feb

1

Een weekendje Oostende voor de kadetten meisjes!

Ingezonden door: admin

Vrijdag 29/01/2015-  om 18u00 vetrokken 6 ouders en de coach, met hun landelijke Kadetten dames richting zee in afzondering!.Elke zorgde voor een leuke overnachting, het was allemaal goed voorbereid.  Tijdens de rit naar de Zeekameel in Lombardsijde werd er een wedstrijdje inchecken gehouden door de dames: oa inchecken in de file, op de E 40 enz..... iemand presteerde het om 40 verschillende check ins te doen.

Ter plaatse aangekomen had de gastvouw reeds voor een heerlijke spaghetti en een ijsje gezorgd. De ploeg trok kort na de maaltijd op afzondering en speelde PARTYANIMALS!!!!????? Voor de begeleiding betekende dit kaartspelen en rummikub tijdens het nuttigen van een (h)eerlijk streekbier. Maar het mag ook gezegd worden: ‘s morgens kwam iedereen fris aan de ontbijttafel waarna het richting de”tegenpartij” ging. Ruim op tijd arriveerden we in de Koninklijke Paardenstallen.
 
Op weg naar Oostende werd nog even tactisch nagedacht. Zou het mogelijk zijn om ook op het veld, tijdens het spel in te checken op de ring? Mathematisch zou dat er dan zo uit zien: als 8 speelsters elk 5 keer inchecken op de ring en dat tijdens iedere speelhelft dan komen we aan een totaal van 5 * 8 * 2 = 80. Dat zou toch mooi zijn, niet?
 
Voor we aan het wedstrijdverslag beginnen toch nog enkele Limburgmopjes want die konden natuurlijk niet achterwege blijven! Volgens onze gastheer weten ze in west Vlaanderen het nieuws 1 dag eerder dan in Limburg. Volgens ons had hij de dag ervoor zijn vrouw op tijd kunnen aflossen als hij zijn horloge in Limburg had gekocht. Onze tegenstander moet ook gedacht hebben dat we wat trager waren want onze dames stonden al ruim 30 minuten op het veld alvorens ze een bal in hun handen kregen.

DE WEDSTRIJD ZELF.

Kort samengevat: onze landelijke dames hebben een mooie wedstrijd gespeeld, goed defence, enkele steals, fast breaks en vooral scoren door inside te gaan leverde ons de winst op. Allemaal waren ze in top vorm, we zagen teamwork om u tegen te zeggen. De dames van Oostende kwamen al direct op een voorsprong van 11-3 dus TIME OUT en vanaf toen begon het te draaien. Dat vertaalde zich in een score 19-19 na Q1. Door zich vast te bijten in de defence werd Q2 afgesloten met een 33-30.
 
In het Q3 kwam het er op aan om over Oostende  te gaan; een mooi samenspel leverde de verhoopte voorsprong van 52-56 op. Een stevige peptalk van de thuiscoach gaf de Oostendse dames weer vleugels zeker na enkele 3-punters. Dan ook maar een TIME OUT voor Zonhoven om het hoofd koel te houden, zo koel zelfs dat er al eens een balletje door onze meegereisde supporters moest ingeblazen worden.
 

EINDSTAND: OOSTENDE 73-80 BASKET ZONHOVEN.

 

“ GIRLS JUST WANT TO HAVE FUN ”