mrt

16

Beker van Limburg U16 meisjes: Hasselt BT - Basket Zonhoven: 67-38

Ingezonden door: Erik Jacobs

Vorig weekend was het zover de halve finales Meisjes U16 van de Beker van Limburg. Een match waar iedereen naar uitkeek na vier nederlagen in het huidige seizoen. Onze miniemen meisjes wilde gretig revanche nemen tegen Hasselt.
Wat niet zo simpel was.

De wedstrijd zelf was zeer nerveus gestart door beide ploegen. De slechte passen en het balverlies aan weerskanten stapelden zich op. Na 5 min. was de score 4-2 in het voordeel van Hasselt.
Een time-out bracht verlossing voor Hasselt. Het 1ste kwart was de score overtuigend in het voordeel van Hasselt, 22-6.

 

Bij de aanvang van het 2de kwart moesten onze onze speelsters uit een ander vaatje tappen. Maar helaas waren er te veel onnodige fouten in de verdediging waar Hasselt veel gebruik van gemaakt heeft om zo te gemakkelijke scores te maken. Eindstand voor de rust 40-19.

Tijdens het 3de kwart waren het onze meisjes die beter uit de kleedkamer gekomen waren, waardoor het spel duidelijk gelijkmatig verliep aan de beide zijden. Uiteindelijk bleef Hasselt toch beter in het spel zitten. Eindscore 3de kwart 52-27.

Het laatste kwart was voor onze meisjes het beste kwart. Als deze inzet en gretigheid in het begin van de match te zien was, dan zou de score er heel anders uitgezien hebben. Eindscore 67-38.
Volgend seizoen gaan we zeker voor een zege tegen Hasselt. 

 

Verslag: Dirk Tiereliers