okt

30

Lummen A - Miniemen Meisjes: 50 - 55

Ingezonden door: Gerry Henraat

Zaterdag 28 oktober speelden onze miniemen meisjes al hun laatste match van de voorronde, in en tegen Lummen. Tot nu toe hadden ze alleen nog maar verloren tegen Hasselt BT, ondanks de vele kwetsuren binnen de ploeg. Vorige week wonnen ze nog ruim in Molenbeek met 22-88. 

Het was heel duidelijk dat Cleo toen in haar “machine modus” was, want zij scoorde het ene na het andere punt. Wat onze Speedy al niet kan, als ze in hare goeie is! 

Vandaag tegen Lummen een sterkere tegenstander, waar we toch wel wat weerstand van verwachten. Zou het lukken om de buit binnen te halen?

 

Onze meisjes begonnen een beetje zwakker dan we gewoon zijn, met 7 aan de start tegen 6 Lummense meisjes, maar toch waren ze niet overtuigd van hun kunnen. Ze keken al snel tegen een achterstand aan, die aan de rust aangedikt was tot 32 – 24. Nog niks verloren, maar ze moesten het wel beter gaan doen.

Stilletjes aan knabbelden ze wat aan hun achterstand weg, en ze gingen het 4e kwart in met 43-36 cijfers. Pas op 3 minuten van het einde konden ze wat voor komen (50-51), maar daarna lieten ze Lummen niet meer scoren. De Lummense meisjes begonnen het ook te voelen dat ze maar met 6 waren, en hadden zich al helemaal gegeven.Ze konden geen punten meer maken, en we eindigden de wedstrijd met 50-55. Het was dus best een spannende wedstrijd!

Proficiat aan de meisjes die mee speelden (Kaat, Cleo, Alya, Emma, Marin, Lise en Laure), aan de meisjes die goed mee supporterden (Marthe, Luna, Kato en Chelsea) en aan coach Thomas. Met deze overwinning op zak staan ze op een verdiende tweede plaats in de voorronde en gaan ze zeker naar de A reeks, voor het tweede jaar op rij. Dat is niet niks. Hopelijk komen de volgende weken weer enkelen de ploeg versterken, na hun kwetsuren.

Volgend weekend staan er enkele Bekerwedstrijden op het programma, dus rusten zit er nog niet in!

Verslag: Els

Noot van de redactie: omdat we de winfie van de dames al hadden gebruikt,hierbij nu een foto van onze glazen bol!