De dames A hadden uiteindelijk niet veel overschot, maar de eerste zege is binnen, na winst tegen de Titans uit Bonheiden (69-66). De heren A behaalden een collectieve overwinning (4 man in de dubbele cijfers en dat zonder bommenwerper Sander) tegen Peer (46-60).

Veel onzekerheden dit weekend. En onze glazen bol is in onderhoud. Afwachten dus wat er dit weekend gaat gebeuren. En dat begint al vanavond met de uitmatch van de heren A in Peer, waar de thuisploeg de deze week overleden oud-voorzitter Roger Alentyns zal willen eren.

Succesvol weekend voor onze meisjesploegen: alle 4 wonnen ze immers hun wedstrijd! De M14 (zie foto) wonnen voor het 2de opeenvolgend weekend, dit keer van Peer (38-25).

Ook de M16 A konden juichen na winst tegen Leopoldsburg (54-48). De M16 B wonnen ruim van Femina Habac met 53-28 en de M19 gingen winnen in Scherpenheuvel met 32-52!

Het seizoen is nog maar pas begonnen natuurlijk en het is nog wat koffiedik kijken om de sterkte van de verschillende ploegen in te schatten. Maar toch: we zijn optimistisch! Er liggen kansen dit weekend!

Er waren ruime en nipte zeges, maar ook ruime en nipte nederlagen. Een normaal weekend dus!

Bijna alle ploegen moeten aan de bak dit weekend. Bedrijvigheid van zaterdagmorgen tot zondagavond!

De meeste ploegen konden juichen dit weekend. Er waren ook enkele nipte nederlagen. Kortom, een mooi begin van het seizoen voor Basket Zonhoven!

17 ploegen in actie dit weekend, daarbij nog 2 oefenmatchen. Maar voor 15 andere ploegen is het menens! De competitie begint!!

De dames A openen vanavond het weekend met een oefenmatch in Houthalen en eindigen de speeldag op zondagmiddag met een match voor de Beker van Vlaanderen in en tegen Neteland. Benieuwd of ze een 3 op 3 kunnen behalen!

Het lijkt pas gisteren dat we met de grote Basket Zonhoven-familie op een schitterende manier de Bekerfinales organiseerden in de evenementenhal. En toch komen de voorbereidingen op het seizoen 2023-2024 er alweer aan!

Eigenlijk zijn die voorbereidingen al maanden bezig natuurlijk, maar vanaf volgende week beginnen ook de eerste trainingen. En ook dat is niet waar, want de hele zomer lang onderhielden tientallen spelers hun conditie op de Basvelden!

Sponsors
Verjaardagen
08/12
Johanna Dewit
09/12
Tobias Maurissen
09/12
Petra Carolus
09/12
Liam De Backer
11/12
Elke Vanwezemael
13/12
Victor Seghers
13/12
Elena Matsera
13/12
Ella Janssen
14/12
Mariebeth Princen
14/12
Andrea Miliziano