sep

14

Pupillen - Cristal Alken BBC: 32-33

Ingezonden door: admin

Ook in week 2 moeten we het doen met een verkorte versie van onze opwarming. De benjamins geven (na een nederlaag met 1 puntje) ons al een voorsmaakje van onze eigen wedstrijd. Al weten we dat op dat moment nog niet…

Beide ploegen werken Q1 af als een verlengstuk van de opwarming zodat er na 10 minuten een magere 6-8 op het scorebord staat.

In Q2 blijven we goed naar de ring driven en lijkt er gelukkig wat beterschap op komst. Zo kunnen we (ondanks de véééééle missers) met een kloofje van 4 punten de rust in.

In Q3 en Q4 zien we veel onderschepte boogpassen en mislukte backdoors (mede door de goede Alkense hulpdefence die de bucket volledig sluit).

Grijze haren voor de coach door de verre shots en zelfs haaruitval door het gebrek aan vechtlust in de rebound. We staan collectief toe te kijken hoe de spelers in oranje zich tussen de Zonhovense torens gooien en er keer op keer als winnaar uitkomen. Plukken we wel eens een rebound, wordt die stevast gevolgd door een slechte outletpas (waardoor we onze kans op een fastbreak ook kwijt raken).

Met nog 17 seconden te spelen neemt de coach zijn laatste time-out om alsnog de score in ons voordeel te keren. En dat lijkt ook te lukken: een steal van Daan lanceert Nikita voor wat de winnende lay-up zou moeten worden… Maar helaas, ook deze bal wil niet door het netje…

Eindscore: 32-33 (Q1: 6-8, Q2: 10-4, Q3: 6-12, Q4: 10-9)

Conclusie: Hier hadden we meer moeten laten zien. Makkelijke balletjes moeten we binnenleggen en we moeten knokken voor elke bal.

Positief: we geraken vlot met de bal in de bucket, trekken de hulpdefence naar ons toe en weten dan de vrije man aan te spelen.

Spelers: Sami, Maarten, Michiel, Pieter, Nikita, Daan, Dani, Sam en Giel.

Verslag: Coach Ruben Ieven