Bij veel van de matchen dit weekend was het héél close. Soms de hele match, soms omdat er knappe remontes werden ingezet of toegelaten …

De M16-clash ging uiteindelijk nipt naar de meiden van Hades met 61-65, na een mooi gelijkopgaand duel.

Was het een beetje onderschatting of hadden de dames van Tongeren een begenadigde dag? Feit is alleszins dat Mike en zijn dames A alle zeilen moesten bijzetten om de winst mee uit Tongeren te brengen (66-71). De dames B leidden bij het begin van het laatste kwart met 11 punten tegen Lommel. Maar ze lieten de bezoekers helemaal langszij komen. Een late driepunter van Julie hield de zege toch in Zonhoven.

De heren A misten een beetje hun start, maar nog in het eerste kwart zetten ze dat recht en ze controleerden rustig de wedstrijd tegen Genk. Eindstand 75-58. De U18 (Hades) wonnen knap in Tongeren met 45-77.

Leider Tongeren had het niet onder de markt tegen onze U16 Jongens (aangevuld met enkele U14-jongens). Slechts in de laatste minuten kon de thuisploeg de zege veiligstellen (66-63). De U14 A speelden een moeilijke eerste helft in Blankenberge. Ruststand 46-31. Na een zeer knap 3de kwart ging het echter naar 51-55, maar ze gingen tegen de sterke thuisploeg uiteindelijk toch nog tenonder met 70-61.

De U12 B oefenden succesvol tegen Lummen (14-60). Tegen het sterke Nieuwerkerken leerden de U10 B weer veel bij en in Tongeren amuseerden de U8 A (én hun ouders) zich weer kostelijk!