Alle focus op de paaseitjes dit weekend! En op Parijs-Roubaix! En op Standard-KRC Genk! 
Maar natuurlijk ook op de 4 competitiewedstrijden van dit weekend !

De mooiste sport die er bestaat, zorgt regelmatig voor een feestje. En binnenkort kunnen we ons opmaken voor zo’n feest! Want na een onverwacht verlies van Stevoort kunnen onze dames A bij de volgende thuiswedstrijd op zondag 16 april om 17u, na afloop van de 3x3 Club Tour, zowaar al kampioen worden. Tegenstander is dan Femina Habac en die gaan dat niet zomaar laten gebeuren, natuurlijk. En dus hebben onze dames alle steun nodig! Daarom, zet het nu al in jullie agenda! We gaan er een feestje van maken. Je hoort er nog van!
O ja, onze dames A wonnen zaterdag redelijk vlotjes van Gems Diepenbeek (47-62).

Sommige ploegen zitten al in vakantiemodus en hebben geen match dit weekend. Maar de meeste ploegen verschijnen toch aan de opworp. En zij verwachten een heleboel supporters!

Aan de rust leek de match van de dames A (geplaagd door blessures) tegen Hasselt gespeeld (18 punten verschil), maar in de tweede helft kwamen de bezoekers nog gevaarlijk opzetten (tot op 1 punt), maar uiteindelijk kon de match beslist worden aan de vrijworplijn (64-60). Daardoor komt de titel echt wel in het vizier! De zondagmatch tegen Maasmechelen werd vlot gewonnen met 74-52.

De dames A spelen 2 keer dit weekend, zowel op zaterdag als op zondag. Telkens om 17u, telkens in de eigen evenementenhal. Vooral de zaterdagmatch is een belangrijke: dan wordt immers voor de eerste keer dit seizoen BT Hasselt B (de nummer 3 in de stand) de tegenstander. Winst betekent een serieuze optie op de titel! Zondag volgt dan nog een thuismatch tegen Maasmechelen. Toch ook maar niet onderschatten!

Van klein naar groot, veel van de Basket Zonhoven-ploegen behaalden knappe resultaten de voorbije dagen! Veel basketplezier ook!

Vanavond openen de M19 het weekend met een match in Peer (winst!?) en maandagavond sluiten de U12 A het weekend af met een moeilijke thuismatch tegen Gems. En tussenin zijn er nog 18 wedstrijden!

De 15de editie van de Basketquiz was een succesvolle editie. Iedereen heeft zich geamuseerd en Parijs ging met de eerste plaats lopen. Een tiental andere ploegen vielen ook in de prijzen.
Ook op het basketveld waren er winnaars … en verliezers!

Vol huis vanavond in de polyvalente zaal voor de 15de editie van de Basketquiz. Vanaf 20u is het volle focus (hoewel, er is ook drank te verkrijgen :-)!) voor de vragen.
Op hetzelfde moment spelen ook al drie ploegen op vrijdagavond hun match. De heren A trekken, zonder de onfortuinlijke Yoni, naar Peer, op zoek naar de eerste zege in de play-ups. De heren B zijn gelijktijdig in Beringen uit op revanche na de nipte nederlaag in de heenmatch. Ook de M14 treden aan, thuis tegen Aarschot.

Weinig echte verrassingen dit weekend. De dames A wonnen vlotjes van Leopoldsburg (45-87). Dat de dames B ook ruim gingen winnen in Stevoort B, was wel een fijne verrassing (41-60). En dat de heren A (weliswaar niet compleet) zo ruim zouden verliezen in As, was ook niet echt verwacht (80-54).

Sponsors
Verjaardagen
29/05
Lore Fanton
29/05
Brecht Loffeld
29/05
Enrico Versiglioni
30/05
Patrick Elsen
30/05
Briek Sterkens
30/05
Bence Vanhove
31/05
Xander Vander Linden
31/05
Casius Seedo
02/06
Kim Vandereyt
02/06
Pieter Jannis