Op 29 mei worden in het Mediahuis de Limburgse Basketbal Awards uitgereikt. In de categorie dames 1ste provinciaal is Mike Vanstiphout genomineerd. Proficiat, Mike! Meer dan verdiend!

In de categorie ‘Speelster van het jaar 1ste provinciaal’ is geen enkele speelster van Basket Zonhoven genomineerd. Een duidelijker teken dat de behaalde titel er eentje van het collectief was, kan je niet geven, denken we! Maar kapitein Kim mag wel mee op de foto!

Het is gebeurd ! De laatste matchen van het seizoen zitten erop!

De U16 wonnen mooi hun match van Tongeren met 54-43, de U14 B speelden een héél close game tegen Lummen die nipt met 43-45 verloren ging. De U12 A weerden zich dapper, maar de reekswinnaars van Dessel-Retie waren te sterk (73-50).

De competitie is gedaan. De bloktrainingen met de ploegen van volgend jaar beginnen vanaf maandag. En het volgend weekend kijken we uit naar een druk 3x3 weekend, met zaterdag ‘Girls Got Game’ en zondag ‘3x3 Club Tour’.

Heb je zin om hierbij nog enkele uurtjes te komen helpen? Tof!

Stuur een mailtje naar activiteiten@basketzonhoven.be. Tot dan!

Nu zaterdag staan de laatste matchen van dit seizoen geprogrammeerd. De U12 A trekken voor een uitgestelde wedstrijd naar Dessel-Retie.

Ook nog 2 thuismatchen. Thuis is in dit geval de sporthal van Ter Donk, omdat de turnkring de evenementenhal heeft ingepalmd!

De U14 B ontvangen Lummen en meteen daarna spelen de U16 tegen Tongeren!

Profiteer ervan en ga supporteren!!

Het voorbije weekend was de zon volop van de partij! Niet alleen aan de zee (waar wij zaten), maar ook in Zonhoven. Zowel buiten de sporthal als daarbinnen! Veel stralende gezichten alleszins, vooral op zondag!

Uiteraard was er de knallende afsluiter: de galamatch van de dames A tegen Stevoort (67-45 winst), waarna de dames én afscheidnemend coach Mike gehuldigd werden! Nog eens een dikke proficiat voor het behalen van de titel!

Zondagvoormiddag was er ook een zééér geslaagde family day met veel Yippies, U8 en U10 spelers en hun ouders die door mekaar werden uitgedaagd bij allerlei basket- en andere spelletjes! Schitterend initiatief o.l.v. coach Vincent! Bedankt aan alle enthousiaste deelnemers. We proberen eerstdaags foto’s en filmpjes online te zetten!!

Zondagmiddag om 15u15 ontvangen de dames A, sinds vorige week kampioen in eerste provinciale, Stevoort voor een galamatch in eigen huis. We hopen op een volle tribune om hen naar een laatste overwinning te schreeuwen. En nadien een leuk feestje! Be there!!

De berichten hebben je natuurlijk al wel bereikt. Zaterdagavond wonnen de dames A van Houthalen met 50-67 en door deze zege kan de kampioenstitel in 1ste provinciale onze dames niet meer ontglippen! Nog eens een dikke proficiat aan speelsters en coach! Volgende zondag volgt nog een galamatch in eigen huis tegen Stevoort!

Het seizoen zit er bijna op en dus raden we iedereen aan om nog zoveel mogelijk te genieten van de wedstrijden. Op het veld of op de tribune!

Op zondag 8 mei organiseren we een Familie Basketball Challenge van 9u tot 12u ion de evenementenhal.

Ouders, grootouders, tantes en nonkels kunnen samen met hun kinderen (van U8 en U10) komen basketten!

Er staan leuke basket-uitdagingen voor jullie klaar. Dribbelen, scoren, rennen en springen: het zit er allemaal in.

De U8 starten vanaf 9u en de U10 vanaf 10u30!

Voor de Yippies is er tussen 9u30 en 10u30 ook circuitje zodat de kleinsten ook kunnen meedoen met mama, papa, oma of opa!

Mee te brengen: propere basket- of sportschoenen en een drinkbus.

Geef tijdig jouw inschrijving af aan de coach!!

Tot dan!!

De sporthal is nog tot zaterdagavond bezet, dus vinden alle zaterdagmatchen buitenshuis plaats en zijn er zondag nog 3 thuismatchen!

Met Blankenberge kwam een stevige tegenstander op bezoek, maar de U14 A speelden een knappe partij en konden de zege mooi thuishouden met 70-63!

De dames B verloren verrassend van Gems met 37-43.

Verwachte zege van de U12 B in Beringen op paasmaandag (26-61). De U10 B speelden mooi mee tegen Hasselt en de U8 B smeten zich helemaal tegen Diepenbeek.

Sponsors
Verjaardagen
05/07
Alya Russo
07/07
Els Schepers