jan

8

Tongeren C - Heren A: 73 - 78

Ingezonden door: Gerry Henraat
De verwarming stond wel degelijk aan in de Eburonenhal, dat was al positief voor we begonnen. Raf vond de betonnen vloer nog altijd maar niks en spaarde zijn fragiele knieën. De rest, aangevuld met enkele dappere kadetten, was klaar voor de strijd.

Cedric en Wim zetten meteen de toon en sloegen een kloofje en ook Ruben kon onder de ring de thuisspelers de baas. 14-23 na 10'. De thuisploeg, kapitein Claeys voorop, gaf echter niet af en knabbelde in het tweede kwart al een beetje van de achterstand af. Rusten bij  36-42.

In het begin van het derde kwart kwam de thuisploeg even langszij, maar 2 bommen op rij van Kenny en Jonas wees hen meteen terug, hoewel het spannend bleef. Bij het begin van het laatste kwart stond het 56-57. Gokbekir bracht Tongeren meteen op voorsprong, maar een bom van Marnik was het onmiddellijke antwoord. Wim en Cedric (ondanks wat hinderlijke krampen) traden terug op het voorplan en in moneytime bleef Marnik koelbloedig vanop de vrijworplijn en besliste zo de match. Eindstand 73-78.

Spannende en faire match (ondanks 3 man met 5 fouten), waarin de kadetten iets te weinig konden worden ingezet tegen de uitgekookte thuisploeg. Na de match reden de camionnettes de hal in en werd alles meteen in gereedheid gebracht voor de antiekmarkt van 's anderendaags 's morgens!

Lennert, Sander, Kenny 12, Jonas 6, Ruben 8, Noa, Jules, Wim 23, Marnik 10, Cedric 19