Het lijkt pas gisteren dat we met de grote Basket Zonhoven-familie op een schitterende manier de Bekerfinales organiseerden in de evenementenhal. En toch komen de voorbereidingen op het seizoen 2023-2024 er alweer aan!

Eigenlijk zijn die voorbereidingen al maanden bezig natuurlijk, maar vanaf volgende week beginnen ook de eerste trainingen. En ook dat is niet waar, want de hele zomer lang onderhielden tientallen spelers hun conditie op de Basvelden!


Enfin, de baskettrainingen gaan opnieuw van start. De coach van elke ploeg zal via Twizzit of andere communicatiekanalen met de spelers (of ouders) communiceren over de juiste startdata. Geef tijdig je aanwezigheden door via Twizzit zodat de coach weet wie hij/zij kan verwachten op de trainingen!

Binnenkort ontvang je ook de factuur voor het saldo van je lidgeld. En degenen die dit jaar een medisch attest moeten inleveren, worden hierover geïnformeerd. Zorg ervoor dat die formaliteiten tijdig in orde zijn, anders kan je niet deelnemen aan de wedstrijden!

Want ook de eerste wedstrijden zijn uiteraard reeds ingepland.

Op zondag 20 augustus spelen de dames A een eerste oefenmatch (thuis tegen Ottignies) en vanaf het weekend daarna begint de Beker van Vlaanderen voor hen. Tegenstanders: Neteland, Mercurius, Oostende en Notre Dame Leuven.

Ook de U14 A en de U16 A spelen de Beker van Vlaanderen. Na een oefenmatch tegen Aarschot (op 2/9) beginnen de U16 A op 9/9 in Gent aan hun BvVl. De U14 A spelen hun eerste bekermatch op 10/9 tegen Finexa Basket@Sea.

De andere seniorenploegen spelen oefenmatchen vanaf 2/9. De U14 B beginnen als eerste aan de Beker van Limburg (op 9/9 in Houthalen). De eerste competitiematchen staan op het programma vanaf 16/9.

De planning van je eigen ploeg kan je volgen in Twizzit (begin augustus wordt de jeugdkalender officieel en wordt die gekoppeld in Twizzit), op onze website (www.basketzonhoven.be) en op basketbal.vlaanderen/sportbeheer-online. Uiteraard houden we jullie ook op de hoogte via onze social media kanalen.

Wil jij je engageren voor Basket Zonhoven?

Binnen elke ploeg zijn er natuurlijk al veel ouders die zich engageren door de tafelfuncties te verdelen, de was te doen, … En daar zijn we hen natuurlijk heel dankbaar voor. En de kinderen nog veel meer, want anders kon er niet gespeeld worden!

Maar misschien wil je je nog iets meer engageren?

Dat kan! Er zijn verschillende domeinen waarin we nog mensen zoeken die sporadisch of iets geregelder hun expertise of gewoon hun enthousiasme ten dienste willen stellen van de club.

Zo zoeken we nog iemand die zich ontfermt over de ploeguitrustingen. Vooral een taak in het tussenseizoen en voor het nieuwe seizoen zo goed als onder controle.

Verder kan onze cel activiteiten altijd helpende handen gebruiken. Maar ook mensen met creatieve ideeën om activiteiten te bedenken en optimaal te organiseren.

Ook qua communicatie (social media, photoshop, MS Publisher, tekstjes schrijven, …) zijn creatieve geesten welkom!

Tenslotte is er onze enthousiaste bestuursploeg. Ook daarbij zijn altijd nieuwe mensen welkom, zeker uit die ploegen waar nog geen vertegenwoordiging is.

Twijfel je nog of heb je vragen? Neem even contact met één van onze bestuursleden of mail naar communicatie@basketzonhoven.be en we drinken een koffie om even te babbelen!

Bij voorbaat dank!

Wij wensen iedereen van de grote Basket Zonhoven-familie een schitterend en sportief seizoen toe!