sep

3

De kop is eraf en eerste ploegen meteen op de afspraak!

Ingezonden door: Gerry Henraat
Zowel de dames A als de heren A hebben de competitie succesvol aangevat. Bij de jeugd was er veel goeie wil, maar bleek ook vaak dat er nog werk aan de winkel is!

De dames A sloten het weekend af met een thriller tegen het sterke Willebroek B. Op het eind stond er 63-61 op het scorebord! De eerste zege is binnen! De dames C hadden vrijdag het weekend ook al met een zege geopend. Tegen de belangrijkste opponent Lommel B werd 52-47. Die klip is alvast omzeild!

De heren A moesten tweemaal aan de bak dit weekend. Op vrijdag speelden ze in Bilzen de uitgestelde bekerwedstrijd tegen de lokale B-ploeg (ook een 3de provincialer). Dat werd een erg gelijkopgaande partij waarbij de onzen (met verve versterkt door 3 kadetten) uiteindelijk aan het langste eind trokken (51-56). Zaterdagavond stond het burenduel met Hades D op het prgramma. Hier sloegen die van ons snel een kloof, maar ze lieten de Kiewit-mannen terug in de match komen. Zo werd het toch nog spannend. Uiteindelijk toch een verdiende zege met 56-71. De heren B openden de competitie thuis tegen Pelt C. Deze match ging naar de Noord-Limburgers met 56-67.

De U18 Jongens kenden een valse start tegen het sterke Beringen (87-34). Ook de U16 Jongens verloren. In Hades werd het 79-40. De U16 Meisjes konden niet op tegen Hasselt (48-62).

De U14 ploegen speelden beide in As. De A-ploeg verloor van de lokale A-ploeg met 46-34, terwijl de B-ploeg ook onderuit ging (52-43) tegen de B-ploeg van As.

Er waren ook nog twee oefenmatchen: de dames B (aangevuld met veel miniemen) oefenden zondagmiddag tegen Lubbeek en verloren met 48-62. De U12 oefenden in Alken en verloren met 71-49.

Net zoals de voorgaande jaren hopen we veel wedstrijdverslagen te mogen ontvangen. Ook op de Facebook-pagina mogen impressies van de wedstrijden gepost worden. Verslagen en vragen hierrond graag via mail (communicatie@basketzonhoven.be)!