nov

30

"Rustig weekend" met twee overwinningen!

Ingezonden door: Gerry Henraat

Een rustig weekend noemen ze dat dan, maar onze miniemen meisjes mochten dit weekend twee keer aantreden.

Na enkele weken geen wedstrijden was het nodig om terug wat wedstrijdritme op te doen, daarom heeft coach Sander een oefenwedstrijdje geregeld met de provinciale miniemen dames van Houthalen voor zaterdag.

En zondag dan de bekerwedstrijd 1/4e finale tegen Tongeren, een ploeg die hoog scoort in hun provinciale competitie.

Coach Sander wou die twee wedstrijden graag winnen, ook al was het maar om het moreel van de meisjes op te krikken. Lukt dat ook????

Zaterdag in Houthalen was een goede oefening voor die Bekerwedstrijd. We zagen dat iedereen aan de bak kwam, met veel strijdlust er tegen aan ging, met mooi passenspel en hevige basket. Uiteindelijk konden onze meisjes overtuigend winnen met 42 – 58. Een goede start van het weekend dus.

Zondag stond zowel de ploeg van Zonhoven als van Tongeren klaar toen bleek dat er geen scheidsen waren. Doordat de wedstrijd verplaatst was is er blijkbaar wat mis gegaan. Dan maar snel twee scheidsrechters optrommelen zodat de wedstrijd toch kon doorgaan!

Na 2 minuten stond Zonhoven al achter met 0-6. Het bleek al snel dat het goede speelsters zijn daar in Tongeren, snel, stevig en trefzeker. We moesten een tandje bijsteken! Het eerste quart eindigde met 12-12, en we gingen rusten met 25-23, dus het bleef spannend.

Tja, en die spanning bleef stijgen, het bleef gelijk opgaan, ook quart 3 eindigde met een lichte achterstand (38-40).

In het 4e quart konden onze meisjes eindelijk de druk een beetje opdrijven en een kleine kloof slaan. Met enorm mooi passenspel, gedreven naar elke bal gaan, goede communicatie en goede afwerking konden ze de overwinning naar zich toe trekken.

En zijt er maar zeker van dat alle Zonhovense supporters heel fier waren op hun ploegje die twee overwinningen op 1 weekend hebben. Goed gedaan meisjes en Sander.

Q1: 12-12, Q2: 17-17, Q3: 38-40, eindscore: 56-52

Verslag: Els Delalieux