven, aan.

Op zondag 6 maart 2022 om 15u is onze club te gast bij de thuiswedstrijd van Hubo Limburg United tegen Basketball Academie Limburg (het vroegere Weert) als "Club in de kijker". Dit wordt de eerste wedstrijd in de Elite Silver met Belgische en Nederlandse ploegen!

‘Club in de kijker’ was voor de corona-periode een leuk evenement voor onze  club waar zowel spelers als ouders naar uit keken. Deze sportieve en fijne jaarlijkse gewoonte mag terug heropgestart worden.

Wat een ambiance zondagmiddag in de evenementenhal. Een volle tribune, veel jeugdspelers met hun ouders die onze dames A kwamen ondersteunen tijdens hun topper tegen medeleider Femina Habac. De U8 van coach Jolien verzorgden de opworp, er was uiteraard DJ Ronny, tromgerommel en blauw-wit handgeklap. Mooi om zien allemaal! Het is duidelijk dat basketbal leeft in Zonhoven! En dan hebben we nog niks gezegd over de match zelf! Zonhoven stond de hele match op kop, liep soms uit tot 10 punten, lieten de bezoekers (met opnieuw vooral Luna Bogaerts als afwerker met 31 punten) telkens weer wat terugkomen. Maar onder impuls van Kim (20),  Gieze (19) en Lisa (19 ptn) en met collectief hard werken van heel de ploeg, bleef de zege in Zonhoven (80-72) dat nu alleen op kop staat! Proficiat aan Mike en zijn dames!

Enkel de U8 B zijn dit weekend vrijgesteld van dienst. Alle andere ploegen mogen het parket op voor hun basketmatch. Ook op zondagmiddag moeten nog verschillende ploegen aan de bak, quasi gelijktijdig met de damestopper! Jammer! Dat betekent supporteren in gedachten!

Bij de jeugd waren er dit weekend veel spannende matchen met een klein verschil aan het eind. Jammer genoeg moesten de Zonhovense ploegen daarbij meestal het onderspit delven.

Nee, we hebben niet gedronken! En het ligt ook niet aan het feit dat het vannacht laat was na de match van de Belgian Cats. Maar het is niet evident om wat te voorspellen voor dit weekend. Bij veel matchen (er staan er 17 op het progamma) hebben we een vraagteken moeten zetten! We hebben geen duidelijk beeld :-)

De dames A waren uitgeslapen vanmorgen. Hades kon niet verrassen (52-84). Dat Gems verloor was wel verrassend! 3 ploegen met één verliesmatch op kop! De heren A waren ook bij de les en hielden collectief Hasselt af (85-57). De heren B waren ook vlot de meerdere van Hades E (34-63).

Onze glazen bol was in een goeie bui! En dus zien we het helemaal zitten voor dit weekend! Er zijn immers zo maar eventjes 16 matchen en dus evenveel mooie prestaties in het verschiet!

Sponsors
Verjaardagen
29/05
Brecht Loffeld
29/05
Lore Fanton
29/05
Enrico Versiglioni
30/05
Briek Sterkens
30/05
Bence Vanhove
31/05
Xander Vander Linden
31/05
Casius Seedo
02/06
Kim Vandereyt
03/06
Ismael Pastor Ortiz
04/06
Liam Follon