Nadat de evenementenhal eerst door 800 Gouden Zonhovenaars werd ingepalmd, gaat Turnkring Olympia nu zaterdag op de magische toer met “The Most Magical Show on Earth”! Voor basketbal moet je dus elders zijn dit weekend!

Na een zeer succesvol paaskamp van woensdag tot vrijdag, volgde een succesvol 3x3 weekend, met zowel op zaterdag (Girls got Game) als op zondag (3X3 Club Tour) een vlekkeloze organisatie! Dikke merci dan ook aan alle medewerkers (refs, tafelfunctionarissen, catering, technische support, …)! En dan volgde de topmatch van onze dames A …

Dat het hele weekend bol staat van het basketbal in Zonhoven, wist je al! Maar we willen het graag nog eens herhalen. J

Naast het Girls Got Game tornooi op zaterdag en de finale van de 3X3 Club Tour op zondag, zijn er nog 5 matchen die onze bijzondere aandacht krijgen!

De dames B trekken zondagmiddag naar Stevoort, de heren A nemen het zaterdagavond inde Helix op tegen Maasmechelen A.

De U16 spelen zaterdag na GGG tegen Lommel A en hopen op veel vrouwelijke fans ;-)! De U12 D openen de zondagmorgen tegen Bilzen.

Maar dé topper van het weekend staat zondag om 17u op het programma! Na de 3X3 Club Tour spelen onze dames A voor een volle tribune (ja toch?) tegen Femina Habac. Winst betekent een nieuwe titel! Be there!

Het paasweekend was geen succes voor onze ploegen. 4 thuismachen, 4 keer verlies voor Basket Zonhoven!
De dames B lieten zich zeker niet wegspelen, maar Femina Habac was net iets sterker (58-66). Ook de M16 speelden goed mee tegen Scherpenheuvel, maar konden net niet winnen (50-55).
De U16 misten hun start volledig. Aan de rust stonden ze 19 punten achter tegen Tongeren. Na de rust deden ze er nog alles aan, maar de winst was voor de bezoekers (62-72). De U14 B moesten hun meerdere erkennen in de meisjes van Femina Habac (36-84).

Alle focus op de paaseitjes dit weekend! En op Parijs-Roubaix! En op Standard-KRC Genk! 
Maar natuurlijk ook op de 4 competitiewedstrijden van dit weekend !

De mooiste sport die er bestaat, zorgt regelmatig voor een feestje. En binnenkort kunnen we ons opmaken voor zo’n feest! Want na een onverwacht verlies van Stevoort kunnen onze dames A bij de volgende thuiswedstrijd op zondag 16 april om 17u, na afloop van de 3x3 Club Tour, zowaar al kampioen worden. Tegenstander is dan Femina Habac en die gaan dat niet zomaar laten gebeuren, natuurlijk. En dus hebben onze dames alle steun nodig! Daarom, zet het nu al in jullie agenda! We gaan er een feestje van maken. Je hoort er nog van!
O ja, onze dames A wonnen zaterdag redelijk vlotjes van Gems Diepenbeek (47-62).

Sommige ploegen zitten al in vakantiemodus en hebben geen match dit weekend. Maar de meeste ploegen verschijnen toch aan de opworp. En zij verwachten een heleboel supporters!

Aan de rust leek de match van de dames A (geplaagd door blessures) tegen Hasselt gespeeld (18 punten verschil), maar in de tweede helft kwamen de bezoekers nog gevaarlijk opzetten (tot op 1 punt), maar uiteindelijk kon de match beslist worden aan de vrijworplijn (64-60). Daardoor komt de titel echt wel in het vizier! De zondagmatch tegen Maasmechelen werd vlot gewonnen met 74-52.

De dames A spelen 2 keer dit weekend, zowel op zaterdag als op zondag. Telkens om 17u, telkens in de eigen evenementenhal. Vooral de zaterdagmatch is een belangrijke: dan wordt immers voor de eerste keer dit seizoen BT Hasselt B (de nummer 3 in de stand) de tegenstander. Winst betekent een serieuze optie op de titel! Zondag volgt dan nog een thuismatch tegen Maasmechelen. Toch ook maar niet onderschatten!

Van klein naar groot, veel van de Basket Zonhoven-ploegen behaalden knappe resultaten de voorbije dagen! Veel basketplezier ook!

Sponsors
Verjaardagen
22/09
Marie Heyde
22/09
Fien Snyers
22/09
Fatih Yilmaz
22/09
Yoni Elsen
23/09
Lowie Polmans
23/09
Jan-Pieter Martens
23/09
Ellen Verhoeven
24/09
Stijn Penders
24/09
Klaas Kortleven
25/09
Els Luyckfasseel