via deze link!

" />
aug

31

DBC Houthalen - Meisjes U14 (BvL) : 60-36

Ingezonden door: Gerry Henraat

Zaterdag 29 augustus om 9u s’morgens stond de eerste wedstrijd van onze meisjes pupillen op het programma. Kaat, Luna, Marthe, Kato, Alya, Chelsea, Marin en Lore kregen extra hulp van Emma en Elyse van de Benjamins A, en van teamgenoten Anne en Marie (miniemen).

De wedstrijd ging door in Houthalen, tegen een grote groep, zowel in aantal als in grootte. Alhoewel dat er ook enkele kleine, en vooral vinnige meisjes bij waren. Foto's van die wedstrijd vind je alvast via deze link!

Ondanks het vroege uur namen onze meisjes een sterke start, ging er bij ons veel in. Bij de tegenstander verliep het wat minder vlot, maar ze verzetten zich zeer sterk. Het was van in het begin een ruwe wedstrijd, waarin iedereen gebrand was op winst. Het gaat toch ook om de Beker hé. In het tweede quart ging het ineens veel vlotter bij de meisjes van Houthalen, ging de bal er veel vlotter in, en zij konden met een kleine kloof gaan rusten. Onze coach Sander heeft de scheidsrechters wel even moeten aanmanen om toch te fluiten als er fouten gemaakt werden, want de scheidsen lieten een beetje begaan. Nadien hebben zij zich wel herpakt en werden er meer (terechte) fouten afgefloten.

Na de rust bleven onze meisjes er voor gaan, waren ze heel gedreven om de bal te pakken, maar ze konden niet op tegen het spel van Houthalen. In de wandelgangen werd wel gezegd dat dit waarschijnlijk de twee sterkste ploegen van de Beker meisjes U14 zijn, maar ja, de loting heeft hun in de eerste ronde al tegen elkaar gezet. Een beetje spijtig, maar het is zo.

Supporters, trainer en speelsters gingen toch een beetje met een goed gevoel naar huis, want ze hadden erg hun best gedaan en zijn tot het einde blijven spelen.

 

Q1: 8-15     Q2: 17-4     Q3: 20-8       Q4: 15-9       Eindscore: 60- 36

Verslag: Els Delalieux