dec

19

Heren B - Nieuwerkerken B : 65 - 64

Ingezonden door: Gerry Henraat
Hèhè, dat was een spannend matchke! De hele Zonhovense familie leefde intens mee op de tribune en de juichkreet bij de winnende treffer op 2 seconden van het einde was erg mooi. Na een sportieve match nemen beide ploegen gezamenlijk de 3de plaats in het klassement in.

Toegegeven, vooraf zagen we al dat er mogelijkheden waren. Nieuwerkerken was immers niet op volle sterkte kunnen afzakken naar Zonhoven. Enkele studenten moesten voorrang geven aan hun examens.

Maar Bangels, Croughs en co gingen er toch vol voor vanaf minuut 1. Na 10' stond het 11-16. In het tweede kwart lukten Kenny en Ruben een bom, maar beide NWK-ers deden net hetzelfde. Bij Geert lukte voorlopig niks. Na een eerste helft met ontelbare balverliezen stond het aan de rust 27-30. Johnny hield een 'speechke' tijdens de rust.

Na anderhalve minuut in het 3de kwart stond het vlagje al bij de bezoekers. Marnik, Kenny, Raf en Geert misten niet en Raf deed er nog enkele 'Rafkes' bovenop. Maar Croughs (2x) en Bangels (1x) gooiden weer driepunters. Het bleef close: 47-45 na 30'

In het laatste kwart kwam Geert eindelijk los. Twee vijandelijke bommen werden met gelijke munt beantwoord. Het bleef gelijk op gaan. Een paar seconden van het eind speelde Kenny Geert vrij onder de ring en die faalde niet en scoorde zijn 14de punt in het 4de kwart. De daaropvolgende time-out van de bezoekers leverde niks meer op. Mooie zege met 65-64!

Sander P, Senne, Ruben 7, Jonas 2, Sander M, Kenny 10, Nuyts 4, Raf 14, Geert 22, Marnik 6, Marnic