Vijftien matchen dit weekend en eentje hebben we al gewonnen! De tegenstander van de U12 B heeft nl niet genoeg spelers en moet jammer genoeg forfait geven. Maar de andere 14 ploegen moeten wel nog vol aan de bak!

Met zo’n 300 man van Zonhoven zaten de tribunes van de Alverberg vrijdagavond inderdaad behoorlijk vol. Jammer dat Limburg United het in de verlenging uiteindelijk niet kon afmaken! In de Galerij op onze website vind je een aantal foto’s van de vrijdag.

Dat konden een aantal van onze ploegen dit weekend wel, een aantal andere dan ook weer niet.

Het weekend start vanavond natuurlijk met de match Hubo Limburg United tegen Kangoeroes Boom. Zo’n 270 Zonhovense supporters zullen proberen om de thuisploeg naar de winst te schreeuwen. Basket Zonhoven is immers Club in de Kijker vanavond, daar zullen ze niet langs kunnen kijken!

Maar vanaf morgenvroeg zien we ook veel winstkansen voor de Zonhovense ploegen!

De dames B wonnen mooi in Lummen D (33-49) en de heren B konden de zege thuishouden na een spannend duel tegen Helchteren B (58-53).

Bij de jeugd was er bekerwinst voor de U16 in Sijsele (37-80) en de U12 in Genk met 16-101). Verlies was er voor de U18 tegen As (31-73) en de U14 tegen Leopoldsburg (92-55). De U10 A speelden een gelijkopgaande match tegen Nieuwerkerken A.

De herfstvakantie staat voor de deur, maar eerst zijn er nog enkele bekermatchen. Maar we kijken ook nog even terug naar het voorbije weekend.

Het was me wat, zaterdagavond in de evenementenhal! Het begon met onze U18 die een wel heel spannende match speelden tegen de Lions uit Genk. Eindstand 60-60! En bij de jeugd betekent dat: gelijkspel!

Daarna begonnen de heren B aan hun match tegen Cosmo Genk C. Ook die match verliep gelijk op. Zo gelijk dat na 40’ ook een gelijke stand op het bord stond. En bij de seniores komt er dan een verlenging. En daarin haalden de onzen het met één puntje verschil (61-60)!

De heren A moesten daardoor langer wachten om aan hun match tegen Lummen B te kunnen beginnen. Ook die match was heel erg close. Ongeveer één minuut voor tijd stond er ook hier een gelijke stand op het bord. Maar in money time bleven de bezoekers het koelbloedigst en ze konden het afmaken met 69-73!

Een druk weekend opnieuw met 17 matchen op de kalender. Daarbij ook veel thuismatchen, dus veel kansen om ook eens te supporteren voor één van de andere ploegen van Basket Zonhoven!

Droevig nieuws. Vandaag is Jos Cielen overleden. Hij is 75 jaar geworden. Jos was een begrip in het Limburgse basket. Zowat ieder Limburgs kind dat basket speelde, heeft wel eens bij Jos een FROS-kamp gevolgd. Meer zelfs, heeft van hem en zijn team telkens opnieuw veel bijgeleerd.

De hele Limburgse basketfamilie is in rouw. Maar vooral natuurlijk zijn echtgenote Christiane, zonen Niki en Koen en de kleinkinderen. Niki is coach van de U12 C bij Basket Zonhoven en zijn kinderen Fleur (U12 C) en Charlie (U8 B) spelen ook bij ons.

Namens Basket Zonhoven wensen wij familie en vrienden veel sterkte in deze moeilijke dagen.

Zaterdag kleurden vele Zonhovense straten blauw bij de koekjesverkoop. Die ging behoorlijk vlot: elke ploeg kwam ‘uitverkocht’ terug binnen! Bedankt aan alle jeugdploegen! Ook bedankt aan de andere kopers. Speciale vermelding voor topverkopers Stein (50 pakken), Marleen (45 pakken) en Justine (21 pakken)!

Op zaterdag gaan de jeugdploegen de Zonhovense straten op om koekjes te verkopen. Bij voorbaat dank aan alle spelers, coaches en begeleidende ouders! Ook niet vergeten uw bestelde koekjes (dankuwel!) te komen afhalen op zaterdag!

Tussendoor zijn er natuurlijk ook nog een reeks wedstrijden!

Sponsors
Verjaardagen
31/01
Sacha Gerrits
31/01
Miel Alders
01/02
Margot Van Vinckenroye
01/02
Sander Sobota
02/02
Sienna Willems
02/02
Joris Meynen
03/02
Lou Switten
03/02
Lowie Houben
06/02
Matisse Masson
06/02
Jessica Van Den Bossche