De heren A speelden vlot mee tegen de leiders van Black Sheep. Iets te veel afwezigen zorgde voor een nipte nederlaag (53-49). De heren B begonnen niet te best, maar speelden een erg knap 4de kwart tegen Lummen, maar kwamen net tekort (63-69).

Liefst 5 matchen die dit weekend gepland stonden, werden uitgesteld. Eén keer raden waarom!

De matchen van de U16 Jongens, de M14, De U14 A, U12 A en de U12 B werden allemaal uitgesteld.

Maar er blijft toch nog een mooi programma over!

Veel lachende gezichten dit weekend! En dan hebben we de tientallen mensen die thuis naar onze gestreamde wedstrijden zaten te kijken, nog niet meegeteld! Of waren dat vooral bezoekende supporters?

Dé verrassing van het weekend kwam op naam van onze dames B. Zij kregen het bezoek van de ongeslagen leiders, het jonge en getalenteerde Femina Habac. In het 3de kwart maakte Habac een kloof van 11 punten, maar nog voor het begin van het slotkwart stonden de bordjes weer gelijk. Dat bleef zo tot 1,5 minuut van het einde (55-55) en dan maakten de dames van coach Evelien de klus af! Mooie zege met 63 – 55!

Maar er waren nog andere mooie prestaties!

Voorlopig is jammer genoeg geen publiek toegelaten bij seniorenwedstrijden. Maar niet getreurd, Basket Zonhoven biedt u af en toe de kans om wedstrijden vanuit de zetel ook bij te wonen!

Op het programma vanavond:

18u15 - Dames B – Femina Habac B

20u30 – Heren A – Basket Tongeren D

De wedstrijden zijn te bekijken via de link op www.basketzonhoven.be onder het tabje ‘Livestream’ of rechtstreeks op You Tube. Daar zijn de links respectievelijk https://youtu.be/7oVixsdS8-M en https://youtu.be/wD3f1VdF7F0

Veel kijkplezier!

Iedereen heeft goed getraind de voorbije week, niets houdt ons tegen om ons ook opnieuw te meten met andere ploegen. Toch?

Vijftien ploegen komen dit weekend aan de opworp!

De corona- en kerstbreak is goed verteerd door onze ploegen. Alle ploegen waarbij een uitslag wordt genoteerd, wonnen immers en de kleinsten lieten zien dat ze niks verleerd hadden!

De dames A liet Houthalen nogal lang in de match, maar wonnen uiteindelijk met 65-52. Ook de U14 A speelden - volgens hetgeen we tussendoor konden zien op de livestream - niet hun beste basket, maar plaatsten zich na een 70-80 zege tegen Aarschot wel voor de 1/8ste finales van de Beker van Vlaanderen!

De U12 A waren veel te sterk voor Lummen B (55-13) en hetzelfde gold in de oefenmatch van de U12 B tegen Lummen C (67-16).

De U10 B (thuis tegen Hasselt), de U10 C (in Maasmechelen) en de U8 B (in Landen) smeten zich volledig!

Kaat Gouwy, coach van onze yippies en momenteel als speelster aan de slag bij Basket Houthalen, stond vandaag in de krant! Vlak voor de derby Houthalen-Hasselt (zaterdagavond) kreeg ze zomaar een verjaardagsinterview cadeau! Voor de overwinning zal ze moeten knokken! Lees er alles over achter deze link!

 

Het is nog een aarzelende start dit weekend, maar toch. De eerste wedstrijden in de tweede ronde van de jeugd staan op de agenda! Ook de dames A moeten aan de bak en de U14 A spelen voor de Beker van Vlaanderen!

Basket Zonhoven wenst iedereen een fijne eindejaarsperiode!

Op naar een gezond en sportief 2022!

Op woensdag 22 december waren liefst 26 clubleden present op de opleiding tot Youth Ref. Vooral spelers van de U14, U16 en M19 ploegen, maar ook enkele gemotiveerde ouders en coaches!

De opleiding stond onder leiding van Ludo Sempels, tot vorig jaar ref in de Euro Millions League en nu opleider en begeleider van de scheidsrechters. Ook Yannick Meert, referee ambassador bij Basket Zonhoven en Tom Corstjens, speler bij de heren B en provinciaal scheidsrechter, hielpen mee.

Gedurende 2 uur werd iedereen ondergedompeld in het fluiten van een wedstrijd in de praktijk. Later volgt nog een theoretisch gedeelte.

Dank zij deze geweldige opkomst, kunnen we binnenkort putten uit een grote groep van enthousiastelingen om de wedstrijden van onze U10, U12 en soms ook oudere jeugd in goede banen te leiden!

Bedankt aan alle aanwezigen voor hun enthousiaste medewerking!

Sponsors
Verjaardagen
25/01
Siebe De Fauw
25/01
Wouter Croonen
26/01
Hayreddin Yagmuroglu
28/01
Christophe Vanhemelrijk
28/01
Jeroom Maes
30/01
Fee Kuppens
30/01
Lucas Broux
31/01
Miel Alders
01/02
Sander Sobota
01/02
Margot Van Vinckenroye