Elke competitieploeg van Basket Zonhoven moet aan de bak dit weekend! Dat zijn dus 20 ploegen! En 12 daarvan spelen een thuismatch! Daarom dat een aantal vrijwilligers zowel zaterdag als zondag tijdens de drukste momenten de worstenkraam gaan uitstallen en bemannen! Kom zeker eens langs!

De match van onze U14 A tegen Maasmechelen ging 3 quarters goed. Alleen in het derde kwart ging het licht even uit en maakten de bezoekers de kloof (48-73).
Ook bij de andere matchen dit weekend niet te vaak lachende gezichten aan het eind.

Het weekend begint meteen met een topwedstrijd: morgenvroeg ontvangen de U14 A (nog ongeslagen dit jaar) de ook nog ongeslagen medeleiders uit Maasmechelen. Dat wordt een mooie partij!

Maar er zijn nog 14 andere veelbelovende matchen dit weekend!

De dames A lieten zich niet verrassen door Femina Habac en plaatsten zich, na een 59-40 zege, vlot voor de halve finales van de Beker van Limburg. Zij zijn dus goed op weg om tijdens het finaleweekend in Zonhoven te kunnen aantreden.

De andere kwartfinalisten botsten op sterkere tegenstanders.

Dit weekend staat uiteraard in het teken van carnaval (met o.a. een moeilijke bereikbaarheid van de sporthal op zondagnamiddag!), maar ook van de Beker van Limburg. Liefst 5 ploegen van onze club spelen dit weekend hun kwartfinale en gaan op zoek naar een plaats in de halve finales. Al zal dat geen enkele keer gemakkelijk zijn!

Waren het de zenuwen, was het pech of gewoon een mindere dag tegen een sterke tegenstander? Feit is dat onze dames A een eerste nederlaag van het seizoen leden in en tegen Stevoort (54-48). Maar ze blijven wel positief staan tov Stevoort. En na afloop was er zoals steeds een gezellig samenzijn!

Vanavond vindt in de Zonhovense evenementenhal de jaarlijkse kampioenenviering plaats. En onze kampioenen van vorig seizoen, de dames A, worden daar uiteraard ook gehuldigd! Iedereen welkom trouwens vanaf 19u30 om dat mee te maken! Zondagmiddag staan onze dames dan om 15u45 aan de opworp in Stevoort, de nr2 in de stand. Winst betekent dat ze een serieuze optie op de titel nemen. Supporters weten dus waarheen!

Maar er zijn nog heel wat andere wedstrijden dit weekend!

Ondanks het logische verlies (99-47) tegen de talentvolle jonge garde (én gouwe ouwe Bart Pollers) van Zolder, zijn de heren A geplaatst voor de play-ups. De eerste 4 van beide reeksen maken onder mekaar uit wie kampioen wordt en kan promoveren. Nu volgen nog 8 partijen tegen de nrs 1-4 uit de andere reeks (Maasmechleen, Optima B, Peer en As). Een mooi tussentijds bilan voor onze heren!

Zestien matchen dit weekend, dus heel veel kansen om onze ploegen aan te moedigen! De heren A trekken voor hun laatste match van de eerste ronde naar de autoritaire leiders van Zolder. De heren B nemen het op tegen het stevige As C. Ook nog veel interessante jeugdwedstrijden!

In tegenstelling tot vorig weekend kon er dit keer wel vaak gejuicht worden. Bijna was dit ook gelukt voor de heren A. Tegen de solide 2de van de reeks, Cosmo Genk, stonden de mannen van coach Marhnord geregeld een aantal punten voor, maar uiteindelijk trok Kevin Verstraeten zijn team toch over de streep (75-78). Jammer!

Sponsors
Verjaardagen
29/05
Brecht Loffeld
29/05
Lore Fanton
29/05
Enrico Versiglioni
30/05
Briek Sterkens
30/05
Patrick Elsen
30/05
Bence Vanhove
31/05
Xander Vander Linden
31/05
Casius Seedo
02/06
Pieter Jannis
02/06
Kim Vandereyt