sep

7

Peer - Pupillen Basket Zonhoven: 31-61

Ingezonden door: Erik Jacobs
Na 3 weken trainingen mocht de nieuw-samengestelde pupillenploeg voor hun eerste wedstrijd aantreden in Peer. De tegenpartij kan maar 7 spelers op de feuille noteren, wat zeker in ons voordeel moet spelen.

Ondanks de geïmproviseerde opwarming (de peanuts-wedstrijd bleek wat uit te lopen) bleken we toch nog wat roest te hebben in onze basketbalgewrichten. Gelukkig vinden Pieter en Nikita de weg naar de onbeschermde bucket, waar ze enkele balletjes binnenleggen.

In Q2 dragen ook de andere spelers hun steentje bij, maar wat vooral opvalt is het gebrek aan rebounds. (En met spelers als Daan en Michiel wil dat wat zeggen!) De grote 12 van de tegenpartij is veel gretiger op de bal en bezorgt haar ploeg meermaals een tweede kans.

Na de pauze worden de commentaren van de coach goed toegepast op het veld. Er wordt beter teruggelopen in defence, de aanval is minder statisch en daarvan kan vooral Daan profiteren. Met enkele mooie backdoors (en even mooie passen) noteert hij 10 van

de 18 punten van Q3 achter zijn naam. Ook hebben we opvallend meer aanvallende rebounds. Helaas missen we de (vele!!!)
gemakkelijke inleggertjes onder de ring of worden onze slechte passen onderschept.

In Q4 blijven we vlot scoren, maar laten we de tegenpartij ook te gemakkelijk naar de ring gaan. Een wedstrijd is pas gespeeld na 40 minuten!

Eindscore: 31-61 (Q1: 7-13, Q2: 6-12, Q3: 6-18, Q4: 12-18)

Dank aan onze tafelofficial: Vader Jacobs.

Conclusie: Een heel normale eerste wedstrijd van het seizoen: nog niet helemaal op elkaar ingespeeld, nog geen automatismen gekweekt… Desondanks toch vlot gewonnen, voornamelijk dankzij knappe individuele acties. Volgende week kunnen we hopelijk wat meer rust en geduld tonen bij onze eerste thuiswedstrijd tegen Alken.

Spelers: Sami, Maarten, Michiel, Bjorn, Aue, Pieter, Nikita, Daan, Jordi

Verslag: coach Ruben