Nogal wat nederlagen de voorbije dagen. De dames A speelden een gelijkopgaande match tegen Lummen, maar verloren uiteindelijk met 61-68. De heren A konden geen vuist maken tegen de ervaren rotten van Black Sheep (64-50). De heren B wonnen wel. In Bilzen werd het 41-61.

Veel matchen dit weekend en ook veel vraagtekens. We kunnen hopelijk uitkijken naar een hele reeks spannende wedstrijden!

De dames B (zie foto), slechts met 6 speelsters, bekroonden een knappe remonte tegen Hades met een mooie overwinning (70-61). Ongeveer gelijktijdig gingen onze dames A op het laatste moment op en over Bonheiden (56-57), een mooie opsteker! De heren A sloten de zaterdag af met een ruime, collectieve overwinning tegen Peer (79-52), na een solide prestatie.

Twee bekermatchen voor U12-ploegen dit weekend. Er zijn de U12 Gemengd die aantreden in Beringen. In de competitie werd dat 2x een vlotte overwinning. Afwachten of dat ook zo is in de kwartfinale van de beker. En dan is er de M12-ploeg. Een ploeg die enkel in de Beker van Limburg uitkomt. Zij spelen zondag in Stevoort.

De dames A konden in Lummen geen vuist maken en liggen uit de Beker van Limburg (82-51). De heren A speelden een consistente wedstrijd tegen Stevoort met een mooie zege als resultaat (75-62). De heren B moesten het hoofd buigen tegen Helchteren (47-57).

Dit weekend staan 16 ploegen van Basket Zonhoven aan de opworp. Laten zij zich inspireren door de Belgian Cats en stijgen ze boven zichzelf uit?

Bij verschillende wedstrijden werd onze late oproep voor een groepsfoto in het kader van #norefnogame opgevolgd (Dankjewel!). De heren A kwamen niet met lege handen terug van ’t Geleeg: tegen Leopoldsburg B werd revanche genomen voor de thuisnederlaag in het begin van het seizoen. De mannen van coach Mahrnord wonnen vlot met 62-81.

Je hoorde het ongetwijfeld al: vorig weekend vond een jammerlijk voorval plaats waarbij scheidsrechters slachtoffer werden van verbaal en fysiek geweld. Dit weekend willen we met de hele basketfamilie in Vlaanderen tonen dat dit echt niet kan. Bij Basket Zonhoven staat RESPECT al jaren in drukletters in onze visie en intern reglement. Daarom sluiten we ons graag aan bij de oproep van Basketbal Vlaanderen om dit weekend voor elke match een groepsfoto te maken van beide ploegen met de officials. Op die manier tonen we ons respect voor mekaar! Want inderdaad: No ref, no game!

Bij deze dan ook de vraag aan alle coaches/ploegverantwoordelijken: maak een foto voor of na elke match en stuur die naar communicatie@basketzonhoven.be!
Bedankt!

Het weekend begint seffens en morgen, zaterdag, volgen nog 14 matchen waarvan liefst 9 in eigen huis! Zondag is rustdag, géén enkele match!

Sponsors
Verjaardagen
02/03
Sander Roelandt
02/03
Melis Demir
02/03
Luka Teppers
03/03
Nadine Meus
03/03
Jana Vanderhoydonk
04/03
Dieter Meeus
05/03
Christophe Pauwels
05/03
Erwin Smeets
05/03
Katrijn Vaes
06/03
Lobke Vanduren