okt

27

U16 Meisjes - Boom: 18 - 131

Ingezonden door: Gerry Henraat

Nadat we in Boom al kennis gemaakt hadden met deze sterke ploeg  en met 131-15 terug naar huis gestuurd werden, hadden we maar enkele “kleine” verwachtingen van deze wedstrijd: Ervoor blijven gaan, zelf meer punten maken en Boom minder laten scoren. Dat moest mogelijk zijn.

Onze meisjes begonnen ook heel sterk, en het bleef in het eerste quart een tijdje gelijk opgaan. Mooi om te zien hoe ze sterk verdedigden, de anderen toch wat onder druk zetten en ervoor zorgden dat ze niet konden afwerken. Dit lukte enkele minuten, en dat was voor de supporters natuurlijk heel mooi om te zien.

Maar Boom zou Boom niet zijn als ze niet even wat sterker zouden gaan spelen. Het zijn natuurlijk ook grotere meisjes die ook al enkele jaren ouder zijn dan onze dames, en ook dat telt mee. Mooie fastbreaks, snelle passen en een perfecte afwerking, dat lieten ze ons wel zien.

Maar ook Zonhoven liet mooie dingen zien, en bleef proberen. En op de bank en in de tribunes lieten ze ook van zich horen: Let’s go Zonhoven, let’s go!!! Eindresultaat: 18-131

Wat betreft de “kleine” verwachtingen:

- Ervoor blijven ervoor gaan is behoorlijk gelukt, met meerdere blauwe plekken en schaafwonden tot gevolg.

- Zelf meer punten maken is ook gelukt, ook al is het maar 3 punten ☺

-Boom minder laten scoren: is in het begin goed gelukt, maar in de tweede helft gingen ze toch als een trein. Ze hebben evenveel gescoord, dus deze opdracht is maar half gelukt!

We zijn dus nog best tevreden. En nu op naar de volgende wedstrijd, voor de beker van Vlaanderen miniemen tegen Houthalen, aanstaande zaterdag.

Verslag: Els Delalieux